De beste solbrillene for idrett

Hvilke utfordringer møter atleter når de bedriver favorittsporten sin?

Mange utendørsidretter eksponerer øynene våre for ulike typer utfordringer. Avhengig av hvilken type eksponering sollyset gir, er det nødvendig med forskjellige typer atletiske solbriller for å utøve sport på høyest mulig nivå.

De beste solbrillene for løping sikrer for eksempel beskyttelse mot sollys, men blir ikke ubehagelige å bruke over tid. Skisolbriller må filtrere snøens ekstra refleksjon av sollys. Mens tennissolbriller eller baseballsolbriller må gi beskyttelse og skarpt syn, mens den som har de på seg fortsatt må kunne bevege seg fritt og raskt uten å miste solbrillene sine.

I et intervju med en lidenskapelig fisker, presenterer ZEISS førstehåndsopplevelser av en som bruker solbriller til å utføre sin favorittsport på hobbybasis, på best mulig måte.

Intelligente solbrilleglass som går fra mørke i svakt lys, til enda mørkere i sterkere lys.
Finnes i fire trendy farger: brun, grå, pioneer og blå.


Introduksjon:

Jeg heter Dennis Sullivan og er direktør for [Account Management for Retail and Managed Care] hos ZEISS. Jeg har en kapteinslisens for 50 tonns fartøy og er en ivrig fisker. Jeg tilbringer mesteparten av tiden på kysten og i farvannet i nordøstlige deler av USA med sønnen og vennene mine. Fra meget ung alder har jeg jobbet på vannet som fisker både for rekreasjon og kommersielt.

Dennis Sullivan, Direktør for (Account Management for Retail and Managed Care) hos ZEISS

Hvilke typer utfordringer møter synet ditt, når du fisker?

Refleksjon fra vannet er den største utfordringen de fleste fiskere står overfor. Å kunne se ned i vannsøylen for å se etter potensiell fisk eller å se fisk som kommer til hakapiken, er avgjørende. Noen ganger når man ser en liten refleksjon av en agnfisk eller en finne som skjærer gjennom overflaten, kan det enten gjøre eller ødelegge dagen. Å ha et polarisert glass av høy kvalitet tilpasset den typen vann du fisker i, vil også hjelpe. Utaskjærs fungerer gjerne grå og grønne polariserte fiskesolbriller, mens i ferskvann fungerer gjerne gule eller brune glass.

Øyebeskyttelse og støtbestandige materialer som polykarbonat eller nylon er noe en må ha. Fiskekroker på sluker eller andre skarpe gjenstander er rundt deg konstant. Det er viktig å sørge for at du har riktig glassmateriale i solbrillene, for å beskytte øynene dine. I mange idretter som fiske er det ofte langt å reise for å få nødhjelp for en øyeskade. Noen ganger i fisking etter tunfisk utaskjærs er vi godt over 16 mil fra nærmeste havn. Bruk av støtbestandige glass, for eksempel av polykarbonat, hjelper absolutt til å unngå eller redusere potensiell skade.

Hva er din erfaring med beskyttende solbriller mens du fisker?

Etter å ha brukt over 35 år som ivrig fisker, har jeg alltid tenkt på polariserte solbriller som noe en må ha, i likhet med fiskestenger, sneller og agn etc. Å ha et par polariserte sportssolbriller er avgjørende for jakten på villfisk, men også mens du navigerer til og fra fiskestedene. Enten du reiser 16 eller 160 mil utaskjærs, finnes det alltid hindringer i vannet som kan ødelegge dagen din. Å ha klart syn for å se og unngå flytende gjenstander som tømmerstokker eller flytende liner, kan spare deg for forsinkelser og titusener i reparasjoner.

Å ha et par polariserte sportssolbriller er avgjørende for jakten på villfisk, men også mens du navigerer til og fra fiskestedene.

Hvilke egenskaper har det ideelle paret med solbriller for fiske?

Kvaliteten jeg ser etter i solbriller er holdbarhet, komfort og klarhet. Jeg er veldig kravstor når det gjelder både innfatning og glass, siden jeg bruker så mye tid på fiske og har høy intensitet i bruken. Både innfatning og glass må kunne tåle å bli kastet rundt, mulige slagsituasjoner og varierende værforhold, som trolig gjelder for de beste solbrillene for sportsbruk. Innfatningen og glassene må være lette i vekt og komfortable å ha på seg hele dagen. Glassene må være polariserte for å unngå refleksjoner og gi sikten som er nødvendig.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Forbedre resultatene dine med høykvalitets sportsbriller med styrke Optimalt syn for idrettsutøvere

26.mar.2020

Tags: Sport og fritidsbriller

Bedre syn for sportsutøvere Sportsutøvere, både profesjonelle og amatører, nyter godt av spesielle sportsbriller.al and amateur athletes benefit from special sports eyeglasses

01.nov.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski Hvem har vel ikke opplevd å kjører i blinde ned bakken når man står på ski?

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Sportsbriller for en ny generasjon løpere: Nike Vision Vaporwing solbriller for løping To sterke partnere, Nike Vision og ZEISS, har gått sammen for å lage sportssolbriller for løpere som vil gå den ekstra milen.

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Liknende produkter