Vinteren – den beste årstiden å lese på

Den perfekte lesebrillen vil gjøre favorittboken din ennå mer spennende

Vinteren er kommet over oss igjen. Vått og kaldt ute med dystert vær. Mørket kommer tidligere enn før. Dette er tiden å krype opp i sofaen og finne på det du liker best. Lese en bok, spille brettspill, drikke te eller bare å ha en god samtale med venner eller familien. De som har passert de 40 opplever kanskje at en lesebrille er nødvendig for å kunne se ting bedre på nært, særlig i litt dårlig lys. En lesebrille fra optikeren er den beste medisin mot dårlig lesesyn, og gjør at du kan nyte favorittboken din uten å anstrenge deg.

Ute er det kaldt, mørkt og lite fristende. Strekk deg etter et ullteppe, finn frem noe varm drikke og favorittboken din og sett deg tilbake for en god opplevelse. Godt syn er viktig når du skal lese. Mange over 40 opplever at synet kan bli litt uklart, eller det tar lengre tid for øynene å innstille seg når de skal lese. Dette kommer av at øyelinsen er blitt mindre elastisk og derfor ikke bryter lyset like mye som før. En slik utvikling er helt normal, og alle mennesker vil oppleve å trenge litt hjelp før eller siden.

Her må det en lesebrille til. Vil du at øynene dine skal ha det best mulig velger du ZEISS styrkeglass til dine nye lesebriller. Spesialtilpassede lesebriller er ikke bare tilpasset styrken du trenger for å kunne lese klart, men er også optimalisert for å være den beste lesebrillen som er å oppdrive. I dag finnes det et stort utvalg av forskjellige typer brilleglass som passer til ulik bruk. Alt fra enkle lesebriller som virker best på en bestemt avstand, briller som er skreddersydd til bruk foran PC-en eller ved skrivebordet, eller progressive briller som gir deg klart syn på alle avstander. Fortell optikeren om dine behov slik at han kan finne den beste løsningen for nettopp dine øyne. Takket være avansert teknologi vil vekten på dine nye lesebriller være på et absolutt minimum. Det er en fordel at lesebrillene har tynne, flate og lette glass slik at de er komfortable å bruke.

Der finnes også det man kaller ”ferdigbriller” som typisk selges på bensinstasjoner, apotek og i matbutikken. Disse brillene er billige i innkjøp, men har ikke styrker som er tilpasset øynene dine og samspillet mellom dem. Dette kan føre til hodepine, kvalme eller uklart syn, noe du ikke vil oppleve med spesialtilpassede lesebriller. Dersom du har tilpassede lesebriller skal du ha et perfekt syn i time etter time uten å oppleve ubehag.

En annen ting å tenke på er at man ikke alltid vet hvilke styrke som er best når man skal finne seg en ”ferdigbrille”. Som oftest ligger det en leseprøve ved stativet slik at man kan se hvilken brille som er best å lese med. En undersøkelse har vist at de fleste velger en brille som er for sterk, og dette resulterer i hodepine og anstrengte øyne etter kort tid. Selv om en slik løsning kan virke god til å begynne med vil man aldri oppleve like godt lesesyn i en ”ferdigbrille” som i en spesialtilpasset lesebrille.

Dersom du ikke vet hvilke styrker du trenger eller du ikke har tatt en synsprøve på noen år, anbefaler vi deg å ta kontakt med en optiker for å få en vurdering av synet. En synstest og et par gode lesebriller er verdt innsatsen, du vil få et betydelig bedre syn når du kryper opp i sofaen med favorittboken din – klar for en lang vinter med lesing time etter time.

ZEISS SmartLife Lenses
Klart og komfortabelt syn hele dagen. Håndter alt som øynene dine blir utsatt for i dag med ZEISS SmartLife brilleglass.
Klart og komfortabelt syn hele dagen. Håndter alt som øynene dine blir utsatt for i dag med ZEISS SmartLife brilleglass.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Forbedre resultatene dine med høykvalitets sportsbriller med styrke Optimalt syn for idrettsutøvere

26.mar.2020

Tags: Sport og fritidsbriller

Ikke alle solbriller er like Bedre syn forklarer hva du bør vite om UV-beskyttelse, fargeskifting, speilglass, polariserte glass og mere til, for å finne de rette solbrillene for dine personlige behov.

25.jun.2019

Tags: Solbriller

De beste solbrillene for idrett Hvilke utfordringer møter atleter når de bedriver favorittsporten sin?

29.jun.2018

Tags: Sport og fritidsbriller

Bedre syn for sportsutøvere Sportsutøvere, både profesjonelle og amatører, nyter godt av spesielle sportsbriller.al and amateur athletes benefit from special sports eyeglasses

01.nov.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Liknende produkter