Hvilke solbriller er de rette for din favorittaktivitet?

Det finnes perfekte solbriller til enhver anledning

Mer enn bare godt utseende: Gode solbriller er ikke bare et motetilbehør, det gir også optimalt syn i skarpt sollys og beskytter øynene mot farlig UV-stråling. Men ikke alle solbriller passer like bra til enhver situasjon. Om du driver idrett, koser deg på stranden eller foretrekker topptur, avhengig av når du kommer til å bruke solbrillene, er det forskjellige ting du bør huske på. Våre solbeskyttelseskategorier vil hjelpe deg til å finne de rette solbrillene for deg. Vi vil forklare deg hvilket beskyttelsesnivå du trenger, hvordan de forskjellige solbeskyttelseskategoriene varierer, og hvilke solbrilleglass som egner seg for én spesiell aktivitet.

Beskyttelse, stil og komfort hele året gjennom

Gode solbriller betyr at du kan kose deg på solrike dager. Men dette krever solbrilleglass som passer til dine behov og daglige gjøremål. Husk at jo mer solbrillene tilfredsstiller den enkelte bruker, desto mer behagelige er de å bruke. Så hvis øynene dine er følsomme for sterkt lys, da bør du velge en mørkere fargetone. Lyse fargetoner og graderte fargetoner er perfekte på overskyede dager med lite sollys, mens mørke fargetoner beskytter øynene dine i sterkt sollys.

Merk: Når du velger solbriller eller brilleglass med fargede brilleglass, må du sjekke at de gir fullstendig UV-beskyttelse opptil 400 nm1. Solbrilleglass fra ZEISS gir denne beskyttelsen uten unntak. Men det er enda flere fordeler: Med det riktige tilbehøret, forbedrer disse brilleglassene farge- og kontrastoppfattelsen samtidig som de reduserer ubehagelig blending forårsaket av skarpt sollys og forstyrrende gjenskjær.

Solbriller som tilpasser seg

Alle brillebrukere vet at uten briller kan de ikke se klart. Derfor er det flott å ha solbriller med styrke. Men ofte blir de plutselig for mørke, enten når du kommer inn i en butikk, når du går fra sollys og inn i skyggen, eller når det plutselig blir overskyet mens du driver utendørsidrett. Men det er ingen god løsning bare å ta av seg brillene, ettersom du ikke vil se klart og øynene ikke lenger er beskyttet. Men skal du drive og skifte briller hele tiden da? Det er upraktisk. Med AdaptiveSun solbrilleglass fra ZEISS, finnes det nå solbriller som tilpasser seg den spesielle situasjonen: Brilleglassene klarner opp i redusert lys, og sørger for kontinuerlig optimalt syn uten at de klarner helt opp. I motsetning til tradisjonelle fargeskiftende brilleglass, fortsetter solbrillene dine å fungere som solbriller – trendy, stilige og naturligvis med full UV-beskyttelse opptil 400 nm.

Husk: Ettersom UV-lys kan skade øynene dine selv i overskyet vær, bør klare brilleglass beskytte dem mot UV-stråling. Finn ut mer om UV-beskyttelse i klare brilleglass her...

Intelligente solbrilleglass som går fra mørke i svakt lys, til enda mørkere i sterkere lys.
Finnes i fire trendy farger: brun, grå, pioneer og blå.


Hvilke solbriller passer best til hvilken situasjon?

I grunnen skiller vi mellom tre hovedsituasjoner hvor du trenger solbriller: i byen, når du kjører bil og når du driver idrett. Det finnes en optimal fargetonestyrke for enhver gitt situasjon, slik at solbrillene dine hverken er for mørke eller for lyse. Du kan velge fra fargetonenivåer som går fra 0 til 97 prosent lysabsorpsjon, på linje med lysstyrken og når du kommer til å bruke solbrillene dine.

Solbriller for å rusle i byen eller når du er innendørs (svært lav lysstyrke)

Solbriller for å rusle i byen eller når du er innendørs (svært lav lysstyrke)

Den perfekte følgesvenn når du er ute og shopper, og et stilig tilbehør når du er innendørs: For overskyede dager når du er ute og farter i byen eller når du er innendørs, solbrilleglass med en lysabsorpsjon på mellom 0 og 20 prosent passer optimalt til bymiljø. Om de har graderte fargetoner eller enkeltfarger, som f.eks. grå, lyseblå eller rosé, så vekker de oppmerksomhet. Ta en titt på vårt nesten uendelige utvalg av brilleglassfargetoner, du kan være sikker på at du vil finne din favorittfarge! Ser du etter en fargetone som passer til din motestil, eller heller en utradisjonell innfatning? Det er ikke noe problem, du vil bil overrasket over alle mulighetene som finnes!

Solbriller for dager hvor det kun er et minimum med solskinn (lav lysstyrke)

Solbriller for dager hvor det kun er et minimum med solskinn (lav lysstyrke)

Himmelen kan være overskyet, men inn i mellom stikker solen fram: På slike dager med litt sollys, er solbrilleglass med middels lysabsorpsjon på mellom 20 og 60 prosent perfekt i byen. Trendy fargetoner slik som blå, grønn eller rosa, tilpasser seg perfekt til disse lysforholdene. Hvis du leter etter en spesielt behagelig løsning, bør du satse på fargeskiftende brilleglass med PhotoFusion X® Technology fra ZEISS.

Solbriller for strand og bading (middels lysstyrke)

Solbriller for strand og bading (middels lysstyrke)

Blå skyer, klart solskinn og ikke en sky så langt øyet kan se: det perfekte ferieværet! Når du tilbringer tid på sjøen og på stranden med middels lysintensitet, foreslår vi at du får deg solbrilleglass med 57 til 82 prosent lysabsorpsjon. Fargetonene i disse kategoriene og et speilbelegg gir enestående beskyttelse med uformell stil – en vinnerkombinasjon! AdaptiveSun solbrilleglass fra ZEISS er ideelle for enhver som liker å veksle mellom sol og skygge: De har en grunnfargetone og blir enda mørkere i sollys – for optimal, men likevel egnet UV-beskyttelse.

Solbriller for sykkelryttere (middels lysintensitet)

Solbriller for sykkelryttere (middels lysintensitet)

Mange sykkelryttere vet hvordan det er å bevege seg raskt fra skarpt sollys til skyggen og så tilbake igjen. Noen ganger er solbrillene deres for lyse, andre ganger for mørke, selv om de burde gi optimal synskomfort under alle lysforhold. Derfor er det beste alternativet for sykkelryttere ZEISS solbrilleglass med lysabsorpsjon på mellom 57 og 82 og en litt lysere fargetone. Ravfarget og rosé for eksempel, har vist seg å være utmerket for sykling og i lite til ikke noe sollys: Disse lyse fargetonene med høy kontrast gjør det mulig for øyet å se små detaljer raskt og klart, selv under forhold med lite lys. Men hvis du velger en mørk fargetone, kan ikke øyet tilpasse seg raskt nok lenger til det endrende lyset. Det er grunnen til at fargeskiftende brilleglass ikke anbefales for sykkelryttere. Du kan finne ut hvilke brilleglass som egner seg best for sykkelryttere her.

Solbriller for golfere (middels lysintensitet)

Solbriller for golfere (middels lysintensitet)

Golfbanen byr på en rekke utfordringer for øynene våre, inkludert skarpt solskinn og vanskelige overganger, og du må holde øynene på ballen hele tiden for å komme under par. Solbriller som ikke er optimalt tilpasset golfbanen, begrenser ditt synspotensiale, og kanskje til og med dine muligheter til en enestående poengsum. Av den grunn bør gode solbriller for golfere ikke bare mørkne, men samtidig forbedre kontrastoppfattelsen. Spesielt fargetoner i lys til mørk fiolett eller gul-oransje øker kontrasten på grønne overflater, og dette optimerer kontrastoppfattelsen og øker fairwayens konturer. Slik er det lettere for golferen å identifisere knekker på greenen og gjøre en klar vurdering av ballens bane før han eller hun svinger golfkøllen. Det er grunnen til at solbrilleglass med en lysabsorpsjon på 40 prosent (enkeltfargen "ProGolf") eller 75 og 25 prosent (gradert fargetone "ProGolf grad" – egner seg ikke for kjøring) egner seg svært godt for golfere. Les mer her om hva golfere bør være oppmerksomme på når de velger brilleglass.

Solbriller for bilkjøring (middels til høy lysintensitet)

Solbriller for bilkjøring (middels til høy lysintensitet)

Føl deg trygg og sikker samtidig som du har maksimal synskomfort: For at du skal ha best mulig syn bak rattet, må solbrilleglassene dine ha et polariseringsfilter som reduserer forstyrrende blending (forårsaket av sollys eller refleksjoner på våt vei) sammen med en fargetone som egner seg for bilkjøring. Det anbefales at bilkjørere bruker solbrilleglass eller vanlige brilleglass med 57 til 92 prosent lysabsorpsjon og en spesielt utviklet fargetone som f.eks. Skylet® Road fra ZEISS: Det blå lysfilteret i brilleglasset øker kontrastoppfattelsen og gir skarpere konturer og mer intense farger. Skylet® Road fargetoneintensitet egner seg svært godt for lysere lysforhold enn gjennomsnittet, samtidig som de gir perfekt syn når solen går bak en sky. Hvis du skal ut på tur i kabriolet, bør du vurdere brede brilleglass for ekstra vindbeskyttelse. Les mer om brilleglass for bilførere her.

Solbriller for vannsport (middels til høy lysintensitet)

Solbriller for vannsport (middels til høy lysintensitet)

Vannsport byr på mange forskjellige utfordringer for øynene dine: Vannoverflaten reflekterer sollyset, noe som ofte fører til irriterende blending og refleksjoner. Av den grunn drar ivrige dyrkere av vannsport, som f.eks. surfere og seilingsentusiaster nytte av solbrilleglass med et integrert polariseringsfilter og speilbelegg. Dette minimerer irriterende blending og sikrer uhindret syn. Med hensyn til fargetoner for opphold på vannet: Vanligvis er en lysabsorpsjon på mellom 57–92 prosent ideell. Med 90 prosent absorpsjon, er ZEISS SkyPol Sport solbrilleglass spesielt utformet for å tilfredstille de utfordrende synsforholdene man står overfor ved seiling og surfing. Merk: For å absorbere ekstra refleksjoner ovenfra og fra siden bør du bruke wraparound solbriller når du driver vannsport. Her får du vite mer om hva vannsportentusiaster bør være oppmerksomme på når de velger briller.

Solbriller for fjellturer (ekstrem lysstyrke)

Solbriller for fjellturer (ekstrem lysstyrke)

Om du er på skiferie, klatrer eller bestiger fjell, er gode solbriller en absolutt nødvendighet! Når vi er høyt over havet oppe i fjellene, må vi beskytte øynene våre mot skade forårsaket av UV-stråling, fordi der er skadelige nivåer av UV-lys til stede over alt selv om det er overskyet eller tåke. Under ekstreme lysforhold, for eksempel på en isbre ved ekstreme høyder, er solbriller med en lysabsorpsjon på mellom 80 og 95 prosent og svært mørk fargetone løsningen. Brede brilleglass og innfatninger anbefales også for å forebygge lys som kommer inn fra sidene.

Som du ser, finnes det optimale solbriller for enhver aktivitet, om du er innendørs, på golfbanen eller på topptur. Hvis du er usikker på hvilken fargetoneintensitet eller farge som er best for deg, kan du drøfte dette med optikeren. Og uansett hvilken fargetone du velger, må du sørge for at brilleglassene dine har et hardt belegg som beskytter dem mot riper, og et antirefleksbelegg som reduserer irriterende gjenskjær i brilleglasset mest mulig.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Raskt mørke. Raskt klare: moderne fargeskiftende brilleglass Enten du er ute i solen eller innendørs, kan du nyte utmerket syn 24 timer i døgnet med ZEISS PhotoFusion fotokromatiske glass

16. sep. 2022

Tags: Solbriller

fargeskiftende brilleglass for mer komfortabelt syn, fleksibilitet og beskyttelse 10 tips fra BEDRE SYN: hvem passer ZEISS fotokromatiske briller med styrke ideelt sett for, og når bør de brukes?

16. sep. 2022

Tags: Solbriller

Hvordan desinfiserer jeg brilleglassene og hvordan hindrer jeg at de dugger når jeg bruker munnbind?

1. sep. 2020

Tags: Solbriller

Ikke alle solbriller er like Bedre syn forklarer hva du bør vite om UV-beskyttelse, fargeskifting, speilglass, polariserte glass og mere til, for å finne de rette solbrillene for dine personlige behov.

25. jun. 2019

Tags: Solbriller

Liknende produkter