Alt du behøver å vite om dine nye ZEISS presisjonsbrilleglass

Bedre syn med eksakt riktige briller for både arbeid og fritidsaktiviteter

Bedre syn betyr presist syn Det er hva ZEISS har stått for i mer enn 160 år. Med den diskré lasergraveringen på brilleglassene, garanterer ZEISS enestående presisjon og kvalitet. For å sikre at dine nye brilleglass er en pålitelig paratner i alle situasjoner du opplever i din hverdag, har vi samlet noe informasjon og et noen tips til deg. Hvis du har noen spørsmål om dine brilleglass, vil din ZEISS-optiker med glede bistå deg med ekspertråd.

ZEISS Kvalitet

Dette symbolet er ditt løfte om garantert kvalitet.

Den diskré lasergraverte "Z" på disse brilleglassene garanterer autensiteten på dine ZEISS presisjonsbrilleglass og såleds optimal komfort når du bruker dem.

Denne fremragende kvaliteten er et resultat av ypperste tekniske ekspertise.

 • Renheten i råmaterialene er sikret via innovative filter-teknologier.
 • Ypperste kvalitet er garantert av en meget ettertrykkelig kvalitetskontroll.
 • Optimal lystransmisjon er sikret av teknologier for høy-ytelse anti-refleksbehandling.

Hvert brilleglass som leveres til optiker under merket "ZEISS" har inngravert vårt varemerke "Z" som bevis på ypperlig kvalitet. I arbeidet med å kutte, kante og tilpasse brilleglassene til innfatningen kan inngraveringen bli fjernet. I tilfelle Z-graveringen mangler på dine ZEISS brilleglass, be din optiker om å få ZEISS garantisertifikat.

Utforsk mer ...
 

Vårt Løfte

Du vil bli fornøyd. Vi garanterer det.

Med ZEISS presisjonsbrilleglass har du en ekstra garanti i de første tre månedene du bruker dem, i tillegg til den lovpålagte garantien.

Hvis du ikke er fornøyd med den optiske yteevnen til brilleglassene dine, så bytter vi dem med en annen type brilleglass fra ZEISS' produktutvalg med samme korrektive styrke. Hvis du imidlertid opplever problemer med dine nye ZEISS progressive glass innen garantiperioden på tre måneder , så bytter vi glassene med bifokale glass eller enstyrkeglass fra ZEISS' produktutvalg.

Rengjøring

Den riktige måten å rengjøre brillene dine på

Det tar bare et sekund - plutselig er der et fettet fingeravtrykk på glasset, skitt og støv gjør det vanskeligere for deg å se, eller fuktighet lager en film som dugger på brilleglassene.

Hva nå?
Ditt førstevalg for rengjøring bør være en mikrofiberklut (f.eks. fra ZEISS). De fjerner fett og fuktighet uten å skrape i brilleglassene eller etterlate merker. For å rengjøre brilleglassene, skyll dem først i rennende vann for å fjerne støv og skitt. Deretter har du et pH-nøytralt oppvaskmiddel i vannet, skyller igjen og tørker brilleglassene lett med en mikrofiberklut (gni aldri hardt).

Tips:
Praktiske verktøy for daglig stell av briller og linser er spesielt utstyr for rengjøring av brilleglass (tilgjengelig som spray eller servietter, f.eks. fra ZEISS). Disse vil rengjøre brilleglassene dine grundig uten å skade dem. De har også en anti-statisk effekt som hjelper brilleglassene dine til å være klare lenger, fordi de ikke tiltrekker så mye støv og skitt. Riper er umulige å fjerne fra både platikk- og glasslinser når de først er kommet, så det er best å forebygge dem.

Anbefaling for rengjøring:
vask mikrofiberkluter ved temperaturer som ikke overstiger 40° C og tilsett ikke tøymykner, fordi dette kan medføre at kluten etterlater striper neste kang du rengjør brilleglassene!

It takes only a second – a greasy fingerprint suddenly appears on your lens, debris and dust make it harder for you to see or moisture creates film that fogs up your glasses.

Transport

Brillene dine trenger et eget hjem. Et hardt etui er den beste plassen for brillene dine, enten du bruker dem eller ikke. Hvis du legger dem ned et sted og ikke har etuiet lett tilgjengelig, forsikre deg om at stedet er trygt og at brilleglassene til en hver tid peker oppover.

Vennligst mer at brilleglass som er laget av plastikkmateriale ikke må utsettes for høye temperaturer eller store svingninger i temperatur. Dette kan ha en ugunstig virkning på holdbarheten til belegget (for eksempel på antirefleksbelegg). Ekstreme temperatursvningninger kan også forårsake sprekker på grunn av de forskjellen i struktur mellom basisglasset og belegget. Imidlertid er det ikke observert noen negative effekter på ZEISS glass når de har vært eksponert for vintertemperaturer under frysepunktet.

Husk:
Temperaturer over 80 °C vil skade selv de mest robuste glass og innfatninger.
Lang eksponering for badstutemperaturer eller sommersol på dashboardet i bilen er ikke bra for hverken etuiet eller brillene.

Ofte stilte spørsmål

1. Hva trenger jeg å vite i forhold til å bli fant med mine nye progressive glass?

De fleste brukere opplever ingen problemer med progressive glass fra ZEISS Vision Care eller trenger kun kort tid til å venne seg til dem. Det hjelper å ha på seg de nye brillene konstant og "øve" litt, mens man husker disse tipsene:

Les en tekst mens du holder hodet relativt rett til å begynne med, og sakte senker blikket. Da vil du se klart gjennom den nedre delen av glasset. Når du snur hode til siden vil teksten sakte bevege seg ut av fokus. Sideområdene i progressive glass kan brukes for orientering; for å se klart, se rett på teksten.Når du løfter øynene igjen etter at du har lest, vil du se igjennom avstandssonen i de progressive glassene og du vil se ting klart på avstand. Se ut av vinduet og bøy hodet ditt bakover. Bildet vil bli sløret, fordi du ser ikke lenger igjennom avstandssonen i glassene. Flytt hodet tilbake til normal posisjon og du vil se klart igjen. Lær mer.

Se på noe på en mellomdistanse, som for eksempel en PC-skjerm. Ved å flyttet hodet litt opp og ned vil du raskt finne området på glassene som korresponderer med den distansen. Etter en kort tilvenningsperiode vil du automatisk se igjennom de riktige delene av glassene.

Dette kan kanskje også interessere deg: ZEISS Kontor-brilleglass

 

2. Hvorfor har jeg problemer med mine nye progressive glass?

Generelt vil folk som aldri har brukt briller eller briller med progressive glass trenge litt tid til å bli vant til dem.

Progressive glass gjør deg i stand til å se klart på alle avstander. Sonene for forskjellige avstander glir jevnt over fra den ene til den andre, noe som gjør deg i stand til å se hver eneste detalj på kort avstand og på lang avstand uten noe bildehopp. Ha på brillene dine kontinuerlig mens du blir vent til dem.

Endringen til briller med progressive glass kan også bli vanskeligere hvis du har hatt synsproblemer i en lengre periode uten å bruke briller i det hele tatt. Synssenteret i hjernen må først bli vant til de nye forholdene.

Skulle du fortsatt ikke være fornøyd og synet ditt ikke forbedrer seg, la en øyespesialist sjekke glassene på stedet for å sikre at korreksjonsstyrken korresponderer med det som er foreskrevet og at glassene er riktig sentrert.

Dette kan kanskje også interessere deg: Tips for bedre komfort når du bruker progressive glass.

3. Hvordan kan jeg gjenkjenne et ZEISS-merket glass

Før levering blir alle ZEISS glass merket med ZEISS sitt segl for klarhetskvalitet, det inngraverte Z varemerket. I bifokale, trifokale og progressive glass er dette varemerket posisjonert slik at det mest sannsynlig fortsatt er synlig etter polering. På grunn av sentreringen og poleringsdata som trengs for polering av enstyrkeglass, kan det hende at varemerket ikke lenger er synlig i glasset etter kanting.

Den inngraverte Z'en garanterer den høye kvaliteten på ZEISS glass, så vel som viktige egenskaper som skiller dem fra navnløse glass.

ZEISS Vision Care er sertifisert i overnsstemmelse med DIN EN ISO 9001/2000. Denne sertifiseringen går langt over de lovpålagte kravene for CE-merket og inkluderer høye kvalitetsstandarder for produktet, så vel som tøffe krav til kvalivisering av ansatte. I tillegg ufører ZEISS Vision Care strenge interne kvalitetsprosedyrer i produksjonen.

Vi garanterer at kvaliteten på optimal ZEISS garanterer at kvaliteten på det optiske bildet har høyere prioritet enn alle de andre kriteriene for produktet.

Med hensyn til distribuering av glass fra ZEISS Vision Care forsikrer vi oss om at de kun blir tilpasset av en kvalifisert optiker.

Z'en blir inngravert med laser i en ikke-kontakt prosess på overflaten av baksiden i en presist definert avstand fra det optiske referansepunktet. Laseren opererer på en bølgelengde som tillater gjennomtrenging kun på et lavt nivå, slik at lasersymbolet er synlig for seeren, men irriterer ikke den som har brillene på og ser igjennom glasset.

4. Hvilken garantiservice tilbyr ZEISS Vision Care?

Garantien gjelder alle glass som har varemerket. Skulle du ikke være fornøyd med den optiske ytelsen på glasset innen 12 måneder etter at du kjøpte brillene, bytter vi det med en annen type glass med samme korreksjonsstyrke fra ZEISS Vision Care glassutvalg. Uavhengig av dette gjelder naturligvis vår 24-måneders produsentgaranti på alle ZEISS glass.

Med hensyn til verdi er det ikke mulig å bytte hvis det er et produkt med høyere kvalitet, og det kan medføre et mellomlegg. Garantien dekker ikke bytte som er av kosmetiske årsaker, vekt, eller skyldes uriktig håndtering.

Hvordan kan ZEISS Vision Care hjelpe meg med garantikrav?
Vennligst kontakt en optiker. Han eller hun er den rette til å assistere deg.

5. Kan jeg kjøpe glass direkte fra ZEISS Vision Care?

ZEISS Vision Care selger sine produkter utelukkende via optikerspesialister.

Har du et annet spørsmål? Send det ganske enkelt til oss her: til kontaktskjemaet

Informasjon til brukere av progressive glass

Et progressivt glass kan bli delt opp i fire soner

Et progressivt glass kan bli delt opp i fire soner:

 1. Avstandssone:
  Sonen som inneholder det som er foreskrevet spesielt for at du skal ha utmerket syn på avstand.
 2. Mellomsoner:
  Sonen som inneholder det som er foreskrevet spesielt for at du skal ha utmerket syn på mellomdistanser som for eksempel når du jobber med PC.
 3. Orienteringssoner:
  De perifere områdene i glasset brukes til orientering.
 4. Nærsone:
  Sonen som inneholder det som er foreskrevet spesielt for at du skal ha utmerket syn på kort avstand.

 

Optimalt syn på avstand gjennom øvre sone i glasse, avstandssonen
Optimalt syn på avstand gjennom øvre sone i glasse, avstandssonen
Optimalt syn på mellomavstand gjennom midtre sone i glasse, mellomsonen.
Optimalt syn på mellomavstand gjennom midtre sone i glasse, mellomsonen.
Optimalt nærsyn gjennom nedre del av glasse, nærsonen.
Optimalt nærsyn gjennom nedre del av glasse, nærsonen.

For optimalt syn er det viktig å se igjennom det riktige område i de progressive glassene dine.

 1. Optimalt syn på avstand gjennom øvre sone i glasse, avstandssonen
 2. Optimalt syn på mellomavstand gjennom midtre sone i glasse, mellomsonen.
 3. Optimalt nærsyn gjennom nedre del av glasse, nærsonen.
   
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

For sterke, for svake eller dårlig tilpasset: hva kan feil brilleglass gjøre med øynene dine? Flere plager kan skyldes trøtte øyner

Forstå syn 20.mai.2019

Tags: Hos din optiker

Gjenkjenne synsproblemer Nærsynthet, langsynthet, astigmatisme, osv.: Hvilke synsproblemer finnes og hvordan kan vi korrigere dem?
Brillens historie Fra dens opprinnelse som «lesesteiner» til livsstil-tilbehør
Hemmeligheten bak det perfekte designet av brilleglass Mye erfaring, matematikk og spesifikk kunnskap om behovene til brillebrukeren er nødvendig for å komme opp med en skreddersydd løsning

Forstå syn 16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Liknende produkter