Slik kan briller forbedre ditt velvære

10 tips for bedre brukerkomfort

Alle vet at briller gjør det mulig for oss å se klart igjen. Sammen med de riktige brilleglassene kan briller korrigere de synssvekkelser vi har. Men visste du at briller kan gjøre enda mer for å forbedre en persons velvære? Her er en oversikt over våre ti viktigste velvære-fakta.

1//

Slik kan briller forbedre ditt velvære

Noen personer lider av hodepine i årevis uten å vite hvorfor. Ganske ofte kan grunnen til hodepinen spores tilbake til mangelfullt eller ukorrigert syn, og dermed belastninger på øyet. Derfor bør du sjekke synet ditt hos en optiker. Noen ganger kan et par briller virkelig gjøre underverker.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

2//

En lang dag på arbeid foran dataskjermen kan føre til plager i rygg, nakke og skuldre. Årsak: ofte ser du ikke optimalt på skjermen mens du forsøker å se den klart. Dette belaster øynene dine, men et spesielt synshjelpemiddel for arbeid med datamaskin kan hjelpe med å få øynene dine til å slappe av. Du vil bli overrasket over hvor mange muligheter der er for å forbedre ditt velvære på arbeid - bare spør optikeren din. 

3//

Tunge briller som tynger på nesen eller bak ørene burde være en som hører fortiden til. Noen ganger trenger du bare å gjøre et kort besøk hos optikeren for å eliminere disse plagene. De beste tipsene for et avslappet syn og perfekt tilpasning) Men der er en annen mulig løsning: kanskje der er tid for å endelig investere i en lett innfatning med tynne , toppmoderne glass? Valget er ditt.

4//

Mange brillebrukere blir trette av å konstant måtte bytte mellom brillene de bruker til daglig og solbriller. Det er ikke bra for brillene dine heller hvis du vilkårlig kaster dem ned i vesken eller legger dem i lommen. Selvfargende glass er det perfekte eksempelet på komfort, spesielt for dem som har behov for briller i en hver situasjon: nyt perfekt syn i alle lysforhold, ettersom disse brilleglassene går fra klare til mørke og tilbake igjen utrolig raskt. 

5//

I dag er det å se på smarttelefonene våre like vanlig som å puste. Vi legger knapt merke til hvor ofte vi skifter fra å stirre på mobilen og verden rundt oss. Men det gjør bestemt øynene våre, spesielt når vi blir eldre. De jobber på overtid, og en konsekvens er det som er kjent som datasyn-syndrom. Dette kan forårsake hodepine, muskelspenninger og overanstrengte øyne. Løsningen: Digitale brilleglass gir deg lindring.

6//

Briller beskytter øynene dine. Når du tenker på beskyttelse av øynene tenker du sikkert raskt på vernebriller. Men ikke glem briller til sport, som - takket være sitt krumme design - tilbyr ypperlig beskyttelse (som for eksempel mot vind i høye hastigheter), ideelt syn i skiftende lysforhold og, sist men ikke minst, beskytter øynene dine fra småstein i luften når du raser nedover bakkene.

Og vi bør ikke glemme brilleglass i glass hvis brukeren har for eksempel en jobb hvor han eller hun blir utsatt for spesielt mye skitt og støv, men trenger krystallklart syn.

7//

Du har kanskje allerede hørt at blått er beroligende, gult er behagelig i diffust lys og gjør deg formodentlig i bedre humør, mens rosa øker den visuelle skarpheten din. Mange diskuterer hva de forskjellige fargetonene i et brilleglass kan gjøre. Her er en generell tommelfingerregel: hvordan fargetonen i et brilleglass påvirker brukeren varierer faktisk fra person til person. Prøv ut forskjellige fargetoner hos optikeren og finn ut hva som er rett for deg. Optikeren din gir deg gjerne mer informasjon. 

8//

Noen ganger er det viktig å ha mer kontrast enn det det naturlige synet ditt gir. Dette kan være viktig for solbrilleglass hvis det kreves mer skarphet eller med dagligbriller hvis kontrastsynet er svekket på grunn av gitte synsfeil. Spennende synsløsninger for større oppfattelse av kontrast venter på deg og ditt synsbehov.

9//

Dette er til alle vannsportsentusiaster, sjåfører og alle som gjentatte ganger plages av refleksjoner når de ser gjennom solbriller: Brilleglass med polarisasjonsfilter reduserer refleksjonene forårsaket av reflektert sollys på fuktige eller skinnende overflater, slik at du kan nyte et behagelig syn. Spør optikeren din om å vise deg forskjellen.

10//

Man hører ofte at sjåfører ikke liker å være på veien i skumring eller grålysning fordi de ikke føler seg komfortable bak rattet. En persons syn om dagen og om natten, med vidåpne pupiller, kan være veldig forskjellig. Det viktige: ved å bruke et målesystem - i.Profiler®plus fra ZEISS - kan optikeren din fastslå hvor godt du ser om natten og optimalisere synet ditt med spesielle brilleglass som bruker i.Scription® teknologi

Images: ©stock.adobe.com

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

10 tips for sunne øyne Hvordan forhindre tørre øyne og øyeanstrengelse.

18.apr.2019

Tags:

Glaukom – alt du trenger å vite om den nest viktigste årsaken til blindhet Glaukom er en alvorlig øyelidelse som påvirker øyetrykket.

14.mar.2019

Tags:

Hvorfor barns briller bør tilby den beste UV-beskyttelsen Hva enhver forelder bør vite om beskyttelse av barnas øyne mot skadelig ultrafiolett stråling (UV-stråling).

12.mar.2019

Tags: Solbriller Barnebriller

UV-beskyttelse og beskyttelse mot blending Hva er forskjellen?

06.jul.2018

Tags: Solbriller

Liknende produkter