De perfekte brillene for golfere

Nøkkelen til et bedre handicap

Blendende sol, brudd i greenen, hyppige endringer mellom lys og skygge, hard kontrast: Golfbanen byr på mange utfordringer som standard briller og solbriller ikke kan leve opp til. For perfekt syn og drømme-handicapet trenger du riktige briller med profesjonelt tilpasset glass. Men akkurat hva slags briller trenger golfere egentlig?

Hvilke funksjoner er viktige når golfere skal velge brilleglass og rammer?

En typisk situasjon på golfbanen: blendende sollys gjør det vanskelig å følge ballen. Tradisjonelle solbriller er rett og slett ikke nok, siden de ikke demper lyset, men reduserer kontrasten også. En løsning på dette problemet er nå tilgjengelig: spesielle briller designet for å møte denne utfordringen. Golfbriller bør ideelt sett ha store, brede glass og en hensiktsmessig buet ramme. Bare disse glassene tilfredsstiller behovene til øynene dine når du spiller golf, og gir dem full UV-beskyttelse.

Det er mange briller på markedet som angivelig har blitt "spesielt" designet for golfere. De har imidlertid ikke blitt tilpasset behovene til hver enkelt bruker. Du kan ikke dra nytte av ditt fulle synspotensial på golfbanen – og handicapet ditt lider som en følge av nettopp det. Perfekt syn kan bare oppnås dersom linsene har blitt skreddersydd til de personlige synsbehovene til enhver golfer. Selv om du trenger glass med høy styrke, kan riktige glass designet av ZEISS eliminere uskarphet i periferien av glassene, og du nyter enestående, forvrengningsfri sikt. 90 prosent av bevegelsene våre blir først koordinert av øynene. Problemer som muskelsmerter, nakkebelastning og den fryktede "golfalbuen" er ofte forårsaket av dårlig syn. Profesjonelt monterte glass kan gjøre disse irriterende plagene til en ting som tilhører fortiden.

Jo lettere innfatning, jo bedre. Moderne materialer for brilleinnfatninger – titan er et godt eksempel – gjør produksjon av ekstremt lette briller mulig. De er ikke bare behagelig å ha på, men sikrer også en bedre all-round form siden lettere rammer har en tendens til å skli mindre ned på nesen enn tyngre rammer. Semi-kantløse innfatninger med store glass er ideelle, ettersom de maksimerer synsfeltet ditt. Små glass er ikke egnet, siden de tillater deg å se over toppen av dem. Golfere må flytte øynene hele tiden, og raskt fra himmelen til greenen. Dette betyr også konstante hodebevegelser, noe som fører til tretthet – og til de konsekvenser dette har på resultatene.

Tips for fargetone: Lys til mørke lilla eller gul-oransje nyanser har vist seg å være den beste løsningen for å øke kontrasten på grønne flater. Det forbedrer ikke bare den visuell komforten, men har også en praktisk effekt: dybdesynet optimaliseres og konturene av greenen blir klarere. Du kan identifisere brudd i greenen bedre, og derfor vurdere ballbanen bedre. Det finnes ingen ubehagelige overraskelser, og færre av de puttsene som ikke klarer å nå frem til hullet. Alt i sikte. Dette er bare en av grunnene til at erfarne golfere verdsetter spesielt utstyrte golfbriller.

 

Knivskarpt syn for å spille golf

Knivskarpt syn for å spille golf

Profesjonelt tilpassede golfbriller sikrer at ballen ikke bare forsvinner ut i ingenmannsland. Du kan følge banen nøyaktig og presist fra tee-off til landing. Plutselig kan du se flagget i den andre enden av golfbanen med forbløffende klarhet – en absolutt nødvendighet for å sikre at alltid yter ditt beste. Selv små defekter i synsfeltet kan svekke koordineringen mellom øyne og lemmer, og ballen går ut på en helt annen bane enn den du planla. Betydningen av perfekt syn for golfere er klar helt fra starten av spillet: hvis avstanden til hullet er feilaktig vurdert, er selv det beste slaget ubrukelig. Forresten så er behovet for å skifte blikket ditt hele tiden fra en avstand til en annen er et annet typisk trekk ved golf – fra langt til middels og deretter til nær og tilbake igjen. Takket være sømløse overganger mellom de ulike synsområdene, garanterer individuelt utstyrte briller for golfere perfekt syn på alle avstander: fra hullet til scorekortet, fra andre golfere og til banens layout. Hva kan være bedre her enn ett par briller for alle distanser?

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Hva er de beste belegg for golf-briller?

Et integrert polariseringsfilter er uunnværlig for golfbriller. Dette glassbelegget eliminerer effektivt de fleste av de forstyrrende refleksene og gjenskinnet som kan oppstå når solen reflekteres av overflater som plener, vann eller – av liten relevans for golf – snø.

Antireflektive belegg gir golfere ytterligere klarhet: i kombinasjon med et polariseringsfilter, sikrer de maksimal åpenhet og usvekket syn. De gjør også at dine golfbriller ser bedre ut: de hindre "vindusrute-effekten" og øker synligheten av øynene dine. Utprøvde tilleggsfunksjoner som harde belegg for å beskytte mot riper, eller antistatisk, smussavvisende belegg er også nyttig, og har også en annen stor fordel: du trenger ikke å rengjøre brillene dine så ofte.

Viktig: Som nevnt ovenfor, er 100 % UV-beskyttelse viktig på golfbanen på grunn av den sterke solen som du er ofte utsettes for.

Hvilke fordeler har progressiveglass på greenen?

I motsetning til mange andre situasjoner i hverdagen, advarer ekspertene sterkt mot å bruke progressive glass for golf. To avstander som er viktig for golf er ikke i tilstrekkelig grad tatt hensyn til med progressive glass: avstanden til ballen før tee-off og under putting – med andre ord, når ballen er på greenen og ikke i luften. I tradisjonelle progressive glass er disse områdene uskarpe eller forvrengt. Resultatet: feilslag som kanskje aldri ville skjedd med riktige glass. Ta kontakt med din optiker for å få flere detaljer om spesialtilpassede golfbriller.

Maksimal beskyttelse for optimal score

Solbriller med ZEISS ProGolf® solbeskyttelses-glass er det beste valget for alle golfere, og ikke bare proffene. Den avgjørende fordelen fremfor vanlige solbrilleglass: de gir ikke bare mørkere syn, men sikrer forbløffende kontrast takket være selektiv absorpsjon. Dette gir deg førsteklasses, komfortabelt syn selv i stadig skiftende lys og er ideelt for å identifisere uforutsigbare, subtile brudd i greenen. Og fordelene stopper ikke der: Standardfunksjonene inkluderer 100 % UV-beskyttelse, et hardt belegg for økt ripebestandighet og høykvalitets antirefleks belegg – og alt i ekstra-lett plastglass med høy bruddstyrke. Alt i en – en for alle! En-farge (med 40 prosent absorpsjon) eller med graderte fargetoner (75-25 prosent absorpsjon) for enda bedre beskyttelse mot gjenskinn.

Det første skrittet til individualiserte glass til golfere

Som med alle gode briller, starter et par golfbriller med tjenestene til en profesjonell: din optiker. Han eller hun vil undersøke øynene dine grundig, gjøre de nødvendige målingene og gjennomføre analysen som er nødvendig for å få din personlige synsprofil. For å gjøre resultatene enda mer nøyaktige, bør en måling også gjøres mens du holder en golfkølle og med den typiske kroppsholdningen du har når du putter og driver. Formen på hodet ditt, din naturlige kroppsholdning og lengden på golfklubben: disse er alle faktorer som bidrar til at din optiker finner de rette glassene for deg. Ta med golfkøllene dine til optiker? Det kan høres uvanlig ut, men dette er den eneste måten å sikre at golfbrillene blir optimalt tilpasset brukeren og til de spesielle seerforholdene man opplever på golfbanen. Optikeren hjelper deg gjerne.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste solbrillene for idrett Hvilke utfordringer møter atleter når de bedriver favorittsporten sin?

29.jun.2018

Tags: Sport og fritidsbriller

Bedre syn for sportsutøvere Sportsutøvere, både profesjonelle og amatører, nyter godt av spesielle sportsbriller.al and amateur athletes benefit from special sports eyeglasses

01.nov.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski Hvem har vel ikke opplevd å kjører i blinde ned bakken når man står på ski?

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Sportsbriller for en ny generasjon løpere: Nike Vision Vaporwing solbriller for løping To sterke partnere, Nike Vision og ZEISS, har gått sammen for å lage sportssolbriller for løpere som vil gå den ekstra milen.

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Liknende produkter