Brilleglass for arbeidsplassen

Bedre syn på jobben og i fritiden

De fleste brillebrukere ser på datamaskiner som en integrert del av arbeidslivet. Men tilbringer du mesteparten av dagen for an en skjerm, kan det føre til smerter i nakke, rygg og skuldre. Dette skyldes ofte at du bruker feil type briller. Lesebriller og progressive brilleglass er ikke de beste løsningene for mennesker som tilbringer mye av dagen med å jobbe foran en skjerm. Et par databriller med ZEISS-brilleglass som er spesialdesignet for bruk på arbeidsplassen, er et bedre valg. Disse brilleglassene har et svært stort synsfelt på nær- og mellomavstand, og lar deg se skjermen uhindret samtidig som de fremmer en naturlig holdning og sittestilling. De kan tilpasses til dine spesifikke behov.

Fordeler for deg

En skreddersydd kollega!

 • Klart, skarpt fokusert syn i nær- og mellomområdene med stort synsfelt.
 • Dette sørger for avslappet, naturlig syn på kontoret og for alle andre oppgaver su utfører i nær- og mellomområdene.
 • Den beste løsningen for en behagelig holdning og hodestilling som forebygger belastning på nakke, rygg og skuldre.
 • Disse brilleglassene er utformet for å hjelpe deg og din visuelle atferd både på jobben og i fritiden. ZEISS brilleglass for arbeidsplassen kan skreddersys til dine individuelle synsbehov i nær- og mellomområdet.

Hvordan hjelper databriller?

Det er viktig å holde hodet og kroppen i en avslappet stilling

Når vi jobber foren en datamaskin, tvinges øynene våre til å fokusere på bestemte avstander i nær- og mellomområdet.

Bruke lesebriller når du jobber foran en datamaskin

Bruke lesebriller når du jobber foran en datamaskin

Lesebriller er utformet for svært korte avstander. Disse er kortere enn avstanden mellom øynene dine og en datamaskin. Når du bruker lesebriller mens du jobber foran datamaskinen, vil du derfor automatisk bevege hodet nærmere skjermen. Dette gjør at du blir sittende i en ubehagelig stilling som kan føre til spenning i nakken og ryggen.

Hvordan dette påvirker holdningen din foran skjermen:

 • Du lener deg automatisk fremover for å se tekst og bilder tydelig på skjermen.
 • Dette belaster nakken og ryggen unødig.

Bruker du progressive brilleglass på jobben?

Bruker du progressive brilleglass på jobben?

Mennesker som bruker progressive brilleglass ser på dataskjermen på en helt annen måte. Ettersom progressive brilleglass har ulike soner som lar deg se på alle avstander, betyr det at du må se gjennom den nederste delen av brilleglassene når du jobber foran en skjerm. Du må legge hodet litt bakover for å gjøre dette. Igjen kan denne unaturlige holdningen føre til smerter i nakke og skuldre.

Hvordan dette påvirker holdningen din foran skjermen:

 • Du løfter hodet for å se gjennom mellomsonene i brilleglasset.
 • Dette belaster nakke- og ryggmusklene.
Databriller hjelper deg å føle deg mer avslappet

Databriller hjelper deg å føle deg mer avslappet

Klart syn hele dagen på tre ulike arbeidsavstander

Som regel vil briller som er nøye tilpasset måten du jobber på, gjøre det mer sannsynlig at du sitter i en behagelig, avslappet stilling foran skjermen. ZEISS brilleglass for arbeidsplassen gir et stort synsfelt på korte avstander. Di gir også et godt synsfelt på mellomavstander når du ser opp og snakker med kolleger mens du jobber på en datamaskin. De er optimalisert for å se på en avstand mellom en halv meter og fire meter. Bruker du databriller, beholder du en avslappet holdning fordi du kan se gjennom riktig del av brilleglasset uten å anstrenge deg.

ZEISS forstår viktigheten av personlig tilpasset syn. Alle jobber og driver med hobbyer på ulike avstander og under ulike forhold. Derfor har ZEISS laget tre forskjellige typer brilleglass. Med profesjonell tilpasning kan ZEISS kontorbrilleglass tilpasset nøyaktig til dine synsbehov helt til siste centimeter.
 
ZEISS brilleglass for arbeidsplassen:
Takket være brilleglassenes skreddersydde utforming kan brukerne glede seg over klart, skarpt syn som er tilpasset deres behov på alle de tre avstandene på arbeidsplassen:
 
 • Leseavstand
 • Nær
 • Romavstand

Hvordan dette påvirker holdningen din foran skjermen:

 • Hodet og nakken holder seg i en naturlig stilling.
 • Perfekt komfort – hele dagen.

Hvordan M.I.D.-teknologi fra ZEISS fungerer

Våre synsbehov på arbeidsplassen varierer sterkt fra person til person. De avhenger delvis av akkurat den typen arbeid du gjør. Tilbringer du for eksempel store deler av dagen med å snakke med kunder og kolleger? Eller tilbringer du nesten hele dagen med å jobbe på en datamaskin? Et annet viktig hensyn er avstanden mellom øynene dine og skjermen. ZEISS har utviklet den såkalte Maximum Intermediate Distance (M.I.D.)-teknologien. Denne gir klart og avslappet syn som er skreddersydd for hver enkelt, fra optimaliserte lesebriller til progressive brilleglass til innendørs bruk.

Ved å introdusere teknologi som bestemmer hver enkelt brukers maksimale mellomavstand (M.I.D.), har ZEISS skapt brilleglass som kan tilpasses de spesifikke synsavstandene som hver enkelt bruker trenger.

ZEISS kontorbrilleglass er tilgjengelige for tre maksimale mellomavstander (M.I.D.):

 • Bok – et kontorbrilleglass som er optimalisert for lesing. Det gir klart syn fra leseavstand opp til en fast M.I.D. på 100 cm.
 • Nær – et kontorbrilleglass som er optimalisert for næravstand. Det gir klart syn fra leseavstand opp til en fast M.I.D. på 200 cm.
 • Rom – et progressivt brilleglass for innendørs bruk som er optimalisert for romavstand. Det gir klart syn fra leseavstand opp til en fast M.I.D. på 400 cm.

ZEISS individuelt tilpassede brilleglass for kontoret og arbeidsplassen har en spesialtilpasset M.I.D. som kan angis mellom 100 og 400 cm for å oppfylle hver enkelt brukers spesifikke behov.

ZEISS officelens Portfolio, Entfernungen, Distances
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg