Ny tendens: fargede brilleglass

Gå amok i brilleglass med farger.

Fargede eller graderte brilleglass har vært på markedet et godt stykke tid. Moten øker etterspørselen på dette produktet og utvalget av farger strekker seg over en imponerende fargeskala. Denne artikkelen gir deg opplysninger om hvordan du finner veien gjennom fargejungelen hos din optiker samtidig som du velger den beste fargen for dine øyne, spesielt med tanke på UV-beskyttelse.

Utover å velge din nye innfatning kan du også personliggjøre brillene dine ved å velge graderte brilleglass. Briller er tross alt også et motetilbehør som understreker eierens personlige stil. Mottoet er: se bra ut og nyt et fantastisk syn. Carl Zeiss kan farge dine brilleglass med en eller flere av de siste og nyeste motefarger. Kontakt din optiker før du velger farge for å finne ut av i hvilke situasjoner du vil bruke dine graderte brilleglass. Skal brillene brukes kun som solbriller eller vil du også bruke dem til daglig?

Din optiker tilbyr et bredt utvalg av prøvefarger i forskjellige nyanser. Du kan prøve dem for å teste forskjellige farger og deretter ta det riktige valget. Du kan også få dine brilleglass farget etter ditt eget valg og ønske av farge, f.eks. etter en stoffprøve som du har med.

Den lysmengden som de fargede brilleglassene slipper igjennom gjør lyset i kunstig belyste steder mer behagelig for øyet og det gir deg samtidig mulighet for å sende et motebudskap.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Her er noen tips for å hjelpe deg med valget av fargede brilleglass:

Når du velger fargen til brillene dine skal du huske på at andre skal se øynene dine. Hvis du ønsker å bruke brillene ofte skal fargen være minimal, slik at de du snakker med tydelig kan se øynene dine. Når du som kvinne velger farge skal du bruke din vanlige make-up og velge en matchende farge til den. Husk også å ta klærene dine med i betraktningen. Din optiker vil på bakgrunn av dette finne et matchende fargeutvalg til dine brilleglass fra sin kolleksjon.

Hvis du har planer om å bruke brillene dine som solbriller skal du ta valget med stor forsiktighet da ikke alle brilleglass gir tilstrekkelig beskyttelse mot solen og viktigst av alt mot UV-stråler. Noen stråler kan også skade øyet. Når du bruker solbriller utvider pupillene dine seg og øynene er derfor ikke særlig godt beskyttet. Husk å velge brilleglass som har et filter mot UV-stråler. Det vil si brilleglass som reduserer lyset med mer enn 30 % gir 100 % beskyttelse mot solens UV-stråler. Fargen eller intensiteten av fargen indikerer ikke graden av UV-beskyttelse. Den eneste pålitelige indikator er CE-merket. Som en grunnregel er alle fargede brilleglass som selges hos en optiker CE-sertifiserte og har dermed UV-beskyttelse.

Utover beskyttelsen mot UV-stråler skal du være oppmerksom på en annen beskyttelsesfaktor. Av alle de lyse fargeskalaer er det den blå nyansen som forårsaker mest alvorlig skade på øyet. Den angriper øyet der hvor skarpsynet registreres. Dette kan medføre at skarpsynet sløres og dermed reduseres graden av kontrast. Derfor skal gode solbriller gi beskyttelse mot UV-stråler samt blått lys. Hvis du er i tvil om fargen på dine nåværende brilleglass er god nok kan din optiker hjelpe deg med å måle deres UV-beskyttelse og graden av gjennomtrengning av blått lys. Optikeren kan også teste brilleglassenes visuelle kvalitet på samme tid.

Du kan dessuten selv utføre en test hjemme: Hold brillene dine opp i en vannet linje og vipp dem frem og tilbake. Hvis solbrillene dine er av god kvalitet bør linjen ikke forandre form og forbli rett. Testen virker kun med solbriller uten styrke.

Hvorfor er plastglass mer fargerike enn brilleglass laget av mineralsk materiale?

Mineralglass, det vil si de brilleglassene som er laget av ordentlig glass, er farget ved at det legges et absorberende lag på dem. Disse tynne lag består av metall og metaloxid-sammensetninger og kan kun bli lagt på ved høye temperaturer. Derfor er disse lag pålagt i flere omganger for å bevare brilleglassets egenskaper. Brilleglass laget av mineralsk materiale har derfor forskjellig farger i brunlige nyanser med forskjellige absorpsjonsnivåer og selges alltid med en gylden antirefleksbehandling som standard.

Fargetonen på plastglass oppnås ved å dyppe brilleglasset i en fargeoppløsning. Derfor kan plastglass farges med nesten hvilken som helst farge som ønskes.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan solbriller lages Hvordan lager en solbriller? Lær om hvilke materialer som brukes til å lage solbriller, og hvordan designere gjør om idé til faktisk produkt.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Historien om fasjonable solbriller Hvert tiår har sin egen signaturstil.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Raskt mørke. Raskt klare. Fargeskiftende glass fra ZEISS Ute i solen eller innendørs: Perfekt syn døgnet rundt med PhotoFusion fargeskiftende brilleglass fra ZEISS.

24.nov.2017

Tags: Solbriller

Ikke bli blendet Solbriller er et pent tilbehør men det viktigste er at de beskytter øynene dine mot UV-stråler.

16.okt.2017

Tags: Solbriller

Liknende produkter