Maksimum komfort med ultratynne, superlettvekt briller

Mindre er mer! Disse tipsene er nøkkelen til å få ultralette brilleglass og innfatinger

Jo lettere briller er, jo mer komfortable er de å bruke: Omtimal komfort oppnås ved å lage innfatningen og brilleglassene så lette som mulig. Moderne produksjonsmetoder og ekstremt lette materialer til brilleglass og innfatninger har gjort det mulig å produsere briller som gir enestående kvalitet med eksepsjonelt lavt vekt. BEDRE SYN undersøker fem tips for å lage ultratynne, eksepsjonelt lette brilleglass og innfatninger - og finner ut hvorfor det å gjøre dem lettere kan være til fordel for alle.

Til å begynne med: Hvorfor er det en god idé og minimalisere vekten på brilleglass og innfatninger?

Jo mindre brillene veier, jo mer komfortable er de å bruke. Det kan høres overraskende ut, men nesen vår er så sensitiv at vi merker hvert eneste gram som legges på den. Den idéelle løsningen ville være et par briller som vi glemmer at vi har på - briller som gjør jobben sin uten at vi engang merker dem. Det ville eliminere problemet med merker på brukerens nese og ubehag forårsaket av brillestenger, og samtidig gjøre brillene mer komfortable å ha på og forbedre tilpasningen. Og dette er ikke bare en løsning som påvirker barn eller idrettsutøvere. Brilleglass som er optimalisert for vekt og ultralette innfatninger kan nå gjøre hodepine forårsaket av tunge briller en saga blott for alle. Å redusere vekten av brillene er helt klart en faktor for å oppnå maksimum komfort - men noen ganger tar det en stund før folk merker at de har et problem med de nye brillene sine fordi brilleglass og innfatning er noen gram for tunge. Ved å følge våre tips under, kan denne situasjonen unngås allerede fra start.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Hvordan kan du redusere brillenes vekt til et minimum?

1. Materialet som brilleglassene er laget av er en viktig faktor.

Lettvekt brilleglass laget av plast - spesielle ZEISS "høy-indeks" glass - er hemmeligheten bak utrolig tynne og lettvekts-design, selv når det trengs høye dioptiske styrker. Fire forskjellige materialer er tilgjengelige (se infografikken på slutten av denne artikkelen): basismaterialer, standarmaterialer, høykvalitetsmaterialer og high-tech materialer. Jo høyere kvalitet på materialet som brukes, jo tynnere kan man lage glassene. Når det gjelder plastglass for eksempel, kan det å velge high-tech varianten i stedet for standardmaterialet redusere vekten med opp til 50 prosent (opptil 40 prosent når det brukes brilleglass av glass). Dette er ganske mye vekt du ikke trenger å tenke på! Og det gjelder progressive glass også.

2. Metoden som brkes til å produsere brilleglass: asferisk sliping og ZEISS' datastyrte OPTIMA teknikk.

En annen måte å slanke brillene på er å bruke det som kalles asfærisk sliping: Når det gjelder konvensjonelt slipte glass - referert til i bransjen som sfæriske glass - er fronten og baksiden av glasset buet som en sfære. Asfæriske glass derimot har en egenskap med spesielt optimaliserte overflater. For å unngå en tydelig og lite estetisk bue i frontflaten på glassene, samtidig som man skal oppnå en perfekt visuell kvalitet, så er overflaten på forsiden av et asfæreisk brilleglass optimalisert slik at overflaten flater ut fra senter av glasset og mot kantene. Dette gjør det mulig å lage asfæriske glass tynnere og signifikant lettere samtidig som de har den samme optiske effekten. I kombinasjon med ZEISS' høyindex glassmateriale som er nevnt over, så kan teknikker for asfærisk brilleglassdesign brukes til å lage flate, tynne og ekstremt lette brilleglass - til og med til brukere med signifikante synsproblemer.

Innarbeiding av Vision Demo Slim
En abbe metode for å produsere ultratynne glass er å bruke datastyrt metode utviklet av ZEISS, kalt OPTIMA (link to compendium). Dette gjør det mulig å redusere den kanten og sentertykkelsen som er synlig i innfatningen til et minimum når de produseres, samtidig som man tar hensyn til spesifikasjonen på innfatningen. Ofte gjør OPTIMA det mulig å produsere glasset mye tynnere. Optikeren kan bruke spesielle programmer fra ZEISS for å anbefale og visualisere disse forskjellene i tykkelse.

Slim and light spectacle lenses

1.5

0%

1.5

0%

1.6

20%

1.6

20%

1.7

35%

1.67

40%

1.9

40%

1.74

50%

3. Det rette materialet for innfatningen

Innfatningen og sidene spiller en stor rolle i å avgjøre den totale vekten på brillene. Det er derfor viktig å velge en tynn innfatning som er laget av spesielt ultralett materiale. For eksempel så veier titanium omtrent 50 prosent mindre enn konvensjonelt metall eller plast. Det er grunnen til at briller med innfatning i titanium er førstevalget for alle som trenger briller som er eksepsjonelt stabile men allikevel lette av vekt - og de er den perfekte løsningen for idrettsutøvere og barn. Dagens ultratynne innfatninger gir den ultimate følelsen av lett vekk og veier mindre enn to gram. Men det er ikke bare lav vekt som har løftet titanium til førsteplassen når det gjelder materialer for innfatninger og brillestenger: innfatninger i titanium er ekstremt lette, robuste og rustbestandige og kan produseres i ultrafleksible design når det er nødvendig. Faktisk så er materialet nå så fleksibelt at du kan bøye brillestengene uten å skade dem - de går simpelthen tilbake til sin opprinnelige form så snart du slipper dem. De finnes også i et stort utvalg av flott design, helt uten skruer, og tilbys av mange forskjellige merkeprodusenter i et stort utvalg av konvensjonelle og ultramoderne farger. Det eneste disse designene har felles er deres usedvanlige lave vekt. Innfatninger i titanium er uten nikkel, noe som gjør dem til et godt valg for allergikere.

4. Designet på innfatningen

Vekten på et par briller påvirkes også av størrelsen på innfatningen, fordi dette igjen bestemmer om brilleglassene vil være lette eller tyngre. Jo mindre innfatning, jo tynnere og lettere brilleglass.
 

5. En god optiker

Å finne den riktige optikeren med det riktige utstyret er også en nøkkelfaktor når det gjelder å få så lette briller som mulig. Ved å utføre grundige beregninger og velge riktig type glass kan en dyktig optiker også hjelpe med å redusere tykkelsen på glassene for å gjøre brillene lettere. Hvordan finne en god optiker...

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Krummet, tynne eller fargerike: ZEISS brilleglass oppfyller forventningene hver eneste gang! Trendy innfatninger og presisjonsbrilleglass? En utfordring som krever det ytterste i optisk fagkunnskap

16.okt.2017

Tags:

Å fotografere med briller Flotte fotografier og vellykkede spontanbilder er ikke noe problem for brillebrukere.

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Liten stilguide med stort perspektiv: Briller og mote – et uslåelig team Med disse tipsene har du utseendet med deg ved alle anledninger.

16.okt.2017

Tags: Brillemote

Pene brilleglass med høy brytningsindeks Bedre syn og godt utseende takket være ekstra tynne og superlette glass.

Liknende produkter