Hvor mange briller trenger du?

Ikke bli overveldet av alle valgmulighetene som finnes!

Der er kommer nye typer glass for brillebrukere på markedet hele tiden: glass for bruk sammen med digitale enheter, glass for arbeid med dataskjerm, glass for kjøring og selvfargende glass som reagerer på lys og UV. Men akkurat hvor mange par briller trenger du egentlig? Her er våre tips til hvordan du navigerer igjennom det enorme utvalget av briller som nå er tilgjengelig.

Midt i all teknologien og synsoptimaliseringen er det å kjøpe briller en meget personlig beslutning. Brillene du kjøper må føles godt, reflektere til holdning til livet - til og med berike det - og passe til dine visuelle vaner. Og la oss ikke glemme: brillene bør også reflektere din personlige stil. Å spørre hvor mange briller du trenger er akkurat like personlig som å spørre hvor mange par sko du trenger.

Men for de fleste av oss er det opplagt enklere å velge et par sko enn briller. Derfor er det viktig at du jobber tett sammen med optikeren når du skal kjøpe. Optikeren skal arbeide sammen med deg på en profesjonell og ærlig måte for å bestemme hvilken type støtte for synet og hvilke(n) type briller du trenger. Her hos ZEISS er det viktig for oss å gi optikeren et stort utvalg av brilleglass som skiller seg ut fra konkurrentene takket være et optisk design som er skreddersydd til individuelle behov, sammen med forbedrende egenskaper med brilleglassene (så som farger, antirefleksbelegg, harde belegg etc.). Vi fortsetter å investere i mer moderne og bedre brilleglass for spesielt å ta høyde for behovene til hver enkelt brillebruker: det betyr ingenting om det er enstyrkeglass eller noe annet - valget er ditt!

Denne multi-steg modellen kan hjelpe deg å gjøre et kjøp der du vet hva du kjøper, og finner din personlige brilleglassløsning:

1// Perfekt for enhver situasjon: hverdagsbriller

Enten vi snakker om enstyrke eller progressive glass, så trenger du et brillepar som gir optimal støtte til synet ditt. Fra det å velge brilleglass til å velge glassegenskaper og velge innfatning - ikke la noe være tilfeldigheter. Brillene dine bør bli en av dine mest verdsatte eiendeler, som gjør deg glad samtidig som de gir deg optimalt syn. Akkurat som en andre hud skal innfatningen passe til din personlighet, dine ansiktstrekk, og mange - om ikke alle - klærne dine. De skal ikke klype deg i nesen, være for tunge eller forårsake allergiske reaksjoner. Alt må være perfekt. Med progressive glass må de individuelle synssonene skreddersys til deg og ditt syn.

Der er noe nytt for sjåfører: ZEISS DriveSave-glass til kjørebrillene dine. De er både et par hverdagsbriller og, takket være et spesielt belegg og glassdesign, optimalisert for kjøring. Disse glassene reduserer distraherende og uønsket blendende lys og refleksjoner når sikten er dårlig, så som i regn eller snø, eller fra fjernlyset fra motgående trafikk. De støtter deg også når du skifter fokus mellom gaten, dashbordet og sidespeil og bakspeil uten irriterende hodebevegelser, spesielt med progressive glass. 

Et brillepar nummer to for solfylt vær: utendørs briller

Førstegangs brillebruker har ofte på seg sine normale solbriller uten styrke hvis de ellers bruker lav styrke. Hvis du lider av øyeanstrengelse med dine normale solbriller men ikke ønsker å kjøpe et nytt par, kan selvfargende glass (f.eks. PhotoFusion fra ZEISS) være et godt valg. De kan gjøre et par hverdagsbriller til solbriller som blir mørkere i sollys - og selvfølgelig er der også 100% UV-beskyttelse også.

Hvis du kjøper et nytt par med hverdagsbriller vil mange optikere tilby deg en attraktiv rabatt på et par solbriller med samme styrke. På et øyeblikk er de nye solbrilleglassene dine satt inn i den eksisterende solbrilleinnfatningen din.

Lær mer om PhotoFusion

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

3// Når briller blir en spesialitet og gir ekstra komfort for spesielle aktiviteter.

Hjelper brukere av smarttelefoner og andre digitale enheter bekjempe trette øyne

Det er ikke lenger bare den yngre generasjonen som bruker digitale og mobile kommunikasjonsenheter så som smarttelefoner, nettbrett, etc. Disse vanlige enhetene assisterer folk i alle aldre. Imidlertid er arbeidsavstanden med disse digitale enheten til og med kortere enn med trykte media. For folk som er 30 år eller mer betyr det at det kreves mer anstrengelse av øynene deres for å kunne se kontinuerlig på noe så nærme. Trette og noen ganger tørre og utmattede øyne er ofte et resultat av å bruke mobile enheter i mange timer per dag. Spesielle brilleglass (som Digitale Glass) kan lindre øynene og assistere deg når du leser på korte avstander.

Lær mer om Digitale Glass


For mer komfortabel lesing og arbeid med synsproblemer på nær avstand.

Ved en gitt alder starter nærsynet ditt å reduseres gradvis. Du merker at du kan kun lese en restaurantmeny, bok eller avis ved å holde den på lang avstand. Dette ser ikke bare uvanlig ut, men det er også anstrengende over tid. Her kan et par lesebriller bli til god hjelp, enten som dine primære eller sekundære briller. Hvis du allerede bruker progressive glass hver dag, kan det være verdt å unne seg et par lesebriller slik at du kan lese komfortabelt i sofaen.

Bruker du mye tid foran datamaskinen? Da er ikke alltid progressive glass eller lesebriller det optimale, fordi stillingen din varierer. Ikke-ergonomiske eller til og med anspente stillinger mens du sitter ved pulten forhindrer ofte et optimalt syn, og kan til og med skade helsen din. I dette tilfellet kan det å investere i PC-briller være en god løsning som tilfredsstiller dine spesielle synsbehov når du sitter ved pulten din.

Lær mer om PC-briller


Det beste synet til din favoritthobby og til utøvelse av sport

Dette er livets spesielle øyeblikk: når du gjør de tingene du elsker eller spiller din favorittsport. Imidlertid er ikke hverdagsbrillene eller solbrillene dine alltid de perfekte for sport eller hobby. Briller trenger f.eks. spesiell beskyttelse mot støv, skitt, sol eller sandkorn i luften i form av buede innfatninger. Hvis du trenger støtte til synet kan ZEISS sportsglass bli sportsutstyret ditt for høy ytelse. En spesiell teknologi gjør det mulig å gi optimalt syn som ikke er fordreid i de buede perifere sonene av glasset.

Trenger du spesielle farger, beskyttelse mot blending eller økte kontraster til favorittsporten din? Enten du velger enfarget eller gradert farge vil farge med Skylet fra ZEISS eller solbriller med polarisasjonsfilter gi deg bedre syn, og kan øke sikkerhet og ytelse når du utøver sport.

Uansett om det er for ballspill, sykling, ski, vannsport, flyving, jakt, håndverk, prosjekter rundt huset... optikeren kan hjelpe deg å finne den rette kombinasjonen for brillene dine, slik at du har glede av et bedre og mer komfortabelt syn.

Lær mer om sportsbriller og livsstilsbriller


Er ett par briller ikke nok til alle dine forskjellige moteriktige looks?

Der er brillebrukere som ville ønske å ha et par "usynlige glass" - altså briller som du ikke legger merke til. Men der er også dem som er besatt med mote og ville foretrekke å ha forskjellige brillepar for å passe til alle antrekk. Heldig for dem er der en overflod av absolutt fantastiske innfatninger. Men hvorfor bare ha moteriktige innfatninger? Brilleglassene dine kan passe med stilen din ved hjelp av passende farger, fargegraderingen og til og med speilbelegg. La brillene dine bli et unikt fashion statement.

4// Bare for sikkerhets skyld: et ekstra brillepar.

Selv om de vanligvis ikke er veldig populære, så kan de være nyttige i nødsfall: det ekstra brilleparet. Brillebrukere som er avhengige av brillene sine, trenger dem like mye som brukere av kontaktlinser. Du har dem i hanskerommet på bilen fordi det er påkrevd at du bruker dem når du kjører. Folk som har brukt briller i lang tid har det lettere fordi det gamle brilleparet tjener ofte som et reservepar.
Det er imidlertid opp til deg å bestemme hvor mye du vil investere i reserveparet ditt. Spør optikeren din om spesielle tilbud på reservepar og andre tjenester som kan hjelpe deg i en nødsituasjon. De vil være glade for å diskutere det med deg.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Gjenkjenne synsproblemer Nærsynthet, langsynthet, astigmatisme, osv.: Hvilke synsproblemer finnes og hvordan kan vi korrigere dem?
Brillens historie Fra dens opprinnelse som «lesesteiner» til livsstil-tilbehør
Bedre syn etter fylte 40 år Alle over 40 år har normalt bruk for briller. Progressive glass kan gjenskape et normalt 100%-syn.
Gamle brilleglass i ny innfatning - er det mulig? Det kan la seg gjøre å bruke de gamle brilleglassene i en ny innfatning dersom stryken fortsatt passer til øynene dine.

Liknende produkter