Kjøring + mobilitet

Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses

16 oktober 2020
 • Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses
 • ZEISS Digital Lenses er spesielt tilpasset de nye utfordringene som øynene våre møter i en verden i rask endring, preget av den økende bruken av digitale enheter. De bidrar til å motvirke de første tegnene på tretthet som kan oppstå med hyppig bruk av smarttelefoner, nettbrett eller når du leser på små skjermer. Dette er også kjent som Computer Vision Syndrome (CVS).

  Disse glassene er tilpasset disse nye visuelle kravene: en annen slags bevegelse av øynene og kortere leseavstand (30 cm når man ser på en digital skjerm, og rundt 40 cm når du leser en bok eller en avis) har blitt tatt hensyn til i utformingen av ZEISS Digital Lenses.

 • De støtter arbeidet til ciliærmuskelen, som er ansvarlig for å fokusere linsen i øyet på nære og fjerne objekter.

  Glassene har en stor, aberrasjonsfri avstandssone og målrettet støtte til synet på nært på mellom 0,5 og 1,25 dioptrier.


 • De er primært utviklet for 30- til 45-åringer som fremdeles har godt syn i mellom avstand og nærdels områdene, men allerede merker en svekkelse i synskomforten på grunn av hyppig bruk av digitale enheter. Generelt sett har de brukt enstyrke glass(uten lesedel) eller ingen briller overhodet, før nå.

  Fra fylte 30 og utover kan konstant veksling mellom digitale skjermer og det å se på avstand føre til overanstrengelse av øynene.


 • Opp til en viss alder kan øynene våre normalt sett tilpasse seg enhver avstand uten problemer. Vi nyter klart, fokusert syn på korte, middels og lange avstander. Linsen og ciliærmuskelen i øyet justerer seg automatisk – helt uten at vi merker det.

  Men ettersom vi blir eldre opplever øynene våre en jevn forverring i evnen til å "tilpasse seg", med andre ord å endre fokus mellom ulike synsavstander. I dag utsettes øyet for ekstra belastning på grunn av den hyppige og intense bruk av digitale skjermer. Vi møtes med en stor mengde informasjon på liten plass, og ofte i liten skrift. Og denne situasjonen er ytterligere forsterket av behovet for å flytte øynene våre ofte mellom korte og lange avstander.

  Som et resultat av det vil mange mennesker oppleve øyeirritasjon, hodepine eller nakkepress.

 • Konkurrenter har allerede gjort forskjellige forsøk på å innføre produkter av denne typen. Men hos ZEISS har vi tatt en helt annen tilnærming i utviklingen av disse linsene, og har fokusert sterkt på de utfordringene som den digitale verden stiller til øynene våre. Vi har tatt to primærfaktorer i betraktning:

  1. Mens vi normalt holder digitale enheter på rundt 30 centimeter fra øynene våre, leser vi aviser eller bøker på ca 40 cm. Den kortere avstanden er nå innlemmet i utformingen av brilleglass for aller første gang.  
  2. De nye ZEISS digitale lenses er primært utviklet for 30- til 45-åringer som fremdeles har godt syn på mellomavstand og i nær området, men som allerede merker en svekkelse i synskomforten.
 • Kostnaden av brilleglass avhenger i stor grad av hva du forventer av dem. Dette starter med "enkle" enstyrke glass, hvor, for eksempel, prisen avhenger av brytningsindeks (jo høyere denne er, jo tynnere blir glassene), materiale (plast eller glass) eller overflatebehandling (f.eks antirefleks eller herding) som du velger.

 • ZEISS Digital Lenses tilbys også som solbriller eller fargeskiftende glass (med PhotoFusion).

  De er også tilgjengelige med i.Scription®-teknologi som gir klarere, skarpere syn, forbedret kontrast og bedre fargepersepsjon, også om natten og i dårlig lys.

 • ZEISS Digital Lenses er linser som er tilpasset behovene til smarttelefon-, "hodet ned"-generasjonen. Linsene innlemmer ZEISS sin friform-teknologi og er optimalt tilpasset behovene til den digitale verden.

  Under utformingen av disse glassene, startet ZEISS med å analysere digitalt syn. Resultatet: de er skarpt fokusert på de visuelle forholdene under bruk av smarttelefoner eller nettbrett.

  ZEISS Digital Lenses tilbyr:

  • en kortere nødvendig leseavstand for digitale enheter
  • målrettet støtte til nærdelen på mellom 0,5 og 1,25 dioptrier
  • stor, aberrasjonsfri avstands-sone, akkurat som i enstyrkeglass
  • optimal optisk kvalitet både for avstands-syn og på nært hold, ved bruk av digitale enheter.
 • ZEISS Kontorbriller møter behovene til de over femti år som allerede opplever de første problemene på mellomavstand- og i nær områdene – de typiske kontoravstandene. I motsetning ZEISS Digital Lenses, er dette glass som brukes i spesielle situasjoner, og som ikke oppfyller alle de kravene som stilles til briller som er beregnet for daglig bruk.

 • Utformingen har ingen innvirkning på tykkelsen av linsene.

  ZEISS Digital Lenses er tilgjengelige i plast i alle indeksene 1,5 til 1,74, og i glass i indeksene 1,6 og 1,8, og kan settes inn i hvilken som helst innfatning, inkludert "viklede innfatninger".


 • Optikeren hjelper deg gjerne.


Del denne artikkelen