Briller for vannsport

Enten du liker seiling, surfing, dykking eller svømming, hva er hemmeligheten bak å velge et par gode vannsportsbriller?

Vannsprut og saltvann, ekstreme refleksjoner og stadig skiftende lysforhold er bare noen av de utfordringene designere av brillerstår ovenfor i sin søken etter å skape et perfekt synsfelt for personer som liker vannsport og vannbaserte aktiviteter. Så hva er egentlig fordelene med vannsportsbriller? Og hva er de beste modellene for surfere, seilere, svømmere og andre vannsportsentusiaster?

Grunnleggende krav til vannsportsbriller

Enten du liker seiling, dykking eller surfing, skal det brillene du velger for vannsport gi 100 prosent beskyttelse mot skadelige UV-A- og UV-B-stråler. For solbriller uten reseptbelagte linser, se etter CE-merket og merket EN 1836:1997, for å sikre at du er ordentlig beskyttet. For å oppnå et synsfelt fritt for gjenskinn, anbefaler eksperter et integrert polarisasjonsfilter og velegnede belagte glass som er så slitesterke og bruddsikre som mulig. Innfatningen skal også være slitesterk og robust, og helst laget av et sterkt, lett og splintfritt materiale. Solbriller med ZEISS Skylet® -glass er et godt valg for nesten alle typer vannsport. De leveres med et bredt utvalg fargetoner og funksjonelle designtyper som er nøye tilpasset aktiviteter som svømming, surfing og seiling, og er et ideelt grunnlag for vannsportbriller.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Hva er de beste vannsportsbrillene for seiling og surfing?

Sollys danner blendende refleksjoner på vannoverflaten, noe som kan føre til redusert synsevne for surfere og seilere. Derfor er vannsportsbriller med profesjonell gjenskinnsreduksjon et godt valg for disse aktivitetstypene. Med deres attraktive brune fargetone er ZEISS Skylet® Sport solbeskyttelsesglass spesielt utformet for å imøtekomme utfordrende synsforhold i forbindelse med seiling og surfing. Vannsportsentusiaster verdsetter løsninger som gir et helt klart synsfelt med god fargekontrast i middels til intenst sollys. Men det er ikke bare lys og vann som er en påkjenning for øynene - sterke vinder kan også gi problemer. Noen innfatninger for vannsportsbriller inneholder en avtagsbar indre innfatning som er spesielt utformet for å beskytte brukeren mot vind, vanligvis laget av et materiale som vanntett skumgummi. Så vel som å være mer komfortabel, gir dette også langsiktig beskyttelse av øynene mot smertefull inflammasjon av konjunktiva og hornhinnen.

Tips: Ved valg av innfatning og linser for vannsportsbruk, er ekspertene enige om at omsluttende beskyttelse er best, da dette blokkerer skarpt lys og gjenskinn som kan komme inn i øynene fra siden eller nedenfra. Det er også viktig å velge en justerbar rem som gjør at solbriller for seiling eller surfing sitter tett og sikkert uten å gi ubehag. For intensive sporter som krever solbriller som sitter ekstra godt, kan neseputer av gummi eller tinningsbeskyttere være nyttig tilleggsutstyr. Mange av de nyeste vannsportsbrille-modellene for surfere og seilingsentusiaster har også flytende innfatning, som gjør at brillene alltid holder seg på overflaten og ikke synker. Noen modeller har til og med en spesiallås som gjør at du kan skifte ut gummiremmen med sidearmer ved å trykke på en knapp - perfekt for å omdanne vannsportsbriller til fritidsbriller, og en stor fordel for brillebrukere som ellers ville ha måttet ta med seg et ekstra par briller.

Svømmebriller med reseptbelagte linser

Svømmebriller gir en rekke fordeler ved vannbaserte aktiviteter. De beskytter øynene mot klor og saltvann og holder bakterier ute når man svømmer i innsjøer eller i havet. Men der er noen viktige ting du bør huske. Det viktigste rådet er kanskje å velge svømmebriller som sitter tett og behagelig hele veien rundt, slik at de ikke slipper inn vann selv under de mest krevende aktiviteter. Justerbare remmer er nøkkelen til optimal komfort, slik at du kan justere graden av tilstramning etter behov. Når det gjelder glassene i svømmebriller kan en fargetone gjøre stor forskjell. Svømmebriller tilpasset brukerens egen brilleresept kan også skaffes. De fleste modeller kan skaffes med standard reseptbelagte glass - be din optiker om mer informasjon.

 

For dykkere: kontaktlinser eller dykkerbriller med reseptbelagte glass?

Om du er på jakt etter et synshjelpemiddel for noen få dager med vannsport - i neste ferie for eksempel - kan kontaktlinser for endagsbruk være den beste løsningen. Dette reduserer frustrasjon om du mister dem, og det betyr at du alltid har et ekstra par for hånden. Dykkere som bruker briller skal alltid bruke linser som samsvarer med resepttypen, da øynene er like viktige for å bevare balansen under vann som på land. Å la være å korrigere mangelfullt syn kan føre til tap av balanse - noe som er spesielt farlig for dykkere. Vær imidlertid oppmerksom på at bruk av kontaktlinser under dykkerbriller kan ta tid å vende seg til, særlig i situasjoner der dykkerbrillene fylles med vann. Om du driver med jevnlig dykking kan det være bedre å velge dykkerbriller med glass som samsvarer med din egen brille resept for å korrigere synet under vann. En ZEISS-optiker hjelper deg gjerne med å avgjøre hvilket alternativ som er best for deg.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste solbrillene for idrett Hvilke utfordringer møter atleter når de bedriver favorittsporten sin?

29.jun.2018

Tags: Sport og fritidsbriller

Bedre syn for sportsutøvere Sportsutøvere, både profesjonelle og amatører, nyter godt av spesielle sportsbriller.al and amateur athletes benefit from special sports eyeglasses

01.nov.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski Hvem har vel ikke opplevd å kjører i blinde ned bakken når man står på ski?

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Sportsbriller for en ny generasjon løpere: Nike Vision Vaporwing solbriller for løping To sterke partnere, Nike Vision og ZEISS, har gått sammen for å lage sportssolbriller for løpere som vil gå den ekstra milen.

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Liknende produkter