Sport + fritid

Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski

Hvem har vel ikke opplevd å kjører i blinde ned bakken når man står på ski?

16 oktober 2019
 • Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski

Det er ingen hemmelighet at briller kan gi deg klart og godt syn enten du er nærsynt eller langsynt. Godt syn er også viktig for dem som liker å stå på ski slik at ferien i snøen kan nytes til det fulle. Dessverre er det mange med dårlig syn som ikke tar seg tid til å finne den beste løsningen når de skal stå på ski. En god brille vil ikke bare øke opplevelsen og sikkerheten i skibakken – de kan også redde øynene dine i ekstreme situasjoner.

Mange ser fram til vinterferiens gleder med lek i den kritthvite skibakken. Vintersport er både moro, utfordrende og en fantastisk måte å være ute i naturen på. Har du dårlig syn er det viktig for sikkerheten i bakken at du kjører med rett korreksjon – enten med briller, eller kontaktlinser. Uansett hvor godt syn du har er solbriller eller skibriller viktig for å beskytte øynene tilstrekkelig.

Sportsbriller hjelper deg ikke bare til å se bedre – de beskytter også øynene dine mot vind, kulde, partikler og UV-stråling. I følge undersøkelser som er gjort er mange skiulykker et resultat av dårlig syn. Man kan best forebygge mot slike ulykker ved å bruke spesialtilpassede sportsbriller med et godt UV-filter. Det er viktig å vite at vintersolen er sterk og at snø og høyden i fjellet forsterker effekten ennå mer. Refleksjoner fra snøen kan øke effekten av sollyset med opp til 90 %. Dette kan føre til vanskeligheter med å tilpasse seg lysnivået i omgivelsene. Konsekvensen av å bedrive vintersport uten tilstrekkelig beskyttelse kan være smertefulle – ikke bare er risikoen for skader høyere, men også andre plager og skader kan oppstå over lengre tid. Dette kan være snøblindhet som følge av for mye UV-ståling på hornhinnen, kramper i musklene rundt øyet på grunn av langvarig mysing eller plagsomt rennende øyene.

Lette, robuste, tilpasset

Det stilles en rekke kvalitetskrav til gode skibriller:

 • Høy motstand mot knusing og riper
 • Lettest mulig vekt
 • Polstring på de viktigste stedene
 • Anatomisk tilpasset polstring
 • Opprettholde størst mulig del av synsfeltet
Skibriller med glass fra Carl Zeiss Vision: Sikkerhet først

Skibriller med glass fra Carl Zeiss Vision: Sikkerhet først

Carl Zeiss Vision kvalitetsoptikk er nå også tilgjengelig i skibriller. Som i de vanlige brilleglassene våre har vi her jobbet hardt for å kunne garantere kvaliteten og holdbarheten til produktet. En god skibrille skal kunne tåle røff behandling samtidig som beskyttelsen av øynene er maksimal:
 • Kvalitetsmaterialer: Glasset er laget i polykarbonat for å kunne tåle røff behandling 
 • Beskyttende overflatebehandling for å hindre dugg og riper i glasset 
 • 100 % UV A og UV B-beskyttelse for å holde de farlige delene av sollyset ute
 • Carl Zeiss Visions skibriller er utviklet for å kunne gi det beste synet når du står på ski
 • Snø, regn, smeltende is og irriterende refleksjoner – dette er bare noen av utfordringene som en god skibrille må tåle. Og løsningen er: Vannavstøtende og ripemotstandig overflatebehandling
 • Speilglass er ikke bare en mote eller trend – de reduserer også blendingsfaren og stenger ute farlig stråling.

Se etter Optics by Carl Zeiss Vision i skibriller fra for eksempel GIRO, ANON eller POC.

Spesielt krumme glass passer godt til alle typer sportsbriller på grunn av god beskyttelse. Den nyeste teknologien for denne type glass, ZEISS Enstyrke Sport, gir et skarpt og godt syn i alle retninger. Dette er et glass som leveres både som enstyrke- og progressive glass – slik at du ser best mulig i alle situasjoner.

I denne type solbrille kan man også velge å ha med et polarisert filter for å fjerne mye av refleksene fra overflater med snø og is. Et slikt filter passer spesielt godt til de som driver med langrenn da ujevnheter i sporet kommer mye bedre fram. I tillegg til den klassiske polariserte løsningen kan ZEISS også tilby glasset "SkyPol® ". En god antirefleks kan også anbefales.

Dette er vår beste løsning innen polariserte glass og vil fjerne alle sjenerende reflekser. En god antirefleks kan også anbefales. Vi har også gode nyheter til dem som bruker briller til daglig: nå får du skibriller som du kan ta utenpå brillene dine.

Slike skibriller passer til de fleste og vanligste innfatningene, men en ennå bedre løsning er å få en optiker til å tilpasse en spesiell ”klips” med styrkeglass til å ha på innsiden av skibrillen din.

Fargeskiftende glass

Fargeskiftende glass er et godt alternativ for dem som liker den rolige delen av skisport. Den fargeskiftende effekten i glasset gir den beste beskyttelsen mot stråling fra solen – den samme delen som påvirker formørkelsen i glasset. Med en gang solen forsvinner vil glasset gå tilbake til å være klart. Glassene kommer i to forskjellige farger, grå og brun, og de beskytter selvfølgelig 100 % mot både UV-A og UV-B stråler.

Pass på billige etterligninger

Billige sports- og solbriller er en dårlig løsning for dem som stiller store krav til synet sitt. Ikke bare har de dårlig beskyttelse mot UV-stråling, med i tillegg er de ofte altfor mørke - noe som gjør at pupillene blir større og mer UV-stråling slipper inn i øyet.


Del denne artikkelen