Livet har mye å by på – til bare å se det gjennom ett par briller

Hvis du er som folk flest, har du sannsynligvis mer enn ett par sko i skapet - men har du et par ekstrabriller?

Det finnes ikke noe slikt som et perfekt par briller. Noen vil kanskje synes vi overdrive med dette utsagnet. Hvis du gjør det, tenk over det igjen: Enhver livssituasjon, enhver aktivitet og all slags vær - krever alle ulike ting av øynene våre. Derfor er spesialtilpassede ekstrabriller nyttige, fordi de gjør livet enklere og mer avslappet.

Ekstrabriller: solbriller
Ekstrabriller: solbriller

Selvfølgelig har du allerede et par standardbriller som følger med deg overalt. Du stoler på dine briller. Men det er også flere gode grunner til at du bør vurdere å anskaffe minst ett eller flere ekstra par. Du bør jo du ha briller som passer til alle dine forskjellige aktiviteter.

Velg dine supplerende eller ekstra briller basert på dine personlige behov: Yrket ditt, fritidsaktivitetene dine eller din personlige stil.

Det første elementet på listen bør være et par ekstrabriller for nødstilfeller. Tenk hva som ville skje hvis du noen gang mistet brillene dine eller brakk dem? Din trofaste følgesvenn spiller en viktig rolle i livet ditt. Med andre ord er det en god ting hvis du har en like pålitelig erstatning for hånden - bare i tilfelle.

Ekstrabriller: jobb-briller
Ekstrabriller: jobb-briller

Noen folk er nok mer opptatt av mote enn andre. Likevel er et par ekstrabriller til spesielle anledninger eller et par moteriktige briller, som gjør at du ser fabelaktig ut, en av de små luksusartiklene som kan understreke stilen din - bare for moro skyld. Eller som et moteriktig tilbehør til stilige antrekk eller festlige begivenheter, en kveld på teater eller et bryllup. De fleste mennesker føler seg bra når de vet de ser flotte ut. Så ikke vær beskjeden, vær deg selv, vær modig og mer moderne. Endre utseendet ditt ofte og understrek personligheten din. Det kan også være lurt å vurdere briller med en annen innfatning til fritidsbruk.

Sportsbriller er et godt verktøy for profesjonelle, men også til oss vanlige idrettsutøvere. De gir sikkerhet, beskyttelse og et perfekt syn, uansett om du er ute etter solbriller, golf briller eller dykkebriller.

Ekstrabriller: sportsbriller
Ekstrabriller: sportsbriller

Utmerket syn gjør en enorm forskjell når det gjelder sportsaktiviteter. Hvis du ikke kan se godt, er det ikke bare det at du kan gå glipp av en ball du trenger for å score, du vil også være mer utsatt for ulykker. Husk at alle typer idrett krever godt dybdesyn og oppfattelse av bevegelse, samt raske synsjusteringer slik at en spiller kan fokusere på motstandere, lagkameratene og sportsobjekter. I de fleste tilfeller vil vanlige briller ikke være tilstrekkelige og det er viktig å bruke et par spesialbriller. Sportsbriller og solbriller beskytter ikke bare øynene dine fra skadelige UV-stråler, men også fra vind, støv, insekter eller grener langs veikanten. Sørg for at sportsbrillene dine er behagelige og har en god passform. Mange har en elastisk brillesnor for å sikre dem eller en myk bro for at de skal sitte godt på nesen.

Jobber du med en datamaskin hele dagen? Ser du tastaturet klart, mens bildet på skjermen kan virke uklart? Må du se over rammen av brilleglassene dine eller snu deg dersom du ønsker å gjenkjenne en medarbeider på vei inn på jobben? I så fall er du en perfekt kandidat til progressive briller. De passer perfekt til folk som jobber med datamaskiner og gjør lange dager på kontoret mye lettere for øynene dine.

Det kan også være lurt å vurdere et par kjørebriller som du kan ha i bilen. Dette vil gjøre deg til en sikrere og mer avslappet sjåfør, særlig hvis du kjører lange avstander, både dag og natt. Skiftende lysforhold, veiskilt som er vanskelige å se om natten eller reflekser fra våt veibane: øynene våre må takle mange utfordringer når vi er ute på veien.

Et utmerket par solbriller med 100 % beskyttelse mot UV-stråler sburde definitivt være på handlelisten for ekstrabriller. UV-beskyttelse er uunnværlig for dine øyne. Brillene bør justeres til din nyeste synstest med jevne mellomrom, akkurat som dine primære hverdagsbriller. Hvis du foretrekker å ikke måtte bytte frem og tilbake mellom briller og solbriller etter hvert som lysforholdene endrer seg, bør du kanskje vurdere en kombinert innendørs/utendørs løsning med glass som automatisk tilpasser seg skiftende lysforhold: fargeskiftende glass.

Er du en ivrig leser? Lesing er givende og avslappende. Men lesing gjør også at øynene dine blir slitne siden de hele tiden må gjenkjenne stor og liten skrift. Lengre perioder med konsentrasjon og utilstrekkelig belysning gjør lesing i senga eller på sofaen spesielt utfordrende for øynene. Et par lesebriller som er spesielt tilpasset disse kravene vil gjøre lange leseøkter mye lettere for synet ditt.

Sist, men ikke minst: Du kan få spesialtilpassede briller til fritidsaktivitetene dine. Når du utøver din favoritthobby, sørg for at du ser godt - uansett om du snekrer, strikker, hekler eller arbeider i hagen. Solide briller som støtter øynene dine får det du liker å gjøre til å være mer behagelig. Nå er det vel ganske klart at du trenger mer enn ett par briller.

Det neste, naturlige trinnet er å velge et par og bestemme budsjettet ditt.

For å finne ut mer, besøk din lokale optiker. Han vil kunne vise deg et stort utvalg av løsninger basert på dine individuelle behov og forventninger. Velg det som er best for deg - spesialtilpassede briller som vil forbedre livet ditt.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Disse brilleinnfatningene ligger foran resten av flokken Hvilke innfatninger er trendy i år? Og hva passer de best til?

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker Brillemote

Liknende produkter