UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending

Hva er forskjellen?

Når solen skinner, tar vi på oss solbrillene for å beskytte øynene mot skarpt sollys og skadelige UV-stråler. Men beskyttelse mot blending forveksles ofte med UV-beskyttelse, selv om det er to helt forskjellige ting. Beskyttelsesomfanget eller fargetonens dybde i et brilleglass viser ikke hvor mye UV-beskyttelse brilleglasset gir. BEDRE SYN forklarer: Hva er forskjellen mellom UV- og blendingsbeskyttelse? Hvorfor er UV-beskyttelse viktig for fargede solbrilleglass og klare brilleglass? Og hvordan kan du vite om et brilleglass gir god UV-beskyttelse?

Det er ikke så mange som vet, at for å forhindre at øynene våre skades av UV-lys, er det ikke bare solbriller som gir effektiv UV-beskyttelse – klare brilleglass gjør også jobben. Likevel, hvis solbrillene har mørke glass, farge eller beskyttelse mot blending, betyr ikke det at de gir utmerket beskyttelse mot UV-stråling. UV-beskyttelse har faktisk ikke stort å gjøre med fargetonens dybde eller beskyttelse mot blending. Hvis solbrilleglassene dine har et lavkvalitets UV-filter, kan det faktisk gjøre mer skade enn gavn å bruke dem. Grunnen er at mørke brilleglass lar lite lys trenge gjennom, og da utvider pupillen seg. Så hvis solbrilleglassene dine har lav UV-beskyttelse, kan det faktisk skade hornhinnen, bindehinnen og til slutt delene i det indre øye slik som linsen og til og med netthinnen. I tillegg til beskyttelse mot blending, er en god UV-sperre den viktigste egenskapen ved solbriller. Klare brilleglass bør også ha et UV-filter for å beskytte mot stråleskade.

Men det er store kvalitetsforskjeller når det gjelder UV-filtre. Det er ingen standard type UV-beskyttelse. Om de er klare eller farget, beskytter mange brilleglass øynene kun mot UV-lys opptil en bølgelengde på 380 nm. Forskjellige helseorganisasjoner, f.eks. Verdens helseorganisasjon (WHO), anbefaler UV-beskyttelse opptil 400 nm.1 Derfor gir ZEISS brilleglass automatisk omfattende UV-beskyttelse opptil 400 nm – dette gjelder for klare brilleglass, solbrilleglass og fargede brilleglass.

Selv om CE-merket på innsiden av brillestengene angir om solbrillene har UV-beskyttelse, garanterer dette kun beskyttelse mot skadelige UV-stråler opptil 380 nm.

Selv om CE-merket på innsiden av brillestengene angir om solbrillene har UV-beskyttelse, garanterer dette kun beskyttelse mot skadelige UV-stråler opptil 380 nm.

Hvis du er usikker på om brilleglassene eller solbrilleglassene dine gir god UV-beskyttelse, hjelper optikeren din deg gjerne. Optikeren kan sjekke om brilleglassene dine gir UV-beskyttelse og kan anbefale gode brilleglass med UV-beskyttelse. De kan også hjelpe deg å finne fargetoner og fargeskiftende brilleglass med UV-beskyttelse.

Forskjellen mellom UV- og blendingsbeskyttelse

Blendingsbeskyttelse henviser til den delen av sollys som vi er i stand til å se. Så alle mørke brilleglass har blendingsbeskyttelse siden de blokkerer eller reduserer en del av det synlige lyset. Men det finnes også en usynlig del, som er kjent som UV-lys. Og øynene våre trenger å beskyttes mot dette, selv på overskyede dager når solen bare er delvis synlig. Hvis det ikke er noen UV-beskyttelse, kan øynene våre bli skadet. Dette kan gi forskjellige utslag, fra ufarlig øyekatarr og forbigående "snøblindhet" til ødeleggende fotoreseptorceller og grå stær. Les videre for å få vite mer om de forskjellige typene UV-lys.

Forskjellen mellom UV- og blendingsbeskyttelse

Intelligente solbrilleglass som går fra mørke i svakt lys, til enda mørkere i sterkere lys.
Finnes i fire trendy farger: brun, grå, pioneer og blå.


De forskjellige typene blendingsbeskyttelse

Gode solbriller beskytter både mot UV og blending. Beskyttelse mot blending handler om å skjerme øynene fra innfallende lys ved hjelp av fargede eller polariserte brilleglass, f.eks. for å redusere forekomsten av irritasjoner forårsaket av refleksjoner fra vann eller våte veier. Denne beskyttelsen er oppdelt i flere kategorier, avhengig av mørkningsnivået. Solbrilleglass med effektiv beskyttelse mot blending finnes for nesten alle behov. Den typen beskyttelse du trenger avhenger av når og hvor du bruker solbrillene.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Raskt mørke. Raskt klare: moderne fargeskiftende brilleglass Enten du er ute i solen eller innendørs, kan du nyte utmerket syn 24 timer i døgnet med ZEISS PhotoFusion fotokromatiske glass

16. sep. 2022

Tags: Solbriller

fargeskiftende brilleglass for mer komfortabelt syn, fleksibilitet og beskyttelse 10 tips fra BEDRE SYN: hvem passer ZEISS fotokromatiske briller med styrke ideelt sett for, og når bør de brukes?

16. sep. 2022

Tags: Solbriller

Hvordan desinfiserer jeg brilleglassene og hvordan hindrer jeg at de dugger når jeg bruker munnbind?

1. sep. 2020

Tags: Solbriller

Ikke alle solbriller er like Bedre syn forklarer hva du bør vite om UV-beskyttelse, fargeskifting, speilglass, polariserte glass og mere til, for å finne de rette solbrillene for dine personlige behov.

25. jun. 2019

Tags: Solbriller

Liknende produkter