Progressive glass med en forskjell

Finnes det et perfekt par med progressive glass for en hver anledning: for jobben? for din favoritthobby eller sport?

Progressive glass er optiske superstjerner: de gir nærsyn, avstandssyn og klart syn i mellomsonen i ett enkelt brilleglass - og alt uten merkbare overganger. Mange brillebrukere er ikke klar over hvor presist progressive glass kan tilpasses for å møte deres spesifikke behov. Vi har satt sammen for deg noen spesielle løsninger med progressive glass som nesten har blitt standard hos ZEISS-optikeren din. Kanskje finner du din egen personlige synsløsning blant dem, Den gode nyheten: der er en løsning for alt. Ikke vær sjenert: spør optikeren din.

En leser skrev til oss i BEDRE SYN og spurte om det var mulig å bytte rundt på de individuelle synssonene i et par med progressive glass. Denne brillebrukeren gjør mye arbeid høyt oppe og trenger optimalt nærsyn i den øvre delen av brilleglassene, sammen med godt mellomdistansesyn i den nedre delen av glassene.

Å lage denne typen progressive glass er spesielt utfordrende fordi brilleglassdesignet er normalt det akkurat motsatte av hva denne brillebrukeren trenger. Ikke desto mindre er det mulig å endre synssonene i glasset! Dette er et spesielt krevende arbeid for optikeren: alle måledata, sentrering og kalkulering av sylinderaksene som sendes til ZEISS' produksjonsavdeling må være eksakt. Med denne informasjonen kan spesielle progressive glass lages ved bruk av friform-teknologi.

Progressive glass for kjøring.

Progressive glass for kjøring.

Her er et annet interessant tilfelle: En bruker av progressive glass som kjører mye fant at de progressive glassene ganske enkelt ikke fungerte godt. På tross av flere tilpasninger var han fortsatt ikke fornøyd med synet mens han kjørte. En ZEISS-optiker ville finne ut hvorfor og bestemte seg for å bli med kunden på en kjøretur, Årsaken ble funnet umiddelbart. Brukeren av progressive glass hadde lent setet så langt bak at han nærmest lå ned - slik at med "normalt" design på de varifokale glassene måtte han se igjennom nær- og mellomsonene når han skulle se på avstand. Han kunne kun se igjennom avstandssonen på glassene ved å bøye hodet i en veldig ukomfortabel posisjon. Optikeren var i dette tilfellet i stand til å optimalisere denne kundens progressive glass slik at de passet til hans sittestilling når han kjørte, og gav kunden dermed et komfortabelt syn.

Lastebilsjåfører som bruker progressive glass tilbringer hele arbeidsdagen på veien og ser igjennom brilleglassene på en annen måte enn en som kjører en bil. På grunn av den høye sitteposisjonen bøyer lastebilsjåfører hodet litt framover, de ser altså gjennom det området på de progressive glassene som vanligvis er mellomdistansesonen. Derfor er det spesielt nyttig å kunne optimalisere glassdesignet tilsvarende.

Visste du at det finnes ZEISS-brilleglass som er spesielt optimalisert for kjøring? Du kan ha på deg DriveSafe briller hele dagen De har et unikt design og et spesielt belegg som kommer til sin rett når du kjører: lær mer om DriveSafe her.

Progressive glass på jobb

Progressive glass på jobb

Progressive glass for piloter innebærer en annen spesiell utfordring fordi piloter ser ikke bare ned på instrumentene på dashbordet på samme måte som en som kjører en bil. Avhengig av flytype må pilotene også se opp på instrumenter. Ideelt sett skulle de hatt en nærsone nummer to / mellomsone i øvre del av glassene.

Mange jobber krever spesielle egenskaper av synet, og progressive glass må møte disse utfordringene. For å ha et komfortabelt syn krever forfattere eller grafiske kunstnere et annet design in nærsonen enn lærere, som ofte må skifte blikk mellom nærsone og mellomsone i klasserommet, eller politifolk som trenger godt syn på lang avstand så vel som en klar mellomsone i sitt daglige arbeid.

Er du imidlertid tannlege eller juveler så er det de små detaljene som gjelder. Her kan det hjelpe med et forstørrelsestillegg til brillene.

Mange personer trenger et forbedret syn for å se på ting på kloss hold heller enn på avstand. Men det er upraktisk for dem å hele tiden ta av og på lesebriller. For disse personene er den indeelle løsningen ha progressive briller med styrke for kun nær- og mellomdistanse, og ingen for avstand.

Progressive glass for sport

Progressive glass for sport

Der finnes også spesielle progressive glass for konkurranseport. Optikere som spesialiserer seg på briller til sport kan gjenskape forholdene brukeren opplever i sin sport i et eget brytningsrom, og gjøre målinger som blir grunnlag for de forskjellige synssonene. For eksempel lener en syklist seg fremover og ser igjennom progressive glass på en helt annen måte enn en langdistanseløper, skytter, jeger eller golfspiller

Progressive glass i dag

Synet til nesten alle som bruker progressive glass har endret seg fordi de bruker digitale enheter, spesielt smarttelefoner. Forskjellige typer media stiller ulike krav til øynene dine: leseavstanden når du bruker en smartelefon er forskjellige fra når du leser et trykt dokument eller aviser. Alle ZEISS progressive glass tar hensyn til disse forskjellige avstandene takket være Digital Inside® Technology.

Vanene du allerede har lagt deg til mens du bruker progressive briller spiller en viktig rolle. Å senke blikket slik at du har et klart syn mens du ser igjennom nærsonen på de progressive glassene er godt forankret i hjernen din. Derfor kan nye innfatninger by på en ukomfortabel endring. Imidlertid, med Adaptation Control™ og FrameFit+® fra ZEISS er der ingen grunn til å endre dine synsvaner med nye innfatninger. Men uansett, vær sikker på at du velger innfatninger som er store nok til de progressive glassene dine hvis du vil ha et komfortabelt syn.

Hva er det viktigste å huske når du kjøper progressive glass?

Hva er det viktigste å huske når du kjøper progressive glass?
  • Det er avgjørende at du diskuterer din medisinske historie med optikeren din når du kjøper progressive glass. Jo bedre optikeren vet hva som er viktig for deg i dagliglivet, jo bedre kan han eller hun gi deg råd og konfigurere de progressive glassene dine. 

  • Å konsultere optikeren din er viktig fordi alt er mulig, men kanskje ikke med alle typer briller. Som brillebruker må du vite hva den enkelte type brilleglass eller brilleglassdesign kan tilby deg. Det kan hende du lever med en kompromissløsning eller ønsker et par tilleggsbriller for spesielle situasjoner, slik som Pc-briller eller briller til sport

  • Optikeren har historien din og har testet øynene dine. Mange folk tror at herfra går alt greit. Men det er perfekt sentrering - altså det å vite eksakt hvordan glassene dine passer i innfatningen og hvordan du ser igjennom den - som gjør et par progressive glass til et mesterverk. Ikke la det være opp til tilfeldighetene! Opptil 40 % av synsytelsen kan gå tapt grunnet unøyaktig sentrering

  • Etter kjøp: når du har begynt å bruke de nye brillene dine kan det ta noen dager før du blir vant til å bruke dine nye progressive glass. Hvis du fortsatt har problemer med de nye brillene dine, ta kontakt med optikeren og forklar problemene dine. De kan hjelpe deg.
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Progressive glass - små mesterstykker Briller med progressive glass gir den ideelle løsningen for dem som må se klart på flere avstander.

26.nov.2019

Tags: Progressive brilleglass

ZEISS redefinerer progressive glass! Kravene som settes til synet vårt har økt fenomenalt de seneste årene. BEDRE SYN snakker med Laura Rocha om hvordan den nye ZEISS Progressive glass portfolio tar hensyn til disse utfordringene.

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Mineralglass for alle med progressive briller: briller for fans Vi videreutvikler produktutvalget av progressive mineralglass fra ZEISS – derfor er disse et ”must-have”

16.okt.2017

Tags: Progressive brilleglass

Liknende produkter