ZEISS BlueGuard

Skånsomt mot øynene. Mer beskyttelse. Mindre refleksjon

 • Smilende mann omgitt av digitale enheter med briller med ZEISS BlueGuard for beskyttelse mot blått lys.
 • Bruker du mye tid på å stirre på skjermer?
 • Opplever du symptomer på digital belastning på øynene.
 • Ønsker du beskyttelse mot blått lys uten den intense lilla refleksjonen?
Vi har det du trenger. I motsetning til belegg som blokkerer blått lys, bruker BlueGuard® fra ZEISS den nyeste organiske, kjemiske teknologien for å inkorporere beskyttelse mot blått lys i glassmaterialet. Nyt bedre beskyttelse og bedre utseende.

Hold det blå borte.

Med ZEISS BlueGuard-brilleglass er teknologi for blokkering av blått lys innebygd i det klare glassmaterialet. Det blokkerer opptil 40 % av potensielt skadelig blått lys og gir full UV-beskyttelse – en dynamisk duo som forsvarer øynene dine.1

Mer om blått lys.

Blått lys er ...

et lite segment av de elektromagnetiske bølgene som utgjør synlig lys. Det består av korte høyenergibølger i bølgelengden fra 380-500 nm. Solen er den desidert mest intense og største kilden til blått lys. Men moderne lyskilder som skjermer og LED-lyspærer har økt vår daglige eksponering for kunstig blått lys.

Illustrasjon av lys som kommer inn i øyet, som viser hvordan blått lys spres mer gjennom øyet enn hvitt lys.

Hva gjør det med øynene dine?

Øynene dine er ikke naturlig utstyrt for å holde blått lys ute. Det er ikke bare dårlig og kan faktisk være til fordel for humøret og søvn-våken-syklusen. Bruk av digitale enheter på nært hold eller over lengre perioder kan imidlertid bidra til symptomer på digital belastning på øynene. Det er fordi blått lys også spres lettere enn annet lys. Øynene dine kan tolke dette som en slags "visuell støy", som gjør det vanskelig å fokusere. Langsgående kromatiske aberrasjoner av blått lys kan også føre til synsubehag.

Gi øynene dine en pause.

Trøtte øyne? Tørre øyne? Sviende øyne? Hodepine? Ubehag med synet?Å bruke så mye tid foran skjermer er hardt arbeid for øynene dine. ZEISS-glass som blokkerer blått lys er designet for å håndtere digital belastning på øynene i vår verden der vi alltid er foran en skjerm. Øynene dine vil takke deg.  

Tips for å motvirke digital belastning på øynene.
Mann som berører sine indre øyne, sliter med hodepine eller trette øyne.

Hva er digital belastning på øynene (DES)?

Digital belastning på øynene er en gruppe øye- og synsproblemer forårsaket av overdreven bruk av datamaskiner eller digitale enheter.

Vanlige symptomer på DES omfatter:

 • Tørre, irriterte eller trøtte øyne
 • Sløret syn
 • Hodepine
 • Synsubehag

Hva kan du gjøre for å hjelpe øynene dine?

Heldigvis er det mulig å behandle DES – og effektene er ofte reversible. Symptomene kan lindres ved å bruke filterglass mot blått lys som ZEISS BlueGuard og være bevisst på skjermvanene.

Eksperter anbefaler 20-20-20-regelen:

Ta en 20-sekunders pause
En ung mann med BlueGuard-brilleglass, opptatt med smarttelefonen sin.
for å se på noe som er 20 fot (6 meter) unna
En ung mann med BlueGuard-brilleglass ser ut av vinduet.
hvert 20. minutt
En ung mann med BlueGuard-brilleglass, ser ned på smartklokken sin som viser 20 minutters nedtelling.

Lilla er så i fjor.

Noen belegg på brilleglass som blokkerer blått lys forårsaker irriterende blålilla refleksjoner på glassene.

BlueGuard® absorberer effektivt blått lys med langt mindre refleksjon. Klarere syn, mindre gjenskinn – og du vil se og føle deg fantastisk i videomøter.

ZEISS BlueGuard – teknologi bygget inn i glassmaterialet

Resultatene.

 • 93 %

  93 % av brukerne opplever mindre digital belastning å øynene.2

 • 50 %

  Opptil 50 % færre refleksjoner av digitalt blått lys sammenlignet med ZEISS DuraVision BlueProtect belegg på brilleglass.3

 • 95 %

  95 % av brukerne foretrekker ZEISS BlueGuard framfor sine tidligere brilleglass.2

La oss oppsummere.

Ikke stopp nå – det er mer.

Andre glassingredienser til ZEISS BlueGuard.

Vår flotte blålysblokkerende teknologi er bare én av mulighetene dine – du har flere alternativer å velge mellom. La oss se nærmere på det.

Øynene dine

De fleste av oss stirrer ganske mye på skjermer. Uansett brillestyrke, er BlueGuard® fra ZEISS et utmerket tillegg for avslappede øyne hele dagen.

Livsstilen din

Brilleglass med ZEISS BlueGuard-teknologi er perfekte for å hjelpe deg med å overvinne belastningen på øynene i løpet av de skjermfylte dagene der du er på nett hele dagen. Det kan legges til alle glassdesignene våre. Vi synes ZEISS SmartLife er den perfekte matchen.

Ditt ansikt og innfatning

Du har oppgradert glassene dine med innebygd beskyttelse mot blått lys. Husk å finjustere optikken til ditt unike ansikt og din unike innfatning.

Øyebeskyttelse

ZEISS BlueGuard inkluderer UVProtect-teknologi – som betyr allsidig beskyttelse for øynene – selv når du bruker de klare glassene dine. Det er også standard i ZEISS PhotoFusion X hvis du vil ha et alternativ for selvfarging.

Tykkelse og vekt

ZEISS BlueGuard ser ikke bare bedre ut med færre lilla reflekser.  Den er også tilgjengelig i en rekke indekser – for tynne, lette glass som føles bra.

Holdbarhet og stell

Legg til et valgfritt belegg på brilleglassene med ZEISS BlueGuard for å gjøre brillene dine mer holdbare og enkle å rengjøre. Merk: Et ZEISS BlueProtect-belegg har ingen hensikt – denne funksjonen er allerede dekket.

Har du spørsmål?

 • Absolutt! Våre PhotoFusion X fotokromatiske glass inkluderer allerede ZEISS BlueGuard-teknologi for effektivt å blokkere blått lys – innendørs og utendørs.

 • ZEISS BlueGuard-teknologi blokkerer opptil 40 % av skadelig blått lys fra å nå øynene dine1, noe som tar hånd om potensialet for belastning på øynene, hodepine, tåkesyn og andre effekter av langvarig eksponering for blått lys.

 • Noen glass som blokkerer blått lys produserer en irriterende blålilla refleksjon. ZEISS BlueGuard-teknologi reflekterer 50 % mindre blått digitalt lys enn til og med vår ZEISS DuraVisionBlueProtect på brilleglass3 – for mindre gjenskinn og klarere syn. I motsetning til mange andre, har ZEISS-glass med BlueGuard blålysblokkerende teknologi i selve glassmaterialet. Dette betyr klassens beste blått lys-beskyttelse i alle våre glassdesign – og med alle våre ZEISSDuraVision belegg på brilleglass.

 • Tvert imot. De hjelper øynene dine ved å blokkere det potensielt skadelige segmentet av blå lysstråler som kan forårsake symptomer som trette eller tørre øyne, tåkesyn og hodepine.

 • 1

  Målinger og kalkulasjoner basert på BVB (Blue-Violet-Blocking)-metrikk. Analyser utført av Teknologi og Innovasjon, ZEISS Vision Care, Tyskland 2020

 • 2

  Undersøkelse om forbrukeraksept – Topp 2-boksresultater av n=187 brillebrukere som kjøpte og bruker ZEISS BlueGuard-glass i Kina, mai 2021.

 • 3

  Målinger og beregninger basert på DBRLED (refleksjoner av digitalt blått lys) metrikk. Analyser utført av Teknologi og Innovasjon, ZEISS Vision Care, Tyskland 2020