Finn ut hvordan mobile enheter endrer synet og utfordrer øynene våre.

Trette og irriterte øyne, hodepine og nakkesmerter er typiske symptomer på at øynene er slitne og anstrengte.

Det er lett når du er ung! Opp til en viss alder fungerer øynene våre automatisk og tilpasser seg raskt ulike avstander uten at vi engang merker det. Det føles helt naturlig å se opp fra å sjekke e-post eller velge neste sang fra spillelisten på smarttelefonen til å hilse på en venn på avstand og deretter umiddelbart se ned igjen – alt med helt skarpt og klart syn. Vi er lykkelig uvitende om de smidige justeringene som øynene våre utfører – som at de ciliære musklene og øyets naturlige linser arbeider.

Etter hvert som vi blir eldre opplever øynene en jevn nedgang i evnen til å "tilpasse seg"; med andre ord å veksle mellom å fokusere over ulike avstander. Noen legger merke til at det blir vanskeligere å fokusere på fjerne objekter, men dette følger ofte i kjølvannet av andre symptomer – for eksempel trøtte og irriterte øyne på slutten av en lang dag, eller til og med hodepine eller nakkesmerter.

Hvis vi ser tilbake på dagen vår innser vi gjerne at vi har brukt mye tid på smarttelefonen eller på en lang kjøretur i stor trafikk der øynene stadig så ned på navigasjonssystemet.

Øynene våre føler seg vanligvis bedre etter en god natts søvn, selv om noen også bruker remedier som kompresser som kjøler ned øynene. Folk er også altfor raske med å ty til smertestillende for å bekjempe hodepine og nakkesmerter som skyldes belastninger på øynene. Men har du noen gang lurt på om svaret på problemet kan ligge i å velge de riktige brillene?

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

10 tips for sunne øyne Hvordan forhindre tørre øyne og øyeanstrengelse.

18.apr.2019

Tags:

Glaukom – alt du trenger å vite om den nest viktigste årsaken til blindhet Glaukom er en alvorlig øyelidelse som påvirker øyetrykket.

14.mar.2019

Tags:

Hvorfor barns briller bør tilby den beste UV-beskyttelsen Hva enhver forelder bør vite om beskyttelse av barnas øyne mot skadelig ultrafiolett stråling (UV-stråling).

12.mar.2019

Tags: Solbriller Barnebriller

UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending Hva er forskjellen?

06.jul.2018

Tags: Solbriller

Liknende produkter