Spesialiserte brilleglass for barn

ZEISS MyoCare-glass for behandling av nærsynthet

Spesialisert pleie for barns øyne.

 • En tenåring og to yngre barn ligger på gulvet med ZEISS glass for nærsynthet.
 • Er din lille kortsynt eller viser tegn på nærsynthet?
 • Legger du merke til atferdsendringer som kan være knyttet til syn?
 • Er du bekymret for barnets synshelse i det lange løp?
Det er godt du er her. Å håndtere progressiv nærsynthet hos barn tidlig kan bidra til å unngå alvorlige synsproblemer senere i livet. ZEISS-glass for behandling av nærsynthet er utviklet for å bidra til å bremse utviklingen av nærsynthet hos barn opp til 12 år – og samtidig gi dem et klart og komfortabelt syn.

Å forstå nærsynthet.

Å innse at barnets syn ikke er hva det burde være, kan være skremmende for enhver forelder. Vi er her for å hjelpe deg med å håndtere og bevare barnets visuelle helse nå og i fremtiden. Før vi ser på løsninger, la oss starte med en grunnleggende forståelse av nærsynthet hos barn.

 • Illustrasjon av et nærsynt øye som viser at lyset er fokusert foran netthinnen.

  Nærsynthet, også kalt myopi eller kortsynthet, er en form for synshemming som forårsaker uklart avstandssyn fordi lys fokuserer foran øyets netthinnen. Selv om det er en vanlig brytningsfeil hos voksne, er forekomsten av nærsynthet hos barn en økende bekymring over hele verden.1

  Progressiv nærsynthet, også referert til som tidlig innsettende nærsynthet eller barnenærsynthet, er kortsynthet hos barn som forverres raskt år etter år fordi øyet fortsetter å vokse lenger enn det burde ved en viss alder. Hvis det ikke blir tatt hånd om, kan dette utvikle seg til høy nærsynthet – en alvorlig form for kortsynthet som kan føre til alvorlige komplikasjoner senere i livet.

 • En kortsynt mann med briller som holder et lite barn.

  Genetikk

  Barn av nærsynte foreldre har større sannsynlighet for å bli nærsynte. En nærsynt forelder dobler risikoen for fremtidig nærsynthet, mens to nærsynte foreldre øker risikoen mer enn fem ganger.2

  Barn tegner på gulvet og holder øynene tett inntil papiret.

  Synsvaner.

  Forårsaker telefoner nærsynthet? Kan tid foran skjermen forårsake nærsynthet? Ja. Økt nær arbeid, som intens aktivitet med digitale enheter eller bøker, bidrar sannsynligvis til den økende forekomsten av nærsynthet hos barn.3

  Liten jente i en mørk stue ser på et nettbrett.

  Miljø

  Bevis tyder på at mangel på naturlig lys og ikke nok tid utendørs kan bidra til progresjon av nærsynthet.3

 • En liten jente som gnir seg i øynene mens hun gjør skolearbeid.

  Tidlig debut av nærsynthet innebærer flere år med progresjon, men det har også en tendens til å utvikle seg raskere hos yngre barn. Nærsynte under syv år har derfor større risiko for å utvikle høy grad av nærsynthet.4

  Hvis synssystemet til et lite barn ikke fungerer optimalt, kan det påvirke utviklingen negativt.3 Dette kan igjen påvirke den synsrelaterte læringsevnen og selvtilliten deres, og kan gjøre det vanskeligere for dem å nå sitt fulle potensial.

  Det er derfor den beste tiden å konsultere en profesjonell og begynne å behandle nærsynthet er så snart som mulig.

En gutt med ZEISS-glass for behandling av nærsynthet som lener seg på en gymnastikkball og holder et forstørrelsesglass foran det ene øyet.

Ett par, to oppgaver.

Håndtere arbeid med flere oppgaver.

Standard enstyrkeglass og kontaktlinser korrigerer ofte kortsynthet – MEN de tar ikke hensyn til utviklingen. Progressiv nærsynthet krever spesialiserte synshjelpemidler for å korrigere avstandssyn OG kontrollere ytterligere forverring av et barns syn.

Basert på over et tiår med ZEISS forskning og utvikling innen håndtering av nærsynthet, er våre nærsynthetsbriller designet for å gi barna klart, komfortabelt syn og bremse utviklingen av nærsynthet på samme tid.

Håndtere nærsynthet hos barn.

Hva kan foreldre gjøre for å hjelpe?

Enten de er nærsynte eller ikke, kan alle barn ha fordel av:

Minst to timer utetid anbefales for å forhindre eller forsinke utbruddet av nærsynthet.5
En ung gutt med ZEISS-glass for behandling av nærsynthet på sykkelen utenfor.
Overvåk skjermtiden bevisst, unngå leseavstander på mindre enn 20 cm og ta jevnlige pauser.5
To jenter ser på digitale enheter i den foreslåtte avstanden på mer enn 20 cm.
Tidlig oppdagelse og behandling av nærsynthet er nøkkelen. Vi anbefaler årlige synsundersøkelser.
En liten gutts øyne blir undersøkt med en ZEISS IOLMaster.
Glass for behandling av nærsynthet er bare effektive når barn bruker dem.
En ung gutt med ZEISS MyoCare-glass ser rett inn i kameraet.

Hvilke behandlinger er tilgjengelige?

Det er ingen enkeltbehandling for nærsynthet. En optiker vil vurdere mange forskjellige faktorer for å bestemme hva som der den beste behandlingen for barnet ditt. Her er noen alterntiver:

Enkelt, effektivt og ikke-unnvikende – de korrigerer og kontrollerer nærsynthet på samme tid.
Rosa brilleinnfatning med ZEISS MyoCare-glass på en blå ballong.
Barn kan bruke spesielle harde kontaktlinser over natten for å redusere nærsynthet og gi klart syn i løpet av dagen ved midlertidig å endre formen på hornhinnen.
Illustrasjon av en Ortho-K kontaktlinse.
Noen myke kontaktlinser adresserer progresjon av nærsynthet med spesielle senteravstandsdesign. Barn kan bruke dem på dagtid.
En illustrasjon av myke kontaktlinser for nærsynthet.
Optikeren kan foreskrive legemidler, for eksempel en lav dose atropindråper.
En illustrasjon av en pipette.

Alt i perfekt balanse.

Funksjonen vil ikke ødelegge for at de har det gøy.

Barn skal kunne ha det gøy uten noen begrensninger. Et brilleglass som er effektivt til å håndtere progresjon av nærsynthet bør også være komfortabel, gi klart syn og se bra ut. Dette er en utfordrende oppgave for glassdesignere, men en som ZEISS-eksperter tar til seg.

Ved bruk av ZEISS-glass for behandling av nærsynthet, vil barnet ditt fortsatt kunne lese, leke utendørs, drive med sport og mer. Til tross for det intrikate designet ser de ut som vanlige briller og de gir full UV-beskyttelse opp til 400 nm.

ZEISS MyoCare er vår siste innovasjon for behandling av nærsynthet, som inkluderer vitenskapelige konsepter fra dokumentert forskning, evidensbasert læring og effektive behandlinger.

ZEISS MyoCare og MyoCare S-glass har patenterte sylindriske ringformede brytningselementer for å redusere forlengelsen av øyeeplet samtidig som de gir et godt, komfortabelt syn. Hvilket av de to som er det beste glasset for barnet ditt vil avhenge av alderen og øynene deres.

MyoCare®-glass med ZEISS C.A.R.E-teknologi.

En nærbildeillustrasjon av ZEISS MyoCare-glassdesign for nærsynthet hos barn.
Korrektion Sentral klarsone
Illustrasjon av et ZEISS MyoCare-glass som viser en klar sone i midten som korrigerer synet ved å fokusere lyset på netthinnen.

En sentral sone gir barn klart og skarpt syn når de ser rett gjennom ZEISS MyoCare-glassene.

komfort Balanse for travle øyne
Illustrasjon som viser funksjonssonen til et ZEISS MyoCare-glass med vekslende defokusering- og korreksjonssoner.

ClearFocus-designet er integrert i glasset for å gi komfortabelt syn i alle retninger ved å optimalisere den bakre overflaten på glasset. Sammen med den funksjonelle sonen til våre ZEISS MyoCare-glass som har alternerende styrings- og korrigeringssoner i forholdet 50:50, gir det balanse mellom effektivitet og slitestyrke.6

Kontroll Funksjonell sone
Illustrasjon av et ZEISS MyoCare-glass med C.A.R.E.-elementer som skaper ufokuserte soner for å bremse progresjon av nærsynthet.

Spesielle C.A.R.E.®-elementer er innlemmet på glassoverflaten i konsentriske ringer fra kanten av den sentrale klare sonen til kanten av glasset. Sammen med vekslende vanlige korreksjonssoner utgjør dette funksjonssonen.

Resultatene

 • 99 %

  Nesten alle barn som bruker ZEISS MyoCare hevder at deres avstand- og nærsyn er veldig bra.6

 • 100 %

  Alle barn tilpasset seg glassene i løpet av en dag.6

 • 86 %

  Med ZEISS MyoCare S kommer veksten i øyelengde hos barn i alderen 10 til 12 i gjennomsnitt 86 % nærmere det som observeres hos barn med normalt syn.6

 • 63 %

  Med ZEISS MyoCare kommer veksten i øyelengde hos barn i alderen 7 til 9 63 % i gjennomsnitt nærmere øyets normale fysiologiske utvikling.6

La oss oppsummere.

Hva mer bør vurderes?

La sørge for at barnet ditt sine øyne har det de trenger.

Et godt brilleglass inneholder mange ingredienser.

Ditt barns øyne

Trenger barnet ditt brilleglass for behandling av nærsynthet? Dette vil avhenge av alvorlighetsgraden og hastigheten på progresjonen av nærsynthet. Det er best å overlate beslutningen til en profesjonell og søke råd i dag.   

Livsstilen til barnet ditt

Som forelder er det viktig å fremme sunne synsvaner som tid utendørs og ikke for mye skjermtid. I tilfelle barnet ditt bare trenger «normale» glass, er ZEISS SmartLife Young et godt valg – det er laget for barns oppkoblede livsstil.   

Ditt barns ansikt og innfatning

Størrelsen og plasseringen av brilleglassene for behandling av nærsynthet kan ha innflytelse på ytelsen deres. Riktig innfatning og god tilpasning av glassene er derfor veldig viktig. Be optikeren din om råd.   

Øyebeskyttelse

Så lenge barnet bruker ZEISS-glass, vil øynene til den lille ha full UV-beskyttelse. Vil du ha briller som blokkerer blått lys eller har en solbrillefarge også? Spør optikeren din om våre alternativer.

Tykkelse og vekt

Søte ansikter skal ikke måtte gjemme seg bak tykke, tunge briller. Spør optikeren din om vårt brede utvalg av glassmaterialer og indekser – for briller som ser og føles så bra ut som mulig.

Holdbarhet og stell

Oppgrader ZEISS-glassene med en rekke ekstra fordeler fra vårt store utvalg av DuraVision®-belegg på brilleglass. Spør optikeren om hvilke alternativer du har.

Har du spørsmål?

 • Det er normalt at barnas øyne endrer seg etter hvert som de blir eldre. Synet deres kan bli dårligere etter hvert som synssystemet utvikler seg naturlig – enten de bruker briller eller ikke. En dramatisk endring i synet på kort tid er imidlertid et tydelig tegn på progressiv nærsynthet. I dette tilfellet kan mangel på behandling føre til at nærsynthet forverres raskere – spesielt hos barn under syv år.4 Mens standard enstyrkeglass ikke vil redusere nærsynthet, kan spesielle briller hjelpe.

  Brilleglass for behandling av nærsynthet kan bare gjøre jobben sin hvis de er på ansiktet til den lille. Sørg for at barnet ditt bruker dem så mye som mulig.

 • Dessverre er det ingen måte å reversere nærsynthet hos barn, men heldigvis finnes det måter å behandle og håndtere det på. I tillegg til løsninger som spesielle briller, ortokeratologi, myke kontaktlinser og legemidler, kan livsstilsendringer også utgjøre en forskjell. Å ta regelmessige pauser, redusere nærsynsoppgaver og tilbringe tid utendørs kan bidra til å bremse utviklingen av nærsynthet.

  Ta kontakt med en optiker for å finne den beste løsningen for deg eller barnet ditt.

 • En person med nærsynthet kan se nære gjenstander tydelig, men fjerne gjenstander vil se uskarpe ut. Det er derfor vi også kaller det kortsynthet. Nærsynthet måles i dioptrier og indikert med et minustegn (-). Mild nærsynthet ligger innenfor området mellom -0,25 til -2,00 dioptrier og moderat nærsynthet mellom -2,25 og -5,00. Alt lavere enn -5,00 dioptrier er klassifisert som høy nærsynthet, noe som indikerer svært dårlig avstandssyn.

 • 1

  Williams KM, Verhoeven VJ, Cumberland P, et al. Prevalence of refractive error in Europe: the European Eye Epidemiology (E(3)) Consortium. Eur J Epidemiol. 2015;30(4):305-315. doi:10.1007/s10654-015-0010-0.

 • 2

  Jones LA, Sinnott LT, Mutti DO, Mitchell GL, Moeschberger ML, Zadnik K. Foreldrehistorie om nærsynthet, sport og friluftsaktiviteter og fremtidig nærsynthet. Invest Ophthalmol Vis Sci 2007;48:3524-3532. doi: 10.1167/iovs.06-1118.

 • 3

  Sankaridurg P, Tahhan N, Kandel H, Naduvilath T, Zou H, Frick KD, Marmamula S, Friedman DS, Lamoureux E, Keeffe J, Walline JJ, Fricke TR, Kovai V, Resnikoff S. IMI Impact of Myopia. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2021 28. april ;62(5):2.   

 • 4

  Sankaridurg PR, Holden BA. Praktiske applikasjoner for å modifisere og kontrollere utviklingen av ametropi. Eye (Lond). 2014 Feb;28(2):134-41. doi: 10.1038/eye.2013.255.

 • 5

  Morgan IG, Wu PC, Ostrin LA, Tideman JWL, Yam JC, Lan W, Baraas RC, He X, Sankaridurg P, Saw SM, French AN, Rose KA, Guggenheim JA. IMI Risk Factors for Myopia. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2021;62(5):3. Németh J, Tapasztó B, Aclimandos WA, et al. Update and guidance on management of myopia. European Society of Ophthalmology i samarbeid med International Myopia Institute. Eur J Ophthalmol. 2021;31(3):853-883.

 • 6

  To års prospektiv, dobbeltblind, randomisert kontrollert klinisk studie ledet av Wenzhou Medical University Eye Hospital, Kina, 2021, på 78 nærsynte barn som bruker ZEISS MyoCare Rx-brilleglass, 72 nærsynte barn som bruker ZEISS MyoCare S Rx-brilleglass og 76 nærsynte barn som bruker ZEISS MyoCare Rx-brilleglass enstyrkeglass i 12 måneder. Upubliserte resultater.