ZEISS arbeidsglass – Den perfekte løsningen for godt syn på jobb.

BEDRE SYN intervjuer Dr. Arne Ohlendorf og Monique Welscher om bakgrunnen for utviklingen av de nye ZEISS arbeidsplassglassene.

En ny teknologi fra ZEISS tilbyr individuelt tilpassede brilleglass til jobben. De sikrer tydelig og skarpt syn med bredt synsfelt på avstand og mellomavstand og gir god komfort hele dagen. BEDRE SYN snakker med Dr. Arne Ohlendorf og Monique Welscher fra utviklingsavdelingen hos Carl Zeiss Vision.

BEDRE SYN: Det finnes ingen bedre løsning for å få godt syn på jobben enn briller med glass som er spesielt optimalisert for synsavstandene på arbeidsplassen. Hvorfor kan man bare oppnå dette nivået av individuell tilpasning for øyet med brilleglass?

Dr. Arne Ohlendorf: De økende kravene til dagens arbeidsplasser betyr at presbyopiske personer trenger tilgang til svært brede synsfelt, for eksempel for å få en tydelig oversikt over all informasjonen på en skjerm. For personer med refraksjonsfeil på kort eller langt hold, som kan korrigeres med et enkelt glass, er dette kravet relativt lett å møte. Men så snart presbyopi blir en faktor, i en alder av rundt 40, er det beste alternativet å korrigere ved hjelp av progressive brilleglass, fordi – i motsetning til med korreksjon ved hjelp av multifokale linser eller en øyeoperasjon – er de den eneste løsningen som gir personer med presbyopi godt syn i alle retninger. På grunn av utformingen påvirker multifokale kontaktlinser spesielt kontrastopplevelsen og gjør det vanskeligere å se f.eks. tekst på en skjerm. Når det gjelder operasjoner for presbyopi, er det for mange faktorer som enda ikke kan påvirkes. For eksempel kan nærsynet forbedres, men effekten er ikke permanent, ettersom presbyopi er en degenerativ tilstand. ZEISS brilleglass til arbeidsplassen er den perfekte løsningen så snart en brillebruker trenger korreksjon av nærsynet.

Vision in the office

BEDRE SYN: Hvorfor ble de nye ZEISS-arbeidsplassglassene utviklet, og hva gjør disse glassene så spesielle?

Dr. Arne Ohlendorf: ZEISS har en svært spesialisert kunnskap innenfor teoretisk og anvendt synsforskning. Med sine kraftige beregningsmetoder og spesielle produksjonsmetoder for brilleglass, kan ZEISS konsekvent lansere forbedrede eller helt nye løsninger på optikkmarkedet.
Imidlertid er den avgjørende faktoren for alle ZEISS' innovative løsninger å gi godt syn og en optimal visuell opplevelse for brillebrukere. Med de nye arbeidsplassglassene fra ZEISS møter god innovasjon etterspørselen i markedet, og ZEISS samarbeidet intenst med forskere og ekspertklinikker for å finne målrettede løsninger.

Monique Welscher: Nylige studier har vist at 63 prosent av brillebrukerne er misfornøyde med brilleglassene sine på jobben (kilde: Leibniz Institute for Work Research, nettstudie 2011, n=175). Alle ønsker et klart og avslappet syn både på kort og langt hold for å unngå belastning på øynene eller nakken. Dette var det viktigste målet da ZEISS arbeidsplassglass ble utviklet. Et nytt skreddersydd design og individuell tilpasning til brukerens personlige leseavstand på kort og langt hold gjør det mulig å oppnå komfortabelt syn hele dagen lang. Dette var resultatet av en påfølgende studie ved Leibniz Institute for Work Research ved TU Dortmund. Studien bekreftet at man oppnår bedre syn på en PC og på nært hold med ZEISS Officelens Individual sammenlignet med progressive glass som ikke var spesielt tilpasset synskravene på arbeidsplassen.

BEDRE SYN: Men tar det ikke lang tid å venne seg til nye briller på jobben?

Monique Welscher: Studier tyder på at det motsatte er tilfelle. Først av alt, som enhver brillebruker vet, krever alle nye briller en viss tilvenningstid. Hjernen har blitt vant til bestemte synsinntrykk, noen ganger over flere år, og nå må den tilpasse seg noe nytt. Når du bruker progressive glass for første gang, må du også bli vant til måten synet endrer seg på med det progressive glasset, noe som kan forårsake problemer i starten når du går i trapper eller beveger hodet raskt. Men en studie har vist hvor raskt brukerne venner seg til de nye ZEISS arbeidsplassglassene. Majoriteten av respondentene (76 %) ble vant med ZEISS Officelens Individual på én dag. Og selv de som ikke hadde brukt progressive glass før, opplevde at de fikk perfekt syn med ZEISS Officelens Individual i løpet av noen få dager. En påfølgende studie, utført av Leibniz Institute for Work Research ved TU Dortmund, bekreftet den raske tilpasningen de fleste som ble testet hadde på én dag med ZEISS Officelens Individual.1

1 Kilde: Internal ZEISS Officelens brukertest, n=94

BEDRE SYN: ZEISS arbeidsbrilleglass gir hodet og nakken en mer naturlig og avslappet stilling. Faller sannsynligheten for å utvikle typiske skjermrelaterte øyeplager, som rennende og sviende øyne når man bruker ZEISS arbeidsbrilleglass?

Lesebrilleglass:

Lesebrilleglass

Lesebrilleglass gir klart syn på nært hold.

Effekter på holdningen når man bruker en skjerm:

  • Brillebrukeren lener seg forover for å se objekter klart og tydelig.
  • Dette resulterer i unødvendig belastning på nakke og rygg.

 

Progressive glass:

Progressive glass

Feltet for middels avstander i progresjonssonen gir et begrenset tydelig synsfelt.

Effekter på holdningen når man bruker en skjerm:

  • Brillebrukeren løfter hodet for å se gjennom det området av brilleglasset som brukes for middels avstander.
  • Dette resulterer i en belastning på musklene i nakken og ryggen.

 

Nye ZEISS arbeidsplassglass:

Nye ZEISS arbeidsplassglass

Skreddersydd design gir brillebrukeren et skarpt og tydelig syn på korte og mellomlange avstander, tilpasset deres individuelle behov: 1. Når du leser, 2. På jobben, og 3. For generelle gjøremål.

Effekter på holdningen når man bruker en skjerm:

  • Hodet og nakken forblir i en naturlig stilling.
  • Total komfort – hele dagen lang.

 

Dr. Arne Ohlendorf: Til dags dato er det svært begrenset kunnskap om hvordan man korrigerer disse symptomene. Effekten som ble undersøkt i studiene er kjent som "Computer Vision Syndrome". Vi har funnet ut at to faktorer har stor betydning for om dette syndromet oppstår: Hyppig arbeid på PC, og kjønn. Kvinner klager over problemer mye oftere enn menn.

Monique Welscher: Symptomer som slitne, rennende eller sviende øyne er mye mildere for de som bruker ZEISS Officelens Individual, noe en annen studie bekrefter (Leibniz Institute for Work Research ved TU Dortmund).

BEDRE SYN: Er det noen begrensninger i forhold til valg av innfatning? Må de ha en viss bredde eller dybde?

Monique Welscher: Med den nyeste generasjonen av progressive glass kan du bruke de mest moteriktige innfatningene om du vil. Den anbefalte minste justeringshøyden er bare 14 mm for ZEISS arbeidsglass og ZEISS progressive glass. Det er imidlertid vanligvis mer komfortabel for brukeren dersom dette tallet er 18 mm eller mer. ZEISS-produktspekteret omfatter et bredt utvalg som gjør at en oftalmisk optiker individuelt kan tilpasse brillene til pasientens personlige synsbehov og ta hensyn til forskjellige bruksvaner (f.eks. ulike aktiviteter og fritidssysler). Det finnes et stort utvalg av moteriktige innfatninger, og optikeren kan hjelpe deg med å foreta det riktige valget, slik at du får briller som er optimale for deg.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Briller for ledere – brilleglass i topp kvalitet og gode innfatninger Seriøsitet, eleganse og maksimal funksjonalitet – briller for mennesker i lederposisjoner har mange krav de skal innfri.

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Alt innenfor synsavstand ved computeren Hvorfor tilpassede lesebriller/multifokale briller kan gjøre arbeidet lettere

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Briller til piloter - perfekt syn også over skyene Enten man er profesjonell eller amatør, så trenger piloter briller som gjør det mulig å se klart også i ekstreme lys- og værforhold

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Bedre syn og komfort på jobben De nye ZEISS arbeidsplassglassene gir deg et mer avslappet syn, uansett om du sitter ved et skrivebord, en datamaskin eller en produksjonsmaskin.

16.okt.2017

Tags: Arbeidsplassglass

Liknende produkter