DuraVision® BlueProtect – ideell for innendørsaktiviteter

Målrettet beskyttelse mot blått lys for klare brilleglass

Virkningen av blått lys på synet er et diskusjonstema i dag ettersom vi utsettes for lysbølger med blå komponenter både innendørs og utendørs. På den ene side trenger vi blått lys for en sunn kropp og generelt velvære. På den annen side kan blått lys være farlig – spesielt i sterkt sollys. Vi beskytter oss med solbrilleglass. Imidlertid blir vi nå utsatt for mer blått lys enn noensinne takket være moderne lyskilder som LED-belysning og stråling fra skjermer. Jobber du foran en datamaskin hver dag i lange perioder og i rom med moderne belysningssystemer? Noen synes at det blå lyset fra belysning og skjermer gir ubehag og får dem til å føle seg slitne. Klare brilleglass med ZEISS DuraVision BlueProtect-belegg har et hardt belegg og CleanCoat-teknologi slik at de blir lettere å rengjøre, i tillegg til et blått filter som demper blått lys i området 390 til 440 nm.

 • Fordeler for deg

  Fordeler for deg

  Fordeler for brillebrukere

  Beskyttelse mot skadelig blåfiolett lys for klare brilleglass.

  • Nyttig for brukere som er bekymret for de potensielt skadelige virkningene av blåfiolett lys innendørs og som ser etter riktig beskyttelse.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect er et nytt belegg for klare brilleglass. Det har et blått filter som demper blått lys i området 390 til 440 nm.
  • Det slipper imidlertid igjennom det "sunne" blå lyset som kroppen trenger. Undersøkelser har vist at blått lys i området mellom 400 og 520 nm (maksimalt ved 460 nm) er svært viktig for å regulere melatoninnivået og dermed kontrollere biorytmer og generelt velvære.
  • Hard belegg og CleanCoat for enkel rengjøring – elt er inkludert.
 • DuraVision BlueProtect: for hvem?

  Hvem trenger DuraVision BlueProtectt®?

  Beskyttelse mot blåfiolett lys, også innendørs

  ZEISS DuraVision BlueProtect er et spesielt brilleglassbelegg for mennesker som tilbringer mye tid innendørs og utsettes for det potensielt skadelige lyset fra LED-belysning, TV, dataskjermer eller nettbrett, og som føler at dette irriterer.

  Godt og dårlig lys

  For mye lys i det ultrafiolette og blåfiolette området kan skade det menneskelige øyet permanent. I tillegg til å føre til smertefull betennelse i binde- og hornhinnen, kan det også skade øyets krystallinse (f.eks. grå stær) og særlig netthinnen (makuladegenerasjon). Derfor er det så viktig å bruke solbriller med 100 % UV-beskyttelse i sterkt sollys, spesielt i situasjoner hvor det er mye blending, for eksempel på vannet eller i snødekte fjellsider.

  Hva med hyppig innendørs eksponering for lyskilder med en stor andel blått lys?

  Det er nå stadig større oppmerksomhet omkring den sterke blålyskomponenten i LED-lyskilder, energisparende lyspærer og strålingen fra skjermer som for eksempel smarttelefoner, dataskjermer, nettbrett og lesebrett.

  Den gode nyheten er at ingen undersøkelser så langt har vist at det å bruke dataskjermer eller å stirre på disse nye lyskildene i lengre perioder skader netthinnen. Det er også viktig å huske på at det å tilbringe en time utendørs på en normal, overskyet dag utsetter øynene våre for 30 ganger mer blått lys enn å tilbringe en time innendørs foran en skjerm.

  Likevel er det fortsatt slik at blått lys fra lyskilder eller skjermer kan være irriterende eller slitsomt for noen menneskers øyne. Her kan ZEISS brilleglass med DuraVision® BlueProtect hjelpe. De demper det blå lyset i området mellom 390 og 440 nm – uten å gå på kompromiss med de positive egenskapene til blått lys i området mellom 450 og 500 nm.

  I korte trekk: fordeler og ulemper ved blått lys

  Fordeler Ulemper
  Kontrollerer biorytmen vår
  Undersøkelser har vist at blått lys i området mellom 400 og 520 nm (maksimalt ved 460 nm) er svært viktig for å regulere melatoninnivået og dermed kontrollere biorytmer og generelt velvære.
  Større risiko for sykdom på netthinnen
  Noen undersøkelser antyder at lang eksponering for
  blått lys under 460 nm (maksimalt ved 440 nm) kan føre til fotokjemisk skade på netthinnen.
  Denne skaden kan utgjøre en risiko for makuladegenerasjon på lang sikt.
 • Teknologi

  Filtreringsløsninger for blått lys fra ZEISS.

  Det riktige produktet for å beskytte mot potensielt skadelig blåfiolett lys – for alle

  ZEISS' produktportefølje for beskyttelse mot potensielt skadelig blått lys har riktig løsning for alle.

  Skylet og ZEISS PhotoFusion er fargede og fargeskiftende brilleglass som filtrerer blått lys med ulike intensiteter samtidig som de gir 100 % UV-beskyttelse. DuraVision BlueProtect kompletterer nå porteføljen med et spesielt funksjonelt belegg som delvis reduserer blått lys. Velegnet til bruk innendørs hvor det er lave nivåer av blått lys.

  I korte trekk

Individuelt tilpassede brilleglass:
Disse ZEISS-produktene kan være det beste alternativet for deg.

Progressive briller fra ZEISS

ZEISS portefølje av progressive glass

ZEISS portefølje av progressive glass tilbyr fire ytelsesnivåer og sju teknologier, og vi er først ute med noen av dem over hele verden. Visste du at leseavstanden mellom øynene våre og en smarttelefon er mye kortere enn når vi leser en bok eller en avis?

Progressive brilleglass er sanne optiske mesterverk. Lær mer om ZEISS portefølje av progressive glass

For lesing eller avstandssyn: presisjonsbrilleglass fra ZEISS

ZEISS enstyrke-brilleglass

ZEISS tilbyr fire kvalitetsnivåer fra tradisjonelle, sfæriske glass til individuelt tilpassede enstyrkeglass. Moderne ZEISS-teknologi kan produsere usedvanlig flate og lette brilleglass, selv for høy styrke.

Lær mer om ZEISS portefølje av enstyrkeglass

Er du en ivrig bruker av digitale enheter?

ZEISS Digital Lenses

Hvem ville ha trodd det? Det viser seg at vi i gjennomsnitt ser på smarttelefonen eller andre mobilenheter opptil 80 ganger om dagen! Det er en utrolig utfordring for øynene våre å skifte fokus raskt fra nært til fjernt og tilbake igjen.

Finn ut mer om digital belastning på øynene og hvordan riktige brilleglass kan hjelpe

Ikke riktig produkt for deg?

Er du interessert i premiumbelegg fra ZEISS?

ZEISS DuraVision® Platinum og Silver

Brilleglassbelegg forvandler brilleglass i plast til hverdagens mesterverk. De gjør plastbrilleglass hardere og dermed mer motstandsdyktige mot smuss og lettere å rengjøre.

Oppdag hva premium brilleglassbelegg fra ZEISS kan gjøre for deg

Ser du etter et enkelt brilleglassbelegg til reservebrillene dine?

ZEISS LotuTec®

ZEISS LotuTec er et standardbelegg som inneholder et antirefleksbelegg, CleanCoat, som gjør brillene lette å rengjøre og et hardt belegg.

Hvordan LotuTec fungerer

Personlig veiledning: finn en ZEISS-optiker i ditt område

ZEISS-optikeren konfigurerer gjerne riktig brilleglassbelegg til de nye brillene dine etter å ha forklart alle tilgjengelige alternativer grundig. Finn en egnet optiker her.

Søk etter Relaxed Vision Centre og i.Scription Partnere

Del denne artikkelen med vennene dine