Hvilken innfatning til hvilket brilleglass?

Den perfekte innfatningen som kombinerer utmerket syn og stilig utseende

Når du vet hvilken type brilleglass du trenger er alt som står igjen å velge den perfekte innfatningen. Ikke alle slags briller passer til alle mennesker, men og det er et par tips som kan hjelpe deg å velge den perfekte innfatningen.

Det er umulig å finne en innfatning som passer alle typer briller. Imidlertid finnes det en gylden regel - du bør ikke bare vurdere de synsrelaterte egenskapene når du velger en innfatning, men også diskutere de følgende problemene med din optiker: Hvor og hvordan tenker du å bruke brillene dine mesteparten av tiden? Hvilke vaner har du? Planlegger du for eksempel å bruke brillene dine i idrettssammenheng?

Briller uten innfatning (garnityrbriller)

Briller uten innfatning (garnityrbriller) er moderne og kan være meget elegant. De er også lette og forstyrrer ikke utseendet ditt. Men noen av dem kan være ganske skjøre. For denne typen briller bør du definitivt vurdere plastglass, fordi disse er langt mer bruddsikre enn brilleglass laget av glass.

Nylontrådbriller

Nylontrådbriller er også svært lette. I denne type briller er glassene festet med en nylontråd i øvre eller nedre del av brilleglasset, og i noen tilfeller også på siden av rammestangen. Resultatet er at brillene får en delvis innfatning.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Barnebriller

Barnebriller er vanligvis utstyrt med plastglass for å redusere risikoen for skader forårsaket av glassplinter. Derfor bør den innfatningen du velger til barnas briller også være meget robust og støtsikker slik at brillene ikke forstyrrer eller begrenser barnets mobilitet.

Sportsbriller

Hvis du planlegger å bruke brillene dine når du deltar i idrett eller hvis jobben din krever mye fysisk aktivitet, bør du definitivt vurdere å velge brilleglass av plast med en solid innfatning. Innfatninger laget av metall eller plast egner seg like godt. Sportsaktiviteter slik som sykling, løping eller ballidrett spesielt krever en buet innfatning for å beskytte øynene mot vind, insekter, rusk osv. Hvis du velger denne typen innfatning, trenger du et konkavt spesialglass.

Briller med progressive glass

Hvis brillene dine er utstyrt med progressive glass, bør du spørre optikeren din om hjelp til å velge en passende innfatning slik at du vil kunne benytte alle delene av brilleglasset til ulike avstander. Gitt at den nederste delen av et progressivt glass er forbeholdt lesing er minimumshøyden alltid fastsatt for å sikre at du kan bruke denne nederste delen av glasset på en komfortabel måte.

Denne høyden blir fastsatt av optikeren når han eller hun måler avstanden fra midten av pupillen til bunnen av innfatningen. Det er grunnen til at ikke alle innfatninger kan brukes med progressive glass.

Nye generasjoner progressive glass som kommer i det som kalles "Short-Design", er blitt utviklet spesielt for den moderne, lave innfatningen. Snakk med optikeren din for å finne ut mer dette.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

For sterke, for svake eller dårlig tilpasset: hva kan feil brilleglass gjøre med øynene dine? Flere plager kan skyldes trøtte øyner

Forstå syn 20.mai.2019

Tags: Hos din optiker

Hemmeligheten bak det perfekte designet av brilleglass Mye erfaring, matematikk og spesifikk kunnskap om behovene til brillebrukeren er nødvendig for å komme opp med en skreddersydd løsning

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Plast eller glass? Hvilket materiale passer best til dine brilleglass? Vær forberedt før du kjøper brillene dine og du vil få bedre syn.

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Synsundersøkelser i dag: Hvordan optiske konsultasjoner er endret over de siste 10 årene. Volker Meyer og Heinrich Rath fra Aalen Universitet i Tyskland snakket med BEDRE SYN

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Liknende produkter