Når brillene er for stramme. De beste tipsene for et avslappet syn og perfekt tilpasning.

Enten det er brillestengene, nesebroen eller innfatningen er der flere kriterier som er viktige for et optimalt syn.

Brillene presser mot sidene av hodet, det er anstrengende å se, nesebroen er irriterende ukomfortabel. Hva gjør du når brillene ikke passer ordentlig? Hva kan du passe på når du kjøper briller og får dem tilpasset for å sikre et komfortabelt og bedre syn?

Endelig! Perfekt syn med optimalt tilpassede briller og brilleglass - men så presser plutselig brillestengene mot tinningen, nesebroen blir ukomfortabel eller brillene dette konstant ned på nesen. Vedvarende avslappet syn er ikke kun avhengig av at du har de riktige brilleglassene. Alt annet med dem må også stemme for at brillene skal være komfortable hele tiden og ikke bli et irritasjonsmoment for brukeren. Det er flere måte å oppnå større brukerkomfort på, vanligvis uten at du trenger å bruke mye tid på det. Her er noen tips fra BEDRE SYN for god tilpasning av briller.

Å velge riktig styrke på brilleglassene

Generelt er tynne og lette brilleglass mer komfortable å ha på. Plastglass har en fordel siden de kan lages opp til 50 % lettere enn mineralglass (for eksempel glass med høy brytningsindeks fra ZEISS laget av spesialplast). Som hovedregel kan man si at jo lettere brillene er, jo mer komfortable er de å bruke.

 

Ikke mer klemming: den optimale nesebroen for brillene dine

Nesebroen er et av de få punktene hvor der er kontakt mellom ansiktet og brillene, hvilket gjør det enda viktigere at optikeren tilpasser brillene perfekt. Den avgjørende faktoren er å sikre at neseputene sitter "fast", altså at overflaten på putene har så mye kontakt med nesen som mulig og at putene er posisjonert riktig hele veien rundt. Ellers kan brillene fort glippe. Spesielt med innfatninger i plast er det viktig å ta hensyn til dette når man velger og tilpasser briller fordi området rundt nesen på plastinnfatninger er veldig vanskelig å endre etterpå. For briller med metallinnfatning kommer putene i mange forskjellige størrelser og materialer, og kan lett byttes og justeres. Igjen er optikeren din klar over alle disse forholdene som gjelder for optimal tilpasning og gir deg gladelig mer detaljerte råd.
 

Brillestenger - ordentlig tilpasset

Brillestengene må tilpasses formen på ansiktet ditt slik at du ikke kjenner noe press mot tinningen. Ofte misforstås et slikt press mot tinningen som at brillene sitter ordentlig. Optimalt justerte brillestenger utøver kun et lite drag bak ørene og forhindrer at vekten av brillene trykker på nesen. Hvis brillene imidlertid er for stramme "vandrer" brillestengene oppover siden av hodet og innfatningen sklir ned over nesen.

Apropos, i noen tilfeller kan brillestenger av plast noen ganger endre litt fasong på grunn av endringer i temperatur som skyldes endringer i værets temperatur. Hvis dette skaper ubehag kan optikeren enkelt få brillene tilbake til sin opprinnelige form.

Tips for aktive sportsutøvere: Silikontupper og belegg på innfatninger av metall er vannavstøtende og sikrer et godt grep og optimal tilpasning også når du svetter mye.

Innfatningene

Avhengig av hvilken type synshjelp du trenger, kan to helt forskjellige kriterier gjelde for ideelle brilleinnfatninger (for eksempel for progressive glass). Som en tommelfingerregel er den optimale innfatningen en kombinasjon av to faktorer: avstanden mellom pupillene og størrelsen på øyehulene. Toppen av innfatningen bør være under øyenbrynene og over øyelokket. Dette gir det beste synet ettersom kanten av innfatningen eller glassene ikke kommer i veien. For en velproporsjonert tilpasning anbefaler vi innfatninger som ikke er mye bredere enn brukerens ansikt, og som gjør at brukeren ser igjennom midten av brilleglassene. Mer …

I det hele vil optikeren din gjerne hjelpe hvis brillene dine "presser" - de vil normalt gjøre dette, selv om du ikke kjøpte brillene dine direkte fra dem.
 

Briller for barn

Komfortable og alltid solid på plass uten å skli: en ordentlig tilpasset innfatning er også et av de viktigste kriteriene når man skal tilpasse briller til barn. Her er noen tips for den beste brillemodellen. En rund form har vist seg å være et godt valg for barnebriller siden barn alltid liker å se over kanten, så runde briller sikrer et større område å se igjennom. Hvis du velger innfatning i metall har du også en såkalt "salbro": to silikonputer som sitter sammen på broen over nesten og gir veldig god tilpasning. Mer …
 

Små servietter, store resultater - nytt i vedlikehold av briller

Apropos emnet rengjøring av briller: ZEISS' nye rengjøringsservietter sikrer optimal klarhet for de perfekt tilpassede brillene dine. Med sin nye, innovative kombinasjon av aktive ingredienser rengjør de brilleglass og andre overflater (som for eksempel skjermer på kamera eller mobiler) effektivt og mer skånsomt enn andre rengjøringsmidler (bekreftet i uavhengige tester). Du kan også bruke dem til å enkelt å fjerne svette eller fett fra huden som setter merker på brillene dine i løpet av dagen.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan finner du en god optiker? Vi vil fortelle deg hva som er viktig, fra første synsundersøkelse og helt fram til tilpasning av brillene.

08.des.2017

Tags: Hos din optiker

Sjekkliste for kjøp av nye briller Briller for nært eller langt, progressive briller,sportsbriller, lesebriller eller briller til arbeidet: hva trenger du å vite?

01.nov.2017

Tags: Hos din optiker

Råd for å velge optiker eller øyelege

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Carl Zeiss Vision - regn med å få noe ekstra hver gang I mer en 160 år har Carl Zeiss' nyskapende drivkraft vært med på å forbedre optikkens verden

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Liknende produkter