Sminketips til kvinner som bruker briller eller kontaktlinser

Tips for øyesminke som fremhever øynene dine bak brilleglassene.

Dette er et kjent problem for mange kvinner som bruker briller eller kontaktlinser: Det kan være vanskelig å bruke kraftig øyesminke når du bruker briller. Ikke bare glassene og innfatningen må tas i betraktning, hva slags synsproblemer du har spiller også en viktig rolle. Øynene dine kan se for små eller for store ut, øyesminken kan forstyrre eller sminken kan ses på huden din gjennom brillene. Hvordan kan du løse disse problemene?

Egentlig kan et par briller være et flott tilbehør til en moteriktig stil. Men særlig kvinner som trenger sterke styrker syns ofte det er en utfordring å planlegge sminken for at den skal passe brillene. Her er noen tips til kvinner som er i denne situasjonen.

Det første du må huske er å bruke riktig underlagsbehandling til ansiktet ditt. Sørg for at sminken er tørr og vanntett, slik at skjemmende linjer under brilleglassene og på sidene av nesen ikke er synlig. Siden brilleinnfatninger ofte kaster en skygge over ansiktet, hjelper det å bruke en underlagsbehandling som er en nyanse lysere enn din naturlige hudfarge på disse områdene av ansiktet. Påfør et tynt lag på øyelokket og under øynene. Hvis du har tendens til fet hud vil bruk av lyst pulver bidra til å redusere skinnende områder i T-sonen (pannen, nesen og haken).

Kvinner som bruker briller bør være spesielt oppmerksomme på øyesminken sin. Hvis synet ditt er veldig uskarpt uten briller, spør optikeren din om såkalte sminkebriller. Disse brillene lar deg folde bort glassene enkeltvis. Resultatet er at ett av øynene dine kan se veldig bra når du påfører sminke på det andre øyet. Selvfølgelig kan du også bruke et sminkespeil med en forstørrende effekt. Det er en annen måte å forenkle bruken av øyesminke på og som også passer godt når du er på reisefot.

Sminketips til langsynte kvinner som bruker briller (plussglass)

Særlig kvinner som er ekstremt langsynte og som bruker plussglass er kjent med problemet med vesentlig forstørrende øyne. For å kompensere for denne effekten kan du bruke en smart sminketeknikk. Langsynte kvinner som bruker briller bør velge en mørk, matt øyenskygge for å oppnå en visuell reduksjon av øynene sine. Øyenskygge som er flytende eller kremaktig av konsistens er et bedre produkt enn pulverbaserte alternativer, fordi brillene forsterker de små fargepartikler som pulver inneholder. Bruk ikke blank eller glitrende øyenskygge, fordi disse effektene også forsterkes av brilleglassene.

Påfør øyenskygge fra indre øyekrok til utsiden av øyet uten å påføre det utenfor øyelokket. Vektlegg utkanten av øyelokket ved hjelp av en mørk kajal eller sminkeblyant. Dette vil gjøre at øynene dine ser mindre ut. Påfør sminken omhyggelig, fordi forstørrelseseffekten av glassene vil gjøre potensielle sminkefeil mer tydelige. Ikke bruk for mye maskara på toppen av øynene, og bruk kun svært lite maskara på undersiden, eller unnlat det helt.

Uflatterende forstørrende effekt.
Uflatterende forstørrende effekt.

Sminketips til nærsynte kvinner som bruker briller (minusglass)

Nærsynte kvinner som bruker briller står overfor det motsatte problemet. Brillene de bruker gjør dessverre at øynene deres ser mindre ut. Derfor bør nærsynte kvinner unngå å bruke mørk øyenskygge eller tykk kajal. Velg lyse og skinnende farger som rosa, lavendel, beige, lys grå eller hvit.

Uflatterende forminskende effekt.
Uflatterende forminskende effekt.

For å gjøre at øynene dine ser vidåpne ut kan du bruke en lysere øyenskygge til det indre hjørnet av øyet og en litt mørkere nyanse fra midten av øyenlokket. Utvid den helt ut til det utvendige hjørnet og la den gradvis bli mørkere.

Velg hvit kajal på den indre delen av øyelokket. Hvis du foretrekker å bruke en eyelinerblyant bør du velge en lysere nyanse, som grå eller brun ,og påfør eyeliner bare fra den siste tredjedelen av bredden på øyet til det ytre hjørnet. Bruk et tykt lag med maskara for ytterligere å øke størrelsen på øynene dine.

Noen generelle tips

Polariserte og fargede glass har en tendens til å tone ned farger, så bruk øyesminken din dristigere.

Sørg for at brilleinnfatningen du velger passer til øyenbrynene dine. Fjern unødig hårvekst regelmessig, men ikke gå for langt – den aktuelle trenden krever et vakkert, naturlig utseende. Du kan også bruke kajal for å forheve øyenbrynene dine, men pass på at fargen du velger ikke er for mørk.

Kontaktlinsebrukere bør alltid sette inn linsene sine før de sminker seg. Dette hindrer at sminkepartikler kommer inn under linsen, noe som kan føre til tåreproduksjon og dermed gjøre sminken rennende. Siden pulveret har en tendens til å presse seg mellom øyet og linsen, bør kontaktlinsebrukere definitivt velge en flytende eller krembaserte øyenskygge. Bruk kajal fortrinnsvis på det øvre øyelokket og ikke på undersiden, fordi det også kan komme inn under linsen. Dette vil forhindre kløe, tåreproduksjon og hudirritasjoner.

Hvis du bruker en oppsiktsvekkende eller fargerik innfatning må du bruke en mer dempet leppestiftfarge eller -glans. Hvis brillene har et mer diskret, klassisk utseende bør du definitivt velge en dristigere leppestiftfarge.

Selvfølgelig kan du også gjøre noe for å sikre at brilleglassene ikke blir for tykke. Moderne høytbrytende materialer gjør det mulig for kvinner som bruker sterke briller å få tynnere og mer trendy brilleglass (HighIndex) og dermed få et svært naturlig utseende.

Moderne høytbrytende materialer tillater tynne glass.
Moderne høytbrytende materialer tillater tynne glass.
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan solbriller lages Hvordan lager en solbriller? Lær om hvilke materialer som brukes til å lage solbriller, og hvordan designere gjør om idé til faktisk produkt.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Historien om fasjonable solbriller Hvert tiår har sin egen signaturstil.

03.jul.2018

Tags: Solbriller

Raskt mørke. Raskt klare. Fargeskiftende glass fra ZEISS Ute i solen eller innendørs: Perfekt syn døgnet rundt med PhotoFusion fargeskiftende brilleglass fra ZEISS.

24.nov.2017

Tags: Solbriller

Krummet, tynne eller fargerike: ZEISS brilleglass oppfyller forventningene hver eneste gang! Trendy innfatninger og presisjonsbrilleglass? En utfordring som krever det ytterste i optisk fagkunnskap

16.okt.2017

Tags:

Liknende produkter