ZEISS BlueGuard brilleglass

Skånsomt mot øynene.

Mer eksponering mot blått lys - uavhengig av alder.

Livene våre blir mer og mer digitale. Vi arbeider, spiller, lærer og handler online, hvor enn vi er. Med denne endringen i livsstil, er vi mer enn noen gang før avhengig av øynene våre. Dette betyr at, i tillegg til den potensielt skadelige eksponeringen for blått lys fra solen, er vi også mer utsatt for kunstig blått lys.

Omgitt av skjermer hele dagen?

Så tidlig som i april 2020 viste forskning at folk i alle aldre, over hele verden tilbringer mer tid med digitale enheter.1 I tillegg tilbringes mer tid innendørs hjemme, hvor bygninger nå til dags er utstyrt med LED-lys som også utstråler blått lys. Så i tillegg til å være utsatt for potensielt skadelig blått lys fra solen, er de fleste folk i stadig større grad også utsatt for kunstig blått lys.

Se komfortabelt og se bra ut uten forstyrrende blålilla refleksjoner på Blålys glassene dine ZEISS BlueGuard brilleglass blokkerer potensielt skadelig blått lys1 og gir full UV-beskyttelse.

Hva er blått lys og hvordan virker brilleglass som blokkerer blått lys?

En del av lyset som utstråles fra solen er i det blå spekteret, men nesten alle moderne digitale enheter og LED-lys stråler også ut blått lys. Ulikt UV-stråling penetrerer blått lys øynene, og høy grad av eksponering kan forårsake at man føler belastning på øynene og et sløret syn. Blått lys påvirker også kroppens døgnrytme og evnen til å produsere melatonin, så blått lys kan ha innvirkning på søvnen.Brilleglass som blokkerer blått lys kan blokkere den delen av det blå spekteret som kan være potensielt skadelig og irriterende.

Hva er digital belastning på øynene?

Hodepine, sløret syn, tørre eller brennende øyne er alle vanlige symptomer på digital belastning på øynene som kan være forårsaket av lengre tids bruk av digitale enheter. Nettbrett, smarttelefoner og datamaskiner utstråler en uforholdsmessig stor mengde blått lys som kan føre til intraokulære effekter som spredning og langsgående kromatisk aberrasjon.

ZEISS BlueGuard: brilleglass som blokkerer blått lys

I tideligere produkter ble blokkering av blått lys oppnådd ved hjelp av et belegg på brilleglasset som filtrerte blått lys. ZEISS BlueGuard brilleglass innlemmer egenskapene for blokkering av blått lys i selve materialet i brilleglassene. Dette gjør at vi kan bruke ZEISS DuraVision Platinum - vårt aller beste brilleglassbelegg - som standard på ZEISS BlueGuard brilleglass.

Mer beskyttelse

ZEISS BlueGuard brilleglass gir full UV-beskyttelse og blokkerer nå i tillegg opptil 
40 %2 av potensielt skadelig og irriterende blått lys.

Skånsomt mot øynene

Våre anti-blålys glass er laget for å motvirke digital belastning på øynene i en stadig mer digital verden.

Mindre refleksjon

For et godt utseende både on- og offline, har ZEISS BlueGuard brilleglass opptil 50 % mindre refleksjoner3 av blått lys sammenlignet med ZEISS DuraVision BlueProtect-belegg.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg