Nyt ferien - med briller

Hva brillebrukere bør gjøre før de drar på ferie

Dra på ferie - den beste tiden på året. Men hva skal du gjøre hvis du skader brillene eller har andre synsproblemer når du er langt hjemmefra? Og hvilke forholdsregler kan du ta slik at synsproblemer ikke legger en demper på ferien? BEDRE SYN har noen tips slik at du kan nyte reisen.

Smart ferieplanlegging - preventive tiltak for å sikre optimalt syn

Jo mer avhengig du er av briller, jo mer viktig er det at du har et erstatningspar for en nødsituasjon. Vi anbefaler at du skaffer deg et par nummer to før du drar på ferie, slik at du alltid har dem tilgjengelige hvis du skader eller mister hovedparet. Dette er spesielt viktig for sjåfører, for i verste fall kan det hende du ikke kan fortsette å reise hvis noe hender med brillene dine. Noen land, som Spania og Sveits,har til og med krav om at sjåfører skal ha med seg et ekstra par når de er ute på veien.

Uunværlig: effektiv beskyttelse til brillene dine

Hverken briller eller solbriller takler ekstremt høye temperaturer bra. Så pass på: i sterkt sollys kan temperaturen i bilen fort stige til over 40° C, og dashbordet kan bli varmet opp til over 80° C. Det betyr at den samme regelen gjelder for alle dine forskjellige brillepar: ikke la dem ligge ute i sola og pass på at du legger dem et sikkert sted når du ikke bruker dem. Hete kan skade belegget på brilleglassene og innfatningen. Det er best om du alltid oppbevarer brillene i et etui når du ikke bruker dem. Et godt etui vil beskytte dem fra direkte sollys og andre potensielt skadelige effekter. Brukere av kontaktlinser bør også lagre kontaktlinsene sine på et kjølig sted: kontaktlinser kan bli skadet om temperaturen på rensevæsken overstiger 30° C. Og pass på at du aldri bruker varmt vann til å rengjøre brillene. Lunket vann er best.

Knuste briller på ferie - hva nå?

Hvis du skraper opp glassene, skader innfatningen eller har problemer med kontaktlinsene mens du er langt hjemmefra, vil en lokal optiker være glad for å hjelpe! Mindre problemer med innfatningen kan vanligvis repareres ganske raskt, og hvis glassene er oppskrapte kan optikeren vanligvis få tak i passende erstatning raskt.

Merk: som et internasjonalt selskap har ZEISS et globalt nettverk av ZEISS optikere. Bruk vårt søk på ZEISS optikere for å finne en ekspert nær ditt neste reisemål - uansett hvor reisen går.

Merk: hvis du lider av alvorlige synsproblem kan det være tilrådelig å gå til en lokal lege.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Nyt klart syn på stranden

- uten å få solkrem på glassene

Når du er på stranden er det spesielt fristende å bruke et håndkle eller en T-skjorte for å raskt rengjøre glassene. Dette kan være praktisk, men små sandpartikler kan bety at selv om du bare gjør dette én gang, så kan det gjøre brillene ubrukelige. ZEISS våtservietter til rengjøring av brilleglass er skånsomme for brilleglassene dine, de gir stripefrie resultater og er like raske å bruke som ermet. De har en enestående finmasket struktur fuktet med en unik blanding av rengjøringsmidler, som sørger for at brilleglassene dine ikke utsettes for noen aggressive stoffer som finnes i mange brillerensprodukter. Bra for deg – og for brilleglassene dine.

Nyt klart syn på stranden

Ukomfortabelt syn i den varme sola

Mange reisende blir utsatt for ubehagelige lysrefleksjoner forårsaket av sterkt sollys som for eksempel når man seiler, surfer, går på ski, eller går tur i fjellet. Her kan et par effektive, individualiserte par solbriller hjelpe. Vannsportsentusiaster har fordel av briller med polarisasjonsfilter som minimaliserer irriterende refleksjoner, mens briller for sport med fargede og buede glass gir en effektiv all-round beskyttelse mot sol, vind og mer - noe som gjør dette til det praktiske valget når man er i bakken. Der er et stort utvalg å velge fra. Ta deg tid til å snakke med optikeren din om dette.

Den perfekte farge for enhver anledning

Den perfekte farge for enhver anledning

Det er mer en bare et motepreget tilbehør - ikke la det være opp til tilfeldighetene når du velger farge til solbrillene dine: der er et passende valg for enhver aktivitet og for ethvert vær. Enten det er for shopping i byen, ha et komfortabelt syn når du kjører, eller du vil beskytte øynene dine mot sterkt sollys, så som ved seiling eller surfing, så finnes det en farge som passer for deg. Farger varierer fra diskré til prangende - og de er alle like moderne.

  1. Men hvilken fargeintensitet passer best til hvilken type aktivitet? Her er en konkret oversikt: For å forenke vurdering og klassifisering av mengden beskyttelse mot blending, er de tilgjengelige beskyttelsesnivåene delt inn i fem filterkategorier.
    For veldig lav lysintensitet - ideelt for overskyede dager i byen eller når man er innendørs: 0 til 20 prosent farge. Anbefalt filterkategori: 0 til 3 - avhengig av byen og mengden sollys.
  2. For lett solskinn - for eksempel en moderne farge som passer til din unike stil: 20 til 57 prosent farge, passer optimalt for kjøring. Anbefalt filterkategori: 2 til 3.
  3. For sollys av medium styrke og ytterligere beskyttelse mot blending - for eksempel når man kjører, passer også godt for buede glass: 57 til 82 prosent farge. Anbefalt filterkategori: 2 til 3.
  4. For sterkt sollys - for eksempel ved seiling eller surfing, også ideelt for skiftene lysforhold, inkludert polarisasjonsfilter: 82 til92 prosent farge. Anbefalt filterkategori: 2 til 4.
  5. For bruk over tid i ekstreme lysforhold - for eksempel på en isbre eller på fjellet: 92 til 97 prosent farge: Anbefalt filterkategori: 2 til 4.

Og unødvendig å si, alle våre solbrilleglass gir 100% beskyttelse mot UVA- og UVB-stråling.

Lær mer om solbrilleglass fra ZEISS

Det Beste Valget

Brillebrukere, ikke glem at kontaktlinser er en praktisk og komfortabel løsning når du er på ferie

Uansett om du foretrekker å bruke briller eller kontaktlinser, så er kontaktlinser et spesielt praktisk valg når man er ute og reiser. Engangslinser krever ikke noen spesiell behandling og er velegnet for mange forskjellige siturasjoner. For eksempel: de er praktiske erstatninger for brillene dine når du er på stranden. Kontaktlinser passer got til svømming, fungerer bra med dykkermaske og gir ekstremt klart syn, til og med under vann. Engangslinser og et par solbriller uten styrke er også en utmerket kombinasjon. Engangslinser sparer deg også for bryderiet med å rense og lagre dem. Du kan simpelthen bare kaste linsene etter at du har brukt dem, og åpne opp nye når du trenger det. Dette er et vesentlig pluss når det kommer til bekvemlighet og hygiene.

Her er noen tips for å unngå tørre øyne når du flyr

Brukere av kontaktlinser spesielt er kjente med den ubehagelige følelsen som oppstår etter å ha vært om bord i et fly en tid: øynene tørker ut og kontaktlinsene blir plutselig ukomfortable. Kunstige tårer, også kjent som øyedråper, kommer i små hendige flasker og passer fint i håndbagasjen. Å bruke disse på øynene dine gir en brukerkomfort som varer lenge. Bare spør optikeren din - de har glade for å hjelpe.

 

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Krummet, tynne eller fargerike: ZEISS brilleglass oppfyller forventningene hver eneste gang! Trendy innfatninger og presisjonsbrilleglass? En utfordring som krever det ytterste i optisk fagkunnskap

16.okt.2017

Tags:

Liten stilguide med stort perspektiv: Briller og mote – et uslåelig team Med disse tipsene har du utseendet med deg ved alle anledninger.

16.okt.2017

Tags: Brillemote

Supertynn, superlett, supersyn Optimalisering av midttykkelsen gjør brilleglassene enda bedre: Se bedre og ta deg bedre ut på samme tid.

16.okt.2017

Tags:

Maksimum komfort med ultratynne, superlettvekt briller Mindre er mer! Disse tipsene er nøkkelen til å få ultralette brilleglass og innfatinger

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Liknende produkter