Riktige briller når du kjører motorsykkel og kabriolet

Husk sikkertheten: Riktige briller når du kjører er viktig

Det finnes mange tegn på at våren er her. Ikke bare varme solstråler og blomstrende hager, men også et økende antall motorsykler og kabrioleter på veiene. Det er deilig å kjenne vinden i håret og at solen steker, men uten de riktige brillene kan turen snart bli et mareritt.

Sol, vind eller stjerner – dersom du ønsker å ha en fullkommen opplevelse når du kjører kabrioleten eller motorsykkel, er en individuelt tilpasset brille med glass av høy kvalitet, et absolutt krav. En god brille er den beste måten å beskytte øynene for solen, insekter og vind.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Det er noen ting du bør tenke på når du kjøper nye kjørebriller.

Når du skal velge ut innfatning er det viktig at du tenker på det praktiske. Brillene bør være lette å ta av og på med en hånd, passe under hjelmen dersom du kjører motorsykkel, og sist men ikke minst; sitte godt på uten å klemme. Din optiker har et bredt utvalg av innfatninger du kan velge fra. Spesielt for motorsyklister er det viktig å velge en brille med bruddsikre plastglass i en fleksibel innfatning med tynne flate stenger. Dette minimerer risikoen for skader dersom uhellet er ute. Neseputene bør også være justerbare slik at de kan tilpasses dersom hjelmen er trang og dermed forandrer på hvordan brillen sitter i ansiktet ditt. For de som kjører kabriolet er bare å velge å vrake når det kommer til innfatninger.

Tips for motorsyklister: Det er best å ikke ha sotet visir på hjelmen. Det er ikke tillatt ifølge trafikkloven. Fargeskiftende brilleglass er bedre. Det beste valget for øyeblikket er fargeskiftende brilleglass fra ZEISS med PhotoFusion-teknologi. De har lyssensitivt overflatebelegg og gir øynene best mulig beskyttelse. Det spesielle ved brilleglass med PhotoFusion: Fargen tilpasser seg alle lysforhold slik at du har synskomfort hele tiden – uten å bli blendet. Og forresten: Ikke glem å ta med hjelmen når du går til optikeren for å få motorsykkelbriller.

Brilleglassene til motorsyklister og førere av kabrioleter bør være laget av bruddsikker plast. De tåler mer, men er også lettere og mer behagelig å bruke. Noe av det viktigste å tenke på er en god antirefleks-behandling, og ikke minst en hardhetsbehandling dersom du velger plastglass. Alternativt kan du også velge ZEISS-glass med polarisert filter. Et slikt filter fjerner refleksjoner fra blanke overflater og minsker derfor blendingsfaren. Dette gir deg ekstra sikkerhet når veien er våt og refleksjonene er sterke.

En av de beste polariserte brilleglassene du kan få fra ZEISS er SkyPol®. Disse glassene gir ikke bare alle fordelene som følger med polariserte brilleglass, men øker også farge- og kontrastnivået.

ZEISS Enstyrke Sport er brilleglass for spesielle og fasjonable løsninger. Takket være en unik teknologi kan nå brillebrukere også velge innfatninger som ligger tett inntil ansiktet. Slike krumme innfatninger har det før vært vanskelig å lage gode styrkeglass til, men nå kommer de både som enstyrke og som progressive. Denne løsningen gir brukeren en brille som er komfortabel å bruke samtidig som den gir god beskyttelse mot vind, støv og insekter i luften. I tillegg har man også et mye bedre sidesyn enn det man kunne oppnå før. Lette og bruddsikre er de også.

For motorsyklister og sjåfører er det viktig å kunne se hva som foregår på siden og bak kjøretøyet. Små innfatninger er derfor ikke å anbefale nå du skal ut å nyte vårens ankomst.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste brillene til bilkjøring - kom trygt frem Tilpassede brilleglass vil ikke bare forbedre synsproblemer, de vil også øke sikkerheten på veiene. Her er hva du bør vite før du skaffer deg kjørebriller.

27.jan.2020

Tags: Progressive brilleglass

Nå kan du se mer - selv om natten og ved lite lys ZEISS lanserer et nytt brilleglasskonsept for et bedre syn: få et klarere syn med god kontrast om natten og ved lite lys

24.nov.2017

Tags:

Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses Nøyaktig hva er ZEISS Digital Lenses?

16.okt.2017

Tags:

Lev livet til det fulle + syn uten stress ZEISS Digital Lenses fyller gapet mellom enstyrkeglass og progressive glass!

16.okt.2017

Tags:

Liknende produkter