GLASSKATEGORI

ZEISS enstyrkeglass.

 • Et bilde av illustrerte enstyrkeglass mot en fargerik bakgrunn.
 • UV-beskyttelse opp til 400 nm – selv i de klare brillene dine.
 • Bedre syn på nært eller fjernt hold – med optikk skreddersydd for dine behov.
 • Tynne og lette glass for komfort og godt utseende.

Vi går ut over det grunnleggende.

Enstyrkeglass er muligens den vanligste av alle korrigerende glass, men de kan optimaliseres for å passe dine spesifikke behov. Se klart gjennom flere av brillene dine med ZEISS enstyrkeglass.

Utforsk alternativene dine for ZEISS lese- eller avstandsbriller.

Ulike øyne, hverdagslige gjøremål, vaner, interesser og budsjetter krever ulike synsløsninger. Dykk ned i produktene våre for å finne de beste enstyrkeglassene for deg.
 • Skjematisk synsvinkelillustrasjon gjennom Clearview-glass som viser ett synsfelt og svært lite forvrengning i periferien.
  ZEISS ClearView Enstyrkeglass
  Det rimelige alternativet.
  • Klart syn gjennom mer av glasset sammenlignet med konvensjonelle enstyrkeglass.1
  • Begrensede tilpasningsmuligheter.
 • Skjematisk synsvinkelillustrasjon gjennom et SmartLife enstyrkeglass som viser fjerne objekter og en smarttelefon tydelig uten forvrengning i periferien.
  ZEISS SmartLife Enstyrkeglass
  Vårt mest innovative all-rounder.
  • Fullpakket med teknologi for klart, komfortabelt syn på alle avstander og i alle retninger.2
  • Kan tilpasses til minste detalj – øynene dine, alderen, en oppkoblet livsstil og mer.
 • Skjematisk synsvinkelillustrasjon gjennom et DriveSafe-enstyrkeglass som viser en klar oversikt over veien. .
  ZEISS DriveSafe Enstyrkeglass
  For sjåfører – men ikke bare for kjøring.
  • Optimalisert for et avslappet syn under kjøring, men egnet til å ha på seg hele dagen.
  • Noen tilpasningsalternativer tilgjengelig.
 • Skjematisk synsvinkelillustrasjon gjennom et SmartLife Young enstyrkeglass som viser en klar visning av fjerne objekter og digitale enheter.
  ZEISS SmartLife Young Enstyrkeglass
  Skapt bare for barn.
  • Optimalisert for barnas anatomi, innfatninger og livsstil.
  • Klart syn gjennom mer av glasset sammenlignet med glass laget for voksne.

Dine enstyrkeglass.

enstyrkeglass har én optisk styrke for å korrigere synet på én avstand. Hvis du er langsynt og sliter med å se på nært hold, vil du ha en pluss (+) brillestyrke. Hvis du er nærsynt og trenger hjelp til å se på avstand, vil brillestyrken din inneholde et minus (-). Styrken til brillene dine måles i dioptrier – jo høyere tall, jo mer korreksjon trenger synet ditt.

betyr + at du trenger synskorreksjon på nært hold. Et konvekst glass er nødvendig med 1,5 dioptrisk styrke og vil hjelpe deg å se klart på nært hold.
En pluss-styrke og et konvekst glass for å bøye lyset
betyr - at du trenger synskorreksjon for langt hold. Et konkavt glass med diopterstyrke 3 vil gjøre ting klarere på avstand.
En minus-brillestyrke og et konkavt glass for å bøye lyset
betyr det at du har astigmatisme. CYL refererer til alvorlighetsgraden og AXIS til posisjonen.
En brilleseddel med tall i kolonnen CYL og AXIS
En bildeglidebryter som viser et konvensjonelt glass til venstre, med forvrengninger i periferien, sammenlignet med et førsteklasses glass til høyre som har klart uforvrengt syn gjennom hele glasset.
En bildeglidebryter som viser et konvensjonelt glass til venstre, med forvrengninger i periferien, sammenlignet med et førsteklasses glass til høyre som har klart uforvrengt syn gjennom hele glasset.
En bildeglidebryter som viser et konvensjonelt glass til venstre, med forvrengninger i periferien, sammenlignet med et førsteklasses glass til høyre som har klart uforvrengt syn gjennom hele glasset.

Glem at du bruker briller.

Gå for førsteklasses optikk.

Hvordan kan et enstyrkeglass være bedre enn en annen hvis de har samme styrke? Svaret ligger i det optiske designet og gjennom hvor mye av glasset du vil ha et klart, uforvrengt syn.
Førsteklasses glass tilbyr flere punkter for tilpasning: Forvrengninger på siden kan minimeres uten at det går på bekostning av tykkelsen og vekten. Kvalitetsoptikk vil ikke bare få deg til å se bedre, men du vil også se og føle deg bedre med tynne og lette glass.

Har du spørsmål?

 • Enstyrkeglass er den mest vanlige glasstypen. De har bare én styrke gjennom hele glasset og korrigerer ett synsfelt – nært eller fjernt. De er foreskrevet for personer som er nærsynte (myopiske) eller langsynte (hyperopiske), og de kan også brukes til å korrigere astigmatisme for å se klart på avstand og på nært hold.   

 • Enstyrkeglass har kun én optisk styrke og korrigerer kun ett synsfelt. Hvis du trenger enten avstandsbriller eller lesebriller, vil optikeren din foreskrive enstyrkeglass.
  Progressive glass har flere styrker i ett glass for å korrigere nærsyn, mellomsyn og avstandssyn. De er et vanlig valg for personer over 45 år som har problemer med å fokusere fra langt borte til nært på grunn av den naturlige aldringen i øynene. Disse glassene, også kalt varifokale glass, krever at du ser gjennom ulike deler av glasset for å se klart på forskjellige avstander.   

 • Ja! Enstyrkeglass har enten en pluss- eller minus-styrke. Et pluss indikerer behov for korrigering av synet på nært hold, mens et minus indikerer behovet for korrigering av avstandssyn. I tilfelle du ville vite: Glass uten styrke kalles Plano-glass.

 • Absolutt! Mens noen velger å bruke enstyrkebrillene bare når det er nødvendig – som for å lese eller kjøre bil – kan du bruke dem hele dagen. Hvis du derimot merker noe ubehag mens du bruker enstyrkebrillene, kan optikeren din anbefale et spesiallaget andre par som ZEISS kontorbriller.

 • Det er noen måter å finne det ut på.

  1. Se gjennom dem: Hvis synet ditt er det samme gjennom hele glasset, er de sannsynligvis enstyrke. Hvis du hadde varifokale eller progressive glass, ville noen ting se uskarpe ut avhengig av hvor du ser gjennom glasset.
  2. Sjekk brilleseddelen din: For enstyrkeglass vil "ADD"-kolonnen være tom. ("Sphere"-kolonnen vil inneholde tall, og hvis du har astigmatisme gjør også kolonnene "CYL" og "Axis" det.)
  3. Spør optikeren din: De fleste optikkbutikker kan raskt sjekke brillestyrken din med en enhet som kalles en brilleglassmåler. En grundig synsundersøkelse er imidlertid aldri en dårlig idé.
     
 • 1

  Basert på en simulering av synsklarhet på en glassflate med 50 mm diameter for ZEISS ClearView FSV-glass med indeks 1,60sammenlignet med 1,60 ZEISS AS FSV-glass. Gjennomsnitt av +5D, +3D, +1D, -1D, -3D, -5D, og -7D med og uten sylinder på -2D. Kvantitative analyser utført av Teknologi & innovasjon, Carl Zeiss Vision GmbH, 2020.

 • 2

  94 % vurderer kvaliteten på synet for avstands-oppgaver, 93 % for mellomdistanse-oppgaver, og 91 % for nær-oppgaver som positiv. (prosent av deltakerne som vurderte til 'meget god', 'god' eller 'ganske god'). Ekstern akseptansetest for brukere av ZEISS SmartLife brilleglass-portefølje, n=182 deltakere i studien. AstonOptometry School, Aston University, Storbritannia, 2019.