Ikke alle solbriller er like

UV-beskyttelse, farge eller polariserte filter – solbriller kan tilpasses ditt bruk

Visste du at en tøff ramme ikke er den eneste tingen du bør tenke på når du leter etter et par solbriller? Først og fremst bør du være sikker på at du får den beste kvaliteten på glassene – tilpasset dine ønsker og behov. Solbrillenes viktigste funksjon er å beskytte mot skadelige UV stråler. Slike solbriller er tilgjengelig for alle, uansett om du trenger glass med styrke eller ikke. Men, det å ha så mye å velge i kan være forvirrende, så benytt deg gjerne av BEDRE SYN for å gjøre valgt enklere. Her presenterer vi alt det du bør tenke på ved valg av en ny solbrille.

Ser du fram til vårens første solstråler, eller intens sol på den kommende skiferien i fantastisk puddersnø? Nyt solen – men vær sikker på at du har noen gode solbriller som beskytter 100% mot UV-strålig. Også en god antirefleks er viktig å ha i solbrillen, dette gir klarere syn i all slags vær og ved alle aktiviteter. Dersom du er i tvil er det enkleste å spørre din lokale optiker.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Hvordan velge de beste solbrillene til dine behov?

Vi trenger vel ikke å nevne at total UV-beskyttelse er den absolutt viktigste faktoren når du skal gå til anskaffelse av en ny solbrille. Intensiv og langvarig eksponering for ultrafiolett lys, som for øvrig er usynlig, kan føre til en smertefull betennelse i øyet som kan gi permanente skader. Du skal være helt sikker på at din nye solbrille gir deg 100% beskyttelse mot UV-stråler, og den enkleste måten å finne ut dette på er å se etter CE-merket. CE-merket garanterer at solbrillen møter de krav som er satt i Europa.

Du kan selvfølgelig også få solbriller med din egen brillestyrke. Du kan da finne favorittfargen din fra et enormt utvalg av helfarger, graderte farger, polarisasjonsfilter og antirefleksbehandlinger. Når du velger din nye solbrille er det viktig at du analyserer behovene og bruksområdene for den nye brillen. Dette kan du få hjelp til av din lokale optiker.

For eksempel kan du ha behov for en solbrille når du skal kjøre bil. Den beste løsningen er da en solbrille med polariserte glass som eliminerer reflekser fra horisontale flater. Polariserte solbriller reduserer blending og forstyrrelsene disse skaper, samt forbedrer farge- og kontrastsynet. Du vil merke et skarpere syn og mer avslappede øyne. Samtidig vet du at du er helt beskyttet mot UV-stråling.

Hvis du befinner deg mye i skiftende lysforhold og vil slippe å bytte mellom din vanlige brille og en solbrille, kan du vurdere fargeskiftende glass fra ZEISS. Fargeskiftende glass tilpasser seg automatisk mørkhetsgraden i forhold til lysmengden i omgivelsene du befinner deg i. Du har selvfølgelig også 100% UV-beskyttelse med slike glass.

Dersom du har behov for solbriller til sport og aktiviteter bør du finne en som beskytter øynene mot vind og støv. Liker du noe utenom det vanlige kan du vurdere en kurvet brille som er perfekte til utendørsaktiviteter. Viktig: Dersom du har styrkeglass i solbrillene dine anbefaler vi deg å velge kun den beste kvaliteten på glassene, helst spesiallaget for krumme innfatninger. Glass som ikke er laget for denne type innfatninger kan gi er uklart og tåket syn, da spesielt ute i kanten av glasset.

Leter du etter en solbrille som passer for enhver situasjon er den beste løsningen å selv velge farge ut fra ønsker og behov. Foruten farge er det viktig å få riktig styrke i glassene slik at du har optimalt syn uansett hva du holder på med. Du vil bli overrasket over å oppleve hvor mye bedre syn du får dersom solbrillen er skreddersydd til deg og dine behov.

Intelligente solbrilleglass som går fra mørke i svakt lys, til enda mørkere i sterkere lys.
Finnes i fire trendy farger: brun, grå, pioneer og blå.


Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Polariserte brilleglass gir bedre syn Allsidige brilleglass for solbriller, bilkjøring og mange andre bruksområder

03.nov.2017

Tags: Solbriller

Liknende produkter