ZEISS UVProtect

Som solkrem for øynene dine - i alle klare brilleglass.

 • En ung kvinne med briller med ZEISS UVProtect-teknologi og lysstråler som kommer fra øvre høyre hjørne skinner på ansiktet hennes.
 • Vil du bevare øyehelsen din på lang sikt?
 • Har du ikke alltid med deg solbrillene?
 • Vil du ha UV-beskyttelse innebygd i de klare brilleglassene dine?
Du trenger ikke lete lenger. ZEISS UVProtect-teknologi absorberer skadelige UV-stråler opp til 400 nm før de når øynene dine. Klare brilleglass med UV-beskyttelse fra ZEISS beskytter øynene dine like effektivt som førsteklasses solbriller.

Full UV-beskyttelse – det spanderer vi.

Glass med UV-beskyttelse opp til 400 nm – det er standarden anbefalt av Verdens helseorganisasjon. Det er beskyttelse på solbrillenivå Det er det du får i de klare ZEISS-glassene dine – takket være at forskerne våre utfordret det som en gang virket umulig.

Mer om UV-beskyttelse og ZEISS 400 nm-standarden
Lysspekteret med indikasjon på UV-C-, UV-B- og UV-A-områdene

Hva er ultrafiolett (UV) lys?

Ultrafiolett (UV) stråling ligger mellom røntgenstråler og synlig lys langs det elektromagnetiske spekteret. De spenner over en rekke bølgelengder mellom 100 og 400 nanometer og er delt inn i tre bånd:

 • UVA: 315-400 nm​
 • UVB: 280-315 nm​
 • UVC: 100-280 nm

Hvorfor 400 nm?

Mens UV-stråler med kortere bølgelengder kan ha høyere energinivåer, blokkeres de fleste av disse strålene av ozonlaget. Omtrent 40 % av solens UV-innstråling som når jorden ligger i UVA-området mellom 380 og 400 nm. For å beskytte øynene dine fullt ut mot de potensielt skadelige effektene av UV, bør glassene dine derfor blokkere stråler opp til 400 nm.

Illustrasjon av øyet og et glass uten UV-beskyttelse, som overfører UVA- og UVB-lysstråler i øyet.
Illustrasjon av øyet og et glass med UV-beskyttelse som blokkerer UVA- og UVB-lysstråler.

Utfordre status quo.

Mange klare glass blokkerer UV bare marginalt – så noen skadelige stråler kan fortsatt nå øynene dine. Det er fordi det en gang i tiden ikke var mulig å produsere klare briller med UV-beskyttelse opp til 400 nm uten å gå for mye på bekostning av klarheten og utseendet til glasset. Drevet av en lidenskap for forebygging og bevaring av sunne øyne, bestemte vi oss for å ta tak i tingene og utfordre det som en gang virket umulig.

Resultatet:
ZEISS UVProtect-teknologi.

Siden 2018 – hvis du bruker klare organiske ZEISS-glass – har øynene dine hatt full UV-beskyttelse.
Hele dagen. Hver dag. Uten ekstra kostnader.

380 eller 400 nm? Se opp for mellomrommet.

Et ikke så morsomt faktum: Mange glass som hevder 100 % UV-beskyttelse beskytter bare opptil 380 nm, noe som betyr at noen skadelige stråler fortsatt kan nå øynene dine. Enten du er ute etter solbriller eller klare briller med UV-beskyttelse for hverdagsbruk, sørg for å sjekke det som står med liten skrift. Gå aldri for mindre enn ZEISS' 400 nm standard. 

Finn ut hvorfor UV-beskyttelse er avgjørende for øynene dine.

Beskytt helsen og utseendet.

UV-stråler  utgjør en av de største risikoene for øyehelse på lang sikt. På grunn av sin høye energi kan de forårsake akutt og kronisk skade på cellevevet i huden og øynene.

Visste du at øynene dine kan bli solbrente? Overdreven UV-eksponering kan forårsake solbrenthet i hornhinnen, kjent som fotokeratitt.
Bilde som viser fotokeratitt.
Det kan også føre til alvorlige øyelidelser som makuladegenerasjon og grå stær – årsaken til blindhet i 48 %1 av tilfellene på verdensbasis.
Bilde som viser grå stær.
Med UV-stråler som forårsaker rynker, fortykkelse av huden og opptil 10 % av hudkreftene som oppstår på øyelokkene2, er det like viktig å beskytte det ømfintlige området rundt øynene.
Bilde som viser fotoaldring rundt øynene.
En rosa barneinnfatning med ZEISS UVProtect-glass på ansiktet til en liten jente.

Ikke glem de små.

Unge øyne har mer gjennomsiktige krystallinske glass, som slipper mer UV-stråler gjennom enn voksne øyne. Tidlige solskader kan gi problemer senere i livet. ZEISS UVProtect er standard også i våre glass for barn og beskytter barnas øyne mot solens skadelige stråler mens de er aktive utendørs.

Enten det regner eller solen skinner – UV er alltid der.

Du husker sikkert solkrem og solbriller på lyse, varme dager – kanskje ikke når det er overskyet? Men UV-stråler er alltid der. Med UV-eksponering på opptil 75 % på overskyede dager, trenger øynene dine fortsatt beskyttelse.  

Du kan ta det med ro når du har på deg ZEISS-brillene med UV-beskyttelse – uansett vær.

Den samme kvinnen med klare glass – sett gjennom et vanlig kamera og en UV-kameralinse. Med et UV-kamera ser glasset svart ut – noe som indikerer at det ikke slipper UV-stråler gjennom glasset.
Den samme kvinnen med klare glass – sett gjennom et vanlig kamera og en UV-kameralinse. Med et UV-kamera ser glasset svart ut – noe som indikerer at det ikke slipper UV-stråler gjennom glasset.

Som solbriller i forkledninng.

Et UV-kamera viser hva dette betyr: klare ZEISS brilleglass med UVProtect-teknologi ser like mørke ut som solbriller, fordi UV-strålene blokkeres fullstendig av brilleglasset.

La oss oppsummere.

Ikke stopp nå.

Utforsk flere ingredienser for å gjøre glassene dine unike.

ZEISS-glassene dine vil ha full UV-beskyttelse – men det er så mye mer å velge mellom. La oss hjelpe deg med å finne brilleglassene som er perfekte for deg.

Øynene dine

Enten det er høy, lav eller ingen styrke i glassene trenger alle øyne UV-beskyttelse. Det er derfor vi har gjort det til vår standard. Med ZEISS er du dekket.

Livsstilen din

UV-beskyttelse er flott for alle – spesielt de som elsker friluftsliv. La oss hjelpe deg med å finne brilleglasstypen som passer best for deg – for optikk tilpasset livsstilen din

Ditt ansikt og innfatning

ZEISS UVProtect er en materialteknologi som beskytter øynene dine – men vi har andre teknologier for å finjustere synet ditt til din valgte innfatning og ditt unike ansikt.

Øyebeskyttelse

UVProtect-teknologi er innebygd i alle klare glass fra ZEISS. Hvorfor ikke legge til blålysbeskyttelse hvis du alltid er på skjermer? Solbriller med styrke eller selvfargende glass er også tilgjengelig i mange flotte farger.

Tykkelse og vekt

Materialindeksen påvirker hvor tynne og lette glassene dine er. Heldigvis kommer alle ZEISS glassindekser med UVProtect – fordi beskyttelse er like viktig som komfort.

Holdbarhet og stell

I tillegg til ZEISS UVProtect, reduserer alle DuraVision-belegg UV-refleksjoner fra baksiden av glassene dine. Turbolad glassene dine med tilleggsfunksjoner du velger.

Har du spørsmål?

 • Mange hevder å ha det - men det handler om nanometer. ZEISS klare organiske glass gir UV-beskyttelse opp til 400 nm. Det er samme mengde beskyttelse som solbriller gir og standarden anbefalt av Verdens helseorganisasjon. 

 • UV-stråler utgjør en stor risiko for øyehelsen på lang sikt. Den høye energien i strålene kan forårsake akutt og kronisk skade på cellevevet i huden og øynene. Overdreven UV-eksponering kan føre til at øynene dine blir solbrente - en tilstand som kalles fotokeratitt. Det kan også forårsake alvorlige sykdommer som makuladegenerasjon og grå stær - en hyppig årsak til blindhet. Heldigvis gir ZEISS UVProtect i alle ZEISS klare organiske glass UV-beskyttelse på solbrillenivå for øynene dine.

 • Optikeren din kan kanskje hjelpe deg med å finne ut av dette. Toppmoderne verktøy som ZEISS VISULENS® 550 måler effektivt nivåene av UV-beskyttelse i glassene dine.

 • 1

  Basert på en simulering av synsklarhet på en glassflate med 50 mm diameter for ZEISS ClearView FSV-glass med indeks 1,60sammenlignet med 1,60 ZEISS AS FSV-glass. Gjennomsnitt av +5D, +3D, +1D, -1D, -3D, -5D, og -7D med og uten sylinder på -2D. Kvantitative analyser utført av Teknologi & innovasjon, Carl Zeiss Vision GmbH, 2020.

 • 2

  Studiedeltakerne ble bedt om å vurdere hvor viktige ulike aspekter ("pris", "å se klart over hele glasset", "lett å tilpasse seg til", "komfortabelt syn over hele glasset", "estetikk", "tilgjengelige belegg" , "matcher innfatningen") er for dem, når de skal velge nye brilleglass. Brukerprøve som sammenligner 1,60 ZEISS ClearView FSV og 1,60 ZEISS AS FSV i laboratorieoppsett og i hverdagen. N=20 studiedeltakere. Teknologi og Innovasjon, Carl Zeiss Vision International GmbH, 2020.