Kontorbriller:

Nyt et behagelig syn på jobb.

Nyhet!
BlueGuard

Her er en kollega du alltid kan stole på: ZEISS Office brilleglass er spesielt optimalisert for kontoret og dataskjermen, og dermed blir arbeidsdagen mindre slitsom for øynene dine. Disse brilleglassene hjelper deg til å konsentrer deg og arbeide uten å trette ut øynene dine.

ZEISS kontorbrilleglass.

Alt i et øyekast.

De fleste merker forandringen ved fylte 35 eller eldre: Arbeid på en dataskjerm og øyne som veksler fra tastaturet til skjermen eller fra kalenderen til telefonen, blir plutselig mer stressende for øynene. For å se klart på forskjellige avstander antar de ofte ubevisst en ukomfortabel stilling, for eksempel ved å lene seg framover eller løfte hodet. Rygg- og nakkesmerter i tillegg til tørre eller tårevåte øyne er bare noen av de mulige konsekvensene. ZEISS kontorbrilleglass bidrar til å forebygge denne typen synsstress: De er spesialtilpasset dine spesielle synsbehov på arbeid, og i motsetning til progressive brilleglass er de optimalisert for alle nødvendige avstander når du arbeider foran en dataskjerm.

Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

ZEISS kontorbrilleglass.
Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Skreddersydd for arbeid og øyne.

Nyt optimalt syn – og ikke bare når du sitter foran dataskjermen.

Sørg for å ha behagelig syn på kontoret – uansett hvor du ser. ZEISS kontorbrilleglass gir et bredt synsfelt for nær- og mellomsonene og er tilpasset dine krav når du er på jobb, helt ned til siste centimeter. Disse brilleglassene er optimalisert for eksempel for synsavstanden mellom deg og dataskjermen, avstanden til kunden eller medarbeideren eller den perfekte avstand for lesing. Dermed slapper øynene dine av og du får en mer egnet arbeidsstilling. Du vil merke de positive virkningene også etter arbeidsdagens slutt.

Lesebriller

Lesebriller

Progressive brilleglass

Progressive brilleglass

Arbeidsplassglass

Arbeidsplassglass

Hodepine, ryggproblemer, tretthetstegn.

Grunnen til at progressive brilleglass ikke alltid er en effektiv erstatning.

Briller med standard leseglass eller progressive brilleglass, er vanligvis ikke den beste løsningen for arbeid på datamaskinen fordi de relevante områdene i brilleglasset ikke er optimalisert for kontorarbeid. Med lesebriller for eksempel, får du optimalt syn kun på kort avstand, og denne avstanden er for kort til å arbeide på datamaskinen eller til å se ned på skrivebordet. Men med progressive brilleglass, ser brukeren på skjermen gjennom det nedre området på brilleglasset og må vippe hodet oppover for å se skjermen klart. Begge typene brilleglass fremmer en unaturlig sittende stilling, som muligens kan forårsake muskelspenninger i rygg og skuldre og gi hodepine.

Se digitalt. Brilleglass for et moderne arbeidsliv.

ZEISS office glass er klare for enhver utfordring, og har vår Digital Inside®-teknologi, en spesialoptimalisert nærsone som gir rask og komfortabel fokusering, for eksempel når du skifter blikket fra mobiltelefonen til skjermen og tilbake igjen. Disse glassene gir deg ikke bare klart belastningsfritt syn når du bruker digitale enheter. De er også perfekt egnet til å lese bøker og blader. De hjelper med å forhindre ubehagelige hode- og kroppsstillinger, og gir øynene en pause og reduserer den digitale øyebelastningen.

Dine synsbehov på jobb. Hva er din jobbsituasjon?

Avhengig av jobben, må øynene dine mestre mange forskjellige utfordringer. Generelt sett skiller man mellom følgende tre typer arbeidssituasjoner:

Lesearbeidspost

Lesearbeidspost

For personer som hovedsakelig leser dokumenter på arbeid, f.eks. arkitekter, redaktører eller skatterådgivere. Den viktigste faktoren for deres kontorbrilleglass er større fokus på leseområdet med en maksimal synsavstand på en meter. Dess større avstandsområde dess betydelig bedre leserkomfort for brukeren, i motsetning til tradisjonelle lesebriller som vanligvis er optimalisert for bare 40–50 cm.

Arbeidspost med dataskjerm

Arbeidspost med dataskjerm

Disse personene veksler hovedsakelig fokus fra tastaturet til skjermen, f.eks. programmerere, journalister eller callcenteransatte. Deres kontorbrilleglass bør gi et naturlig synsområde fra leseavstand og helt opp til en avstand på maksimalt to meter. Det er det aller beste for kontormiljø.

En innendørs arbeidsplass med mye kundekontakt

En innendørs arbeidsplass med mye kundekontakt

Disse personene har ofte ansiktskontakt med kunder, de reiser seg ofte opp og går vekk fra arbeidsposten og arbeider også foran en datamaskin, for eksempel ved detaljsalg eller i fabrikkindustrien. Deres optimale brilleglassdesign bør gi et naturlig syn som går fra lesesonen og helt opp til en maksimumsavstand på fire meter.

ZEISS BlueGuard brilleglass

Livene våre blir mer og mer digitale. Vi arbeider, spiller, lærer og handler online, hvor enn vi er. Med denne endringen i livsstil, er vi mer enn noen gang før avhengig av øynene våre. Dette betyr at, i tillegg til den potensielt skadelige eksponeringen for blått lys fra solen, er vi også mer utsatt for kunstig blått lys.

Ekstra visuell komfort i kunstig lys.
Motvirker øyetretthet og øyestress.

Uansett om det er en smarttelefon, en LED-lampe, en skjerm, et fjernsyn, nettbrett eller en e-bokleser: Moderne lyskilder sender ut mer blått lys enn vi noen gang har erfart tidligere. Blått lys kan være farlig, og mange synes det er ubehagelig og stressende for øynene. Det har også en negativ påvirkning på biorytmen vår. Et spesielt blått lysfilter i brilleglasset kan gi deg et mer behagelig syn.

Utrolig tynne og lette brilleglass. Selv med høy resept.

Følgende regel gjelder for alle brilleglass: Dess lettere dess bedre. Og dette gjelder ikke bare for innfatningen. Med høykvalitets materialer og kvalitetskategorier, kan ZEISS produsere enstyrke-brilleglass som er mest mulig tynne og lette – selv med høy resept. Dette gir maksimal brukerkomfort med kun minimal vekt.

Riper og smuss har ingen sjanse. Mer robuste enn noensinne.

Høytytende brilleglassbelegg gjør brilleglassene dine ekstremt motstandsdyktige mot riper og statiske støvpartikler. Fordel: Brilleglassene dine holder seg rene lengre, og dermed blir de lettere å rengjøre. Du får bedre syn og ser finere ut, dels takket være det siste antirefleksbelegget.

5 tips for behagelig syn med databriller

Behagelig syn i nær- og mellomsonene trenges ikke bare til arbeid foran dataskjermen.

1. Behagelig syn i nær- og mellomsonene trenges ikke bare til arbeid foran dataskjermen. Du kan også behøve databriller i dagliglivet: Når du utøver fritidsaktiviteter, håndarbeid, nålarbeid, musikk, kunst og håndverk, matlaging eller husarbeid.

Sørg for at du sitter i en best mulig stilling med egnet lys når du utfører anstrengende arbeid på dataskjermen.

2. Sørg for at du sitter i en best mulig stilling med egnet lys når du utfører anstrengende arbeid på dataskjermen.

Hvis dataskjermens øvre kant er på nivå med øynene dine eller litt under, vet du at du har en god arbeidsstilling.

3. Hvis dataskjermens øvre kant er på nivå med øynene dine eller litt under, vet du at du har en god arbeidsstilling. Du kan også heve eller senke stolen for å finne fram til den beste høyden.

Sørg for å la øynene dine slappe av i løpet av dagen, for eksempel ved å se ut av vinduet og på lang avstand hver time i cirka fem minutter uten å fokusere.

4. Sørg for å la øynene dine slappe av i løpet av dagen, for eksempel ved å se ut av vinduet og på lang avstand hver time i cirka fem minutter uten å fokusere.

Det skjer ofte at din naturlige blinking blir ujevn når du utfører stressende arbeid.

5. Det skjer ofte at din naturlige blinking blir ujevn når du utfører stressende arbeid. Løsningen er å lukke øynene ofte et kort øyeblikk. Dette forebygger irriterte eller tørre øyne.

Liknende produkter

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg