Alt innenfor synsavstand ved computeren

Hvorfor tilpassede lesebriller/multifokale briller kan gjøre arbeidet lettere

Lesebriller er sjelden ideelle ved skrivebordsarbeide. Du kan se alt klart når du leser dokumenter men når en kollega kommer inn gjennom døren kan du ikke se hvem det er. Du kan ha vanskeligheter med å flytte synet frem og tilbake mellom papirene og kollegaen din under et møte. Så hvilke briller er de rette for dem som lider av aldersbetinget langsynthet og arbeider foran skjermen?

Computeren er blitt en følgesvenn i dagens arbeidsmiljø. Mye arbeid på kort avstand er også meget krevende for øynene. Vi sitter ofte ved computeren i en permanent anstrengt tilstand og gir øynene for lite avslapning.

Dette kan resultere i spenninger i nakken, hodepine og røde, rennende øyne. For dem som lider av aldersbetinget langsynthet (også kalt presbyopi) er det en utfordring å velge de riktige brillene for å kunne arbeide på en mer avslappet måte. Hvilke briller er best i den situasjon? Mange mennesker finner fram lesebrillene når de skal arbeide ved computeren. Døren går opp; din kollega står i døråpningen og stiller deg et spørsmål. Nå forstyrrer lesebrillene avstandssynet og du kan ikke se kollegaen klart. I dette øyeblikk vil du kanskje titte over innfatningen og anstrenge deg for å se klart.

Vanlige progressive briller er heller ikke den perfekte løsning på arbeidsplassen. De lar deg kanskje se klart på forskjellige avstander, men synsfeltet for kort - og mellomsonen er ofte for liten til at arbeidet på kort avstand er optimalt. Dette kan anstrenge øynene. Hva skal man gjøre? Snakk med din optiker om forbedrede lesebriller med spesielle multifokale glass. Dette er en intelligent løsning for et kontinuerlig klart syn på korte avstander og mellomdistanser, en løsning som er spesielt koordinert med kravene til synet på arbeidsplassen. Kombinasjonen av lesebriller og multifokale glass tilfredsstiller alle krav til synet ved skrivebordsarbeid.

Syn på kontoret

Fordeler ved forbedrede lesebriller:

  • Ideelle for et stort sammenhengende område tett på.
  • Bredere, mer harmonisk synsfelt også for mellomdistanser.
  • Plassering av overgangene mellom de to områdene gir en behagelig hode- og kroppsstilling.
  • Forbedret komfort også når du bruker brillene som supplement til dine progressive briller f. eks. ved hobbyarbeid.

Fordeler ved arbeidsplassbrille ved skjermarbeid:

  • Ekstremt bredt område for mellomdistanser og kort avstand.
  • Ideelle til et klart syn i hele lokalet opp til 4 meter.
  • Klarere overblikk uten anstrengende hodebevegelser.
  • Perfekt til dataarbeid så vel som til hånd- og hobbyarbeid.

Ikke bare vil øyne dine være takknemmelige for nye briller - du vil også være mer avslappet mens du gjør administrativt arbeide på kontoret.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Hva skal du tenke på for å gjøre arbeidet mindre belastende for hele kroppen

En ergonomisk sittestilling ved skjermen og en korrekt parallell plassering av skjerm, tastatur og dokumenter er særlig viktig for å oppnå et komfortabelt syn ved computeren. Armlener eller en ny stol kan ofte hjelpe til å gjøre arbeidet mindre stressende.

Vær sikker på at skjermen har den høyeste bildekvalitet- og stabilitet. Juster skjermen slik at bildet har god kontrast og er skarp. Juster også skriftstørrelsen slik at du lett og komfortabelt kan lese teksten.

Vårt tips: La øynene hvile nå og da gjennom arbeidsdagen. La dine øyne vandre litt rundt i lokalet og se ut av vinduet for å gi dem litt hvile.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Briller for ledere – brilleglass i topp kvalitet og gode innfatninger Seriøsitet, eleganse og maksimal funksjonalitet – briller for mennesker i lederposisjoner har mange krav de skal innfri.

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Briller til piloter - perfekt syn også over skyene Enten man er profesjonell eller amatør, så trenger piloter briller som gjør det mulig å se klart også i ekstreme lys- og værforhold

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Bedre syn og komfort på jobben De nye ZEISS arbeidsplassglassene gir deg et mer avslappet syn, uansett om du sitter ved et skrivebord, en datamaskin eller en produksjonsmaskin.

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Om du er tannlege eller skjønnhetsekspert – dra nytte av perfekt skarpt syn med profesjonelle briller Enkelte aktiviteter krever enestående brilleglass som leverer mer. Avansert teknologi fra ZEISS hjelper deg til å se perfekt, selv på mikroskopisk nivå.

Liknende produkter