Overflatebehandlinger for brilleglass: antirefleks, hardt belegg, CleanCoat, osv.

Hvilke overflatebehandlinger og hvilke kvalitetsforskjeller finnes for brilleglass? Hva er fordelene ved overflatebehandlinger på brilleglass?

Overflatebehandlinger utgjør et beskyttende belegg på brilleglassene dine, noe som omdanner moderne plastbrilleglass til solide hverdagsgjenstander. Overflatebehandlinger for brilleglass får dessverre ofte ikke den oppmerksomheten de fortjener når folk kjøper briller, med brukere som overlater denne avgjørelsen til optikeren. Vi har laget en veiledning som du kan lese for å være godt forberedt i labyrinten av antirefleksbelegg, harde belegg, CleanCoat og andre overflatebehandlinger. Når alt kommer til alt, er valget ditt!

1. Antirefleksbelegg:

det klassiske valget for å se og bli bedre sett

Mange brukere velger den klassiske versjonen: antirefleksbelegget.

Fordelene ved et antirefleksbelegg:

Det muliggjør gjennomsiktig, klart og uhindret syn, det gjør brillene mer estetiske og gir brukeren uavbrutt syn uten refleksjoner.

Brilleglass uten antirefleksbelegg har en stor ulempe: Brukeren får mye synlig refleksjon. Disse refleksjonene er spesielt forstyrrende på våt veibane eller ved nattekjøring, men også når man snakker med noen, ettersom personen ser gjenspeilingen av seg selv i dine brilleglass snarere enn å se på deg.

Hvordan kan du vite om brilleglassene har antirefleksbelegg?

Brilleglass med antirefleksbelegg gjenkjennes på restrefleksjonen. Uansett hvilket materiale som er brukt i brilleglassene, har de en egen farge når du holder brillene litt på skrå opp mot en hvit bakgrunn. Dette er svært praktisk for brukeren: Optikeren kan se hvilket antirefleksbelegg det gjelder og til og med tilby samme høye kvalitet hvis kunden ønsker å gå over til et annet materiale.

Restrefleksjonen er vanligvis grønn. Det moderne brilleglassbelegget DuraVision® Premium fra ZEISS har en estetisk, blålig restrefleksjon. Den knapt merkbare blålige restrefleksjonen øker mengden lys som brilleglasset overfører til øynene dine. Og i tillegg er det blå mindre synlig for øyet. Dette betyr at brilleglass med denne restrefleksjonen, har den fordelen at øynene dine blir mer synlige for andre mennesker og får færre refleksjoner. Øynene dine ser mer naturlige ut, nesten som om du ikke har på briller i det hele tatt.

Så ta deg en prat med optikeren din om de antirefleksbeleggene som finnes, og om holdbarheten til dagens belegg! Be optikeren gi deg råd om hva du må være oppmerksom på for at beleggene skal vare så lenge som det de er beregnet til.  

Uten Antirefleksbelegg Med Antirefleksbelegg

2. Harde belegg: spesielt viktig for plastglass

For brilleglass av plast (organiske glass) trenger du definitivt et hardt overflatebelegg. Selv om plastbrilleglass er lette å bruke, er det brukte materialet ofte mykere og mer utsatt for riper enn brilleglass av glass (såkalte mineralbrilleglass), i alle fall hvis de er ubehandlet.

Spesialbelegg med hard lakk tilpasset materialet, ikke bare øker brilleglassenes ripebestandighet, de sikrer også konstant synskvalitet og gir lengre holdbarhet. Takket være overflatebehandlingen DuraVision® Platinum, tilbyr ZEISS en løsning som er tre ganger hardere enn den forrige generasjonen harde (AR) overflatebehandlede plastbrilleglass fra ZEISS, og 35 % hardere enn antirefleksbehandlede mineralbrilleglass (glass) fra ZEISS. Dette gjøres mulig ved hjelp av den måten ionene besegler brilleglasset på når belegget påføres. Finn ut mer.  

Uten harde belegg Med harde belegg

3. Er det slik at med CleanCoat behøver jeg ikke å rengjøre brillene mer?

Det finnes dessverre ingen overflatebehandlinger som gjør at vi aldri behøver å rengjøre glassene mer. Likevel kan brilleglassene overflatebehandles på en slik måte at urenhetene ikke fester seg så godt til brilleglasset. CleanCoat gjør brilleglassets overflate glatt, og dermed blir det vanskeligere for smuss og støv å feste seg. Dette forenkler stellet av brilleglassene i utrolig stor grad. Dess glattere brilleglassoverflate, dess bedre.

Akkurat som på et lotusblad, preller vannet av takket være beleggets våtegenskaper. Dette er en stor fordel, spesielt for antirefleksbehandlede brilleglass, fordi du vil legge bedre merke til smuss gjennom bedre refleksjonsreduksjon enn på brilleglass uten en slik overflatebehandling.
En ekstra overflatebehandling med antistatisk funksjon, kan også bidra til at brilleglassene dine holder seg renere: Lo fra klær for eksempel, fester seg i mye mindre grad til disse brilleglassene.

Uten CleanCoat Med CleanCoat

Alt-i-ett overflatebehandlingspakke

Brilleglassprodusentene ønsker å gjøre det enkelt for kundene å velge en overflatebehandling, og det er grunnen til at de tilbyr pakker for forskjellige overflatebehandlinger. Og ZEISS er ikke noe unntak: Med brilleglassbelegget DuraVision® Premium, får du en fullstendig pakke som omfatter førsteklasses antirefleksbelegg, hardt belegg, antistatisk og CleanCoat-belegg.

Bare rådfør deg hos optikeren. Når du kjøper barnebriller eller et ekstra par briller til deg selv, er det viktig å velge den rette overflatebehandlingen, så derfor må du ikke overlate denne avgjørelsen til tilfeldighetene!  

Spesialbelegg for optimalt syn:

Mer avslappet syn i den digitale verden:

beskyttelse mot blått lys

Synet vårt har endret seg enormt nå som vi bruker digitale enheter, slik som smarttelefoner, nettbrett og moderne belysning gjennom LED-er og skjermer. Vi utsettes for mer blått lys enn noen gang, hele dagen faktisk. Det antas også at blått lys med høy energi har negativ virkning på synet på lang sikt.

En ting er sikkert: Lys har en vesentlig innvirkning på vår biologiske klokke, og følgelig også på sovemønstrene våre. Sterkt lys tidlig på kvelden forteller kroppen din å være våken lenger. Når du ser på skjermen på datamaskinen eller en annen digital enhet, utsetter du øynene dine for store mengder blått lys, og dette forårsaker blant annet nedsatt kontrastfølsomhet. Det å fokusere på en skjerm kan også være anstrengende for øynene og bidra til digital øyetretthet.

Brilleglassene kan bidra til å beskytte øynene dine mot blått lys ved hjelp av et spesialfilter, noe som gjør det enklere å arbeide foran en datamaskin eller å bruke digitale enheter. Takket være DuraVision® BlueProtect fra ZEISS, får du et førsteklasses brilleglassbelegg som filtrerer blått lys, noe som er veldig bra for alle brukere som ofte er innendørs og synes at lyset som sendes ut av LED-lyspærer, fjernsyn eller dataskjermer gjør dem trette eller ukomfortable. Derfor anbefales det å velge dette brilleglassbelegget, selv for briller som du behøver til å arbeide, eller når du ser på fjernsyn.  

Enestående komfort og større sikkerhet på veien:

førsteklasses overflatebehandling spesialdesignet for bilførere

Vi har alle opplevd det: Ubehagelig blending fra møtende trafikk eller gatelys som forstyrrer synet. Dette er anstrengende for bilførere og kan til og med være farlig.

Et førsteklasses brilleglassbelegg kan hjelpe, ett som er integrert i ZEISS DriveSafe brilleglass. Dette reduserer subjektive fornemmelser av blending* – f.eks. fra møtende kjøretøy med LED eller Xenon frontlys – og beskytter brilleglassene dine effektivt både mot riper og smuss.

Hvordan kjenner du igjen ZEISS DriveSafe-belegget?
ZEISS DriveSafe belegg vises ved en lett fiolett restrefleksjon i brilleglasset, som nesten ikke synes, og som derfor ikke distraherer.  

God solbeskyttelse og fantastisk tilbehør

Brilleglass som blir mørkere i solen

Fargeskiftende brilleglass er en kjempebra idé for den som ikke ønsker å bytte briller i solen, ettersom disse brilleglassene har en spesialteknologi som tilpasser seg solen, f.eks. PhotoFusion fra ZEISS.  

Solbeskyttelse – med trendy fargetoner som matcher din stil

Det det gjelder er å beskytte øynene dine mot sol og blending når du er utendørs. Du og optikeren kan skape dine ideelle solbriller både når det gjelder farge og stil. Fargede belegg for solbriller finnes for plast- og mineralglass. Et stort utvalg fargetoner – fra ensfargede farger og graderte fargetoner til tofargede eller til og med spesielle fargetoner til medisinsk bruk – finnes i solbrilleutvalget fra ZEISS. Slik blir brillene dine ditt favoritt-tilbehør, om det så er enstyrke eller progressive brilleglass, som også leverer førsteklasses solbeskyttelse.  

Trendy: solbriller med speilbelegg

Tidligere trengtes de bare i skarpt solskinn, men nå er solbriller med speilbelegg utrolig trendy – og de finnes i din styrke! Snakk med optikeren din i dag for å se det brede utvalget av farger og funksjoner som finnes for solbrillebelegg.  

* Med DuraVision DriveSafe, sa 64 % av brukerne som gjennomgikk testen, at de erfarte færre problemer mht. blending takket være det nye belegget i sammenligning med andre førsteklasses antirefleksbelegg. Kilde: Intern forbrukertest (CZV-ansatte i Tyskland), ekstern forbrukertest (optikere og forbrukere i Spania)

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

10 tips for sunne øyne Hvordan forhindre tørre øyne og øyeanstrengelse.

18.apr.2019

Tags:

Glaukom – alt du trenger å vite om den nest viktigste årsaken til blindhet Glaukom er en alvorlig øyelidelse som påvirker øyetrykket.

14.mar.2019

Tags:

Hvorfor barns briller bør tilby den beste UV-beskyttelsen Hva enhver forelder bør vite om beskyttelse av barnas øyne mot skadelig ultrafiolett stråling (UV-stråling).

12.mar.2019

Tags: Solbriller Barnebriller

UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending Hva er forskjellen?

06.jul.2018

Tags: Solbriller

Liknende produkter