DriveSafe Lenses

Endelig mer avslappet bilkjøring!

Det er noe besnærende ved det å kjøre bil. Likevel føler mange seg fortsatt usikre, og de føler at de ikke har nok støtte fra brillene sine under vanskelige forhold – for eksempel i dårlig vær, om natten eller i grålysning eller skumring. Særlig tradisjonelle progressive glass er lite egnet for bilkjøring. Ved hjelp av en kombinasjon av optimalisert brilleglassdesign og et spesielt belegg gir ZEISS DriveSafe deg et brilleglass for daglig bruk med spesielle egenskaper som gjør kjøring til en mer avslappet opplevelse. Stol på ZEISS-teknologi for godt syn når du kjører.

Fordeler for deg

ZEISS DriveSafe brilleglass er en visuell drøm som har blitt virkelighet for mange sjåfører.

  • Du kan bruke DriveSafe brilleglass som vanlige briller hele dagen og dra fordel av disse egenskapene for en trygg kjøreopplevelse.
  • En mer avslappet følelse når man kjører takket være bedre syn under utfordrende lysforhold på grunn av svakt lys eller dårlig vær.
  • Mindre ubehagelig blending for bilister som ofte irriteres av lys fra møtende biler og spredt lys fra gatelykter.
  • For deg som bruker progressive briller: optimal synskomfort når du ser på veien, dashbordet, i bakspeilet og sidespeilene.

For alle som vil ha en mer avslappet kjøreopplevelse

Enten vi kjører mye eller lite, er godt syn når vi kjører viktig for oss alle. Kjøring i dårlig vær og under vanskelige forhold er ubehagelig og slitsomt for mange. Kravene til optimale kjørebriller er svært like.

Sjåfører som bruker briller, vil gjerne ha:

  1. bedre syn i dårlig vær, om natten eller i grålysningen eller skumringen
  2. mindre blending
  3. færre synsproblemer når de skifter fokus

DriveSafe oppfyller dette behovet for enstyrkeglass og progressive glass. Hemmeligheten: briller med DriveSafe-glass er ment for daglig bruk og kan brukes hele dagen.

Bedre syn i dårlig vær og i grålysningen eller skumringen

Mindre blending fra møtende kjøretøy

ZEISS DriveSafe og Thierry Neuville

Briller til daglig bruk med masse ekspertise

1// ZEISS Luminance Design™-teknologi

ZEISS DriveSafe har en optimalisert brilleglassdesign som tar hensyn til størrelsen på pupillene i dårlig lys. Det er en design for enstyrke-brilleglass og én for progressive brilleglass. Resultatet: forbedret og uhindret syn når du kjører i dårlig lys.

Sterkt lys = Vi ser med sammentrukne pupiller om dagen: stor dybdeskarphet, uhindret rompersepsjonperception
Sterkt lys = Vi ser med sammentrukne pupiller om dagen: stor dybdeskarphet, uhindret rompersepsjon
Intet lys (mørke) = Nattsyn med store pupiller: begrenset dybdeskarphet
Intet lys (mørke) = Nattsyn med store pupiller: begrenset dybdeskarphet
Lite lys = Skumringssyn med ulike pupillstørrelser: vanskelige forhold på grunn av varierende dybdeskarphet
Lite lys = Skumringssyn med ulike pupillstørrelser: vanskelige forhold på grunn av varierende dybdeskarphet

2// ZEISS DuraVision DriveSafe brilleglassbelegg

I DriveSafe har ZEISS brukt et spesielt nytt belegg som tar hensyn til de mange ulike situasjonene som kan oppstå under kjøring når øynene våre blir blendet. DuraVision® DriveSafe-belegget fra ZEISS reflekterer bølgelengder delvis i den synlige høyenergidelen av spekteret til blått lys, blant annet i området rundt 450 nm. DuraVision® DriveSafe-belegget fra ZEISS reduserer derfor ubehagelig blending med opptil 64 %* sammenlignet med premium AR-belegg.

*Med DuraVision DriveSafe rapporterte 64 % færre testsjåfører problemer med blending med det nye belegget enn med andre premium AR-belegg.

Dårlige lysforhold forsterker blending og reflekser
Dårlige lysforhold forsterker blending og reflekser

3// ZEISS DriveSafe-design for progressive glass

ZEISS har en spesialdesign som gjør bilkjøring med progressive glass mer komfortabelt og trygt. De optimaliserte synssonene gjør det lettere for øynene å fokusere når man flytter blikket mellom veien foran, dashbordet, bakspeilet og sidespeilene. Det blir færre horisontale bevegelser av hodet. Samtidig er nærsonen utformet slik at DriveSafe-brilleglassene kan brukes hele dagen – de egner seg også for andre aktiviteter, blant annet lesing.**

Opptil 43 %** større progresjonssone, noe som lar deg skifte fokus raskt mellom dashbord og speil med opptil 14 % større avstandsintervall for et bredere perspektiv på veien.
Opptil 43 %** større progresjonssone, noe som lar deg skifte fokus raskt mellom dashbord og speil med opptil 14 % større avstandsintervall for et bredere perspektiv på veien.

** Kilde: ZEISS sammen med den eksterne partneren FKFS undersøkte den visuelle atferden til bilister i en omfattende studie av kjøring i reelle trafikksituasjoner ved hjelp av avansert øye/hode-sporingsteknologi.
FKFS Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines Stuttgart er en uavhengig stiftelse tilknyttet Universitetet i Stuttgart. FKFS ble grunnlagt i 1930 og har blitt et av de største og ledende forskningsinstituttene innen bilindustrien, og betjener store bilprodusenter og leverandører.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg