Filtrer bort det blå lyset, og beskytt øynene dine

Unngå slitne og irriterte øyne når du sitter foran skjermen

Nyhet!
Full UV-beskyttelse
også i klare glass

Moderne skjermer avgir høye nivåer av blått lys og for mye skjermtid kan gjøre øynene dine slitne og irriterte. Redusereksponeringen for blått lys med brilleglass fra ZEISS, med eller uten styrke.

DuraVision® BlueProtect fra ZEISS.

Beskyttelse mot blått lys for dine øyne.

Moderne lyskilder og displayer sender ut en uforholdsmessig stor mengde blått lys. Selv om menneskekroppen trenger en viss mengde blått lys for å styre søvn/våken-syklusen, kan for mye av den "uriktige" typen blått lys utgjøre en helserisiko og forårsake øyesykdommer. Brilleglass med ZEISS DuraVision BlueProtect overflatebehandling, har et spesialfilter som sørger for behagelig syn selv når det er en stor andel blått lys.

Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Optikersøk

Finn en ZEISS-optiker nær deg.

Filtrerer ut potensielt farlig blått lys.

Smarttelefoner, LED-lyspærer, fjernsyn, dataskjermer, e-boklesere og nettbrett sender ut høye nivåer med blått lys. Utsending av store mengder blått lys er en årsak til digital belastning på øynene. DuraVision® BlueProtect blått lys-filter reduserer visse andeler blått lys. Mange brillebrukere med DuraVision® BlueProtect forteller at de har fått bedre synskomfort med dette belegget.

I korte trekk: Hva er kildene til blått lys?

Blålilla lys når øyet på forskjellige måter. Det er en del av sollyset, men sendes også ut av mobilskjermer, dataskjermer, fjernsyn og LED- og energisparende lyspærer, alt med forskjellige styrker.

I korte trekk: Hva er kildene til blått lys?
Full UV-beskyttelse også i klare glass

UV er alltid tilstede. Selv når det er overskyet. UV-stråling representerer en helsefare for øynene dine og huden rundt øynene. Beskytter du alltid øynene dine når du er utendørs? Nå kommer helt klare glass fra ZEISS med full UV-beskyttelse!

De spesielle egenskapene til glassene filtrerer ut skadelige UV-stråler, og gir øynene dine varig beskyttelse.

Fargeskiftende brilleglass. Brilleglass med integrert solbeskyttelse. Stilig og praktisk.

Briller til enhver situasjon: Disse fargeskiftende brilleglassene fungerer også som solbriller. Glassene blir mørke på et par sekunder og blir klare igjen på et par minutter. Og de har naturligvis 100 % UV-beskyttelse.

Gjør arbeid på datamaskinen enklere for øynene dine.

For bedre konsentrasjon, mindre synsstress og klare tanker.

Her er en kollega du alltid kan stole på – finnes også med DuraVision® BlueProtect: ZEISS kontorbrilleglass er spesielt optimalisert for dataskjermen på arbeid. De gjør en vanlig arbeidsdag enklere for øynene dine og sørger for å gi deg bedre syn.

Forebygg øyebelastning ved hjelp av digitale brilleglass med DuraVision BlueProtect.

Sviende eller trette øyne, hodepine og nakkesmerter: Hyppig bruk av en smarttelefon, e-bokleser eller nettbrett resulterer ofte i digital belastning på øynene. Digital Lenses kan hjelpe. De støtter øynene dine og gir deg mer behagelig syn gjennom en spesielt optimalisert nærsone. Sammen med DuraVision® BlueProtect overflatebehandling, forebygger denne kombinasjonen belastning på øynene og gir deg bedre syn.

5 tips for å håndtere blått lys

Ta deg litt tid til å se på avstand jevnlig

1. Ta deg litt tid til å se på avstand jevnlig, spesielt når du arbeider på datamaskinen eller når du ofte bruker nettbrett eller smarttelefon.

Blått lys styrer biorytmen din.

2. Blått lys styrer biorytmen din. Studier viser at særlig blått lys er svært viktig for å regulere melatoninnivået i menneskekroppen og følgelig for å styre en persons søvn/våken-syklus og velvære. Det er grunnen til at du bør søke råd hos optikeren din om hva som best filtrerer blått lys.

For mye blått lys (f.eks. når du leser på nettbrettet) og skarpt kunstig lys om kvelden er ikke å anbefale fordi begge kan forårsake søvnløshet.

3. For mye blått lys (f.eks. når du leser på nettbrettet) og skarpt kunstig lys om kvelden er ikke å anbefale fordi begge kan forårsake søvnløshet. Husk på denne tommelregelen: Om kvelden bør du bruke mildt lys og unngå veldig skarpt lys. Slapp av f.eks. med levende lys.

Dagslys inneholder mye blått lys.

4. Dagslys inneholder mye blått lys. Ifølge forskjellige studier, kan forlenget eksponering for blått lys med høy styrke skade retina, og gi økt risiko for makuladegenerasjon. Den beste løsningen: solbrilleglass med 100 % UVA- og UVB-beskyttelse, eller fargeskiftende brilleglass fra ZEISS.

Lider du av sviende øyne om kvelden?

5. Lider du av sviende øyne om kvelden? Har du hode-, nakke- eller ryggsmerter? Digital belastning på øynene kan være årsaken. Få øynene dine undersøkt hos din ZEISS-optiker.  

Liknende produkter

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg