Mineralglass for alle med progressive briller: briller for fans

Vi videreutvikler produktutvalget av progressive mineralglass fra ZEISS – derfor er disse et ”must-have”

Takket være egenskaper som lav vekt og høy bruddstyrke har plastglass gradvis tatt igjen mineralglass – i alle fall hvis man ser på salgstallene. Vi som arbeider hos ZEISS synes imidlertid at det er like viktig å videreutvikle produktutvalget av mineralglass. Disse glassene har tross alt fordeler som ingen andre har. Det er utvalget av progressive glass fra ZEISS det handler om. Det er faktisk slik at dette er det første brilleglasset i verden som er laget av mineralglass. Brilleglass, som ble utviklet av assyriske håndverkere på 700-tallet f.Kr., passet like godt til brillebrukere den gangen som de gjør i dag på grunn av glassets fantastiske optiske egenskaper.

Er du særlig utsatt for støv eller skitt på jobb eller når du dyrker hobbyen din? Er du en fan av renheten og de optiske egenskapene til mineralglass? Eller er du mer opptatt av holdbarheten til glassene dine? Da kan mineralglassene fra ZEISS være løsningen for deg.

Plastglass er jo selvfølgelig førstevalget til sportsbriller og barnebriller fordi de er lettere og mer bruddsikre. Men det er ingen tilfeldighet at presisjonsoptikk som brukes i kameraer, mikroskoper, kikkerter/teleskoper og berøringsskjermer på moderne smarttelefoner er fremstilt av mineralglass. Mineralglass har en svært holdbar, glatt og ripefri overflate, og det er med på å forhindre små riper som utvikler seg på linser i støvfylt miljø.

Dessuten gjør høy brytningsgrad det mulig å fremstille tynnere og slankere glass, og det gjør at du ser bedre ut og øynene dine ser mer naturlige ut – selv med sterke brilleglass.


Sammenfatning av de viktigste fordelene med mineralglass:

  • Fantastiske optiske egenskaper
  • Hardere overflate
  • Motstandsdyktige overfor riper
  • Utmerket holdbarhet


Dessverre er det mange produsenter av brilleglass som ikke lenger investerer i utviklingen av produktutvalget innen mineralglass. Men fans av mineralglass behøver ikke å være bekymret. De kan nemlig dra fordeler av det skreddersydde produktutvalget innen mineralglass fra ZEISS. Progressive glass, som kan produseres tilpasset og skreddersydd takket være friform-teknologien, leveres nå i alle tenkelige kombinasjoner med brilleinnfatninger, brilleglass og styrker. De progressive mineralglassene fra ZEISS kan også tilpasses til synsavstandene med mellomsyn og nærsyn. For å kunne se godt om natten og i tussmørket om morgenen eller kvelden kan din ZEISS-optiker også tilpasse mineralglass med i.Scription® optimalisering til deg.

Hvorfor er mineralglass så holdbare?

Hvorfor er mineralglass så holdbare?
Skjematisk fremstilling av molekylene i et mineralglass (1,6) (til venstre) sammenlignet med de ustrukturerte molekylene i et plastglass (til høyre).

Hemmeligheten med mineralglass ligger i det sterke kryssnettverket i materialet og molekylenes tette 3D-struktur. Dette garanterer lang levetid fordi den harde og glatte overflaten i utgangspunktet hindrer dannelse av små riper.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Progressive glass - små mesterstykker Briller med progressive glass gir den ideelle løsningen for dem som må se klart på flere avstander.

26.nov.2019

Tags: Progressive brilleglass

ZEISS redefinerer progressive glass! Kravene som settes til synet vårt har økt fenomenalt de seneste årene. BEDRE SYN snakker med Laura Rocha om hvordan den nye ZEISS Progressive glass portfolio tar hensyn til disse utfordringene.

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Progressive glass med en forskjell Finnes det et perfekt par med progressive glass for en hver anledning: for jobben? for din favoritthobby eller sport?

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Liknende produkter