ZEISS MyoCare-brilleglass

Brems nærsyntheten til barnet ditt.

Spesielt designet
for barn

En stor del av det vi lærer og opplever skjer gjennom øynene våre. Barn lærer og vokser gjennom det de ser. Synet deres gjør en enorm forskjell i deres utvikling og for deres fremtid. Så spørsmålet er, kan vi forhindre nærsynthet for å sikre normal utvikling?

ZEISS MyoCare-portefølje, brilleglass for barnebriller

Nye brilleglassdesign for å håndtere progresjon av nærsynthet hos barn.

En liten jente med briller leker med et bånd og virvler det rundt for å lage sirkler i luften.

Barn har alltid noe nytt å oppdage: deres første ferie, deres første hobby, eller deres første beste venn i førskolen. Dette er magiske, fascinerende øyeblikk for dem. Men hvis et barn ikke har optimalt syn, hemmer det livskvaliteten. Utviklingen deres kan følgelig lide, føre til lærevansker og føre til at barnet kommer til kort i forhold til sitt fulle potensiale.1,2 Det er viktig å gi best mulig støtte til de med rask progresjon av nærsynthet.

Det er derfor ZEISS MyoCare-porteføljen består av brilleglass som er spesialdesignet for unge brillebrukere mellom 6 og 12 år. ZEISS MyoCare er vår beste brilleglassløsning designet for å bremse utviklingen av nærsynthet. For gjennom barnas øyne teller hver detalj.

Hva er nærsynthet?

Nærsynthet kalles også myopi, og det er i utgangspunktet en form for synshemming. Når en nærsynt person ser i det fjerne, produseres et uskarpt bilde i øyet (på netthinnen). Når barna vokser, blir øynene lengre. Hvis øyeforlengelsen er mer enn den burde være ved en gitt alder, øker nivået av nærsynthet. Noen nærsynthetssymptomer hos barn kan for eksempel være at de sliter med å se klart i det fjerne, så de sliter med å gjøre dagligdagse aktiviteter som å spille ballsport eller lese den hvite tavlen foran i et klasserom.

Skjematisk skisse av øyet som viser glasset, hornhinnen, fovea og netthinnen.

Utvikling av nærsynthet hos barn

I Asia er nesten 90 % av unge mennesker i urbane områder under 20 år nærsynte.Men den økende forekomsten av nærsynthet er ikke bare et problem i Asia. Denne trenden dukker også opp globalt.

Til sammenligning er prevalensen av nærsynthet og risiko for progresjon av ungdomsmyopi relativt lav i Europa. Likevel blir nærsynthet også mer vanlig over hele regionen, med en klar trend med høyere forekomst av nærsynthet i den yngre befolkningen.4

Hva forårsaker nærsynthet?

Det er flere årsaker som bidrar til den økende forekomsten av nærsynthet:2

 1. Genetiske aspekter 
  • Når en eller begge foreldrene er nærsynte er det økt risiko for at barnet også blir nærsynt.
 2. Miljømessige og livsstilendringer
  • Overdreven nær jobb, for eksempel intens aktivitet med smarttelefoner eller bøker.
  • Regioner hvor hverdagen har en tendens til å foregå innendørs.
  • Mangel på naturlig lys samt redusert tid utendørs.
 3. Ytterligere fakta:
  • Fordi tidlig debut innebærer flere år med progresjon, har nærsynte yngre enn syv større risiko for å utvikle høy nærsynthet.5
  • En nærsynt forelder øker risikoen for fremtidig nærsynthet to ganger, og to nærsynte foreldre øker risikoen mer enn fem ganger.6

Hvordan behandler du progresjon av nærsynthet hos barn?

Det er flere alternativer for behandling av nærsynthetsprogresjon hos barn, inkludert:

 • Kontaktlinser som brukes av barnet kun om natten
 • Myke kontaktlinser for bruk på dagtid
 • Øyedråper
 • Spesielle nærsynthetsbriller, som pleier å være den mest komfortable behandlingsmetoden for unge pasienter.

Uavhengig av nærsynthetsbehandlingen, har livsstil også en sterk innflytelse på barnas øyne. Faktisk har studier vist at nærsynthet er mindre vanlig blant barn som tilbringer mye tid utendørs, eller, og hvis et nærsynt barn er ute ofte, har progresjonen i nærsynthet en tendens til å gå langsommere.

Behandlingsmetoder for behandling av nærsynthet

Nærsynthet har komplekse og multifaktorielle årsaker. Derfor kan håndtering av progresjon av nærsynthet hos barn innebære en kombinasjon av optiske behandlinger med briller og kontaktlinser så vel som legemidler. Men uavhengig av den valgte nærsynthetsbehandlingsmetoden, bør den kombineres med en sunn livsstil for å oppnå ønsket behandlingsresultat.7

Følgende metoder er tilgjengelige for behandling av progressiv nærsynthet hos barn

Omforming av hornhinnen (ortokeratologi)

3D-illustrasjon av spesialisert stiv kontaktlinse for natten.

Spesialiserte stive kontaktlinser brukes over natten for midlertidig å endre krumningen av hornhinnen og tillate klart syn i løpet av dagen.
 

Myke kontaktlinser

3D-illustrasjon av myk kontaktlinse.

Myke kontaktlinser med spesielle senteravstandsdesign som brukes hele dagen som samtidig skaper klare og ufokuserte områder på baksiden av øyet (på netthinnen).

Innfatninger

3D-illustrasjon av et brilleglass designet for korrigering av nærsynthet.

Den minst invasive og mest tilgjengelige metoden som ikke har risikoen og bivirkningene forbundet med andre løsninger. Fordelen med spesielle brilleglassdesign er at de korrigerer synet og kontrollerer utviklingen av nærsynthet på samme tid.

Utendørsaktiviteter

3D illustrasjon av en svart og hvit fotball.

Hyppig utendørsaktivitet, bestående av minimum 2 timer periodisk utetid per dag inkludert ekstra utetid etter skoletid, anbefales for å forhindre eller forsinke utbruddet av nærsynthet.8

Legemidler for progressiv nærsynthet

3D-illustrasjon av en pipette.

Dette innebærer bruk av farmasøytiske produkter, for eksempel lave doser atropindråper. 

En spesialisert løsning

Briller for barn med sort, rød og myk rosa innfatning med hjerter.

Progressiv nærsynthet hos barn må korrigeres med et spesialisert synshjelpemiddel som gir barnet klart og behagelig syn, samtidig som progresjonen håndteres. Dessverre behandles det oftest med standard briller eller kontaktlinser. Disse visuelle hjelpemidlene korrigerer bare den nåværende tilstanden til nærsynthet, men kan ikke bremse utviklingen av nærsynthet.

ZEISS MyoCare er en ny glassdesign som adresserer godt syn og progresjon av nærsynthet.

MyoCare®-portefølje - Nye brilleglassdesign som adresserer godt syn og progresjon av nærsynthet.

Forbedre synet til barnet ditt. La dem se verden klart – hver minste detalj i hvert eneste øyeblikk teller. ZEISS MyoCare glassportefølje er vår beste brilleglassløsning som har som mål å bremse utviklingen av nærsynthet.

Hvordan virker ZEISS MyoCare brilleglass?

Porteføljen består av to glassdesign basert på alder. Optikeren din vil anbefale det mest passende brilleglassdesignet for barnet ditt. MyoCare® støttes av ZEISS-innovasjon og mer enn ti års erfaring med å utvikle brilleglass for å håndtere progresjon av nærsynthet.

ZEISS C.A.R.E. teknologi (Cylindrical Annular Refractive Elements)

Når barna vokser, blir øynene lengre, og dette kalles aksial forlengelse. Hvis den aksiale forlengelsen er mer enn den burde være ved en gitt alder, øker nivået av nærsynthet. Ved å styre øyets aksiale lengde håndteres også nærsynthet.
Vårt MyoCare-design har en sentral klar sone for optisk synskorreksjon. Spesielle C.A.R.E.®-elementer finnes fra kanten av den klare sonen som utvides til kanten av glasset. Hovedfokuset i denne designen er å håndtere nærsynthetsprogresjon ved å bremse forlengelsen av øyeeplet, samtidig som den gir komfortabelt og godt syn.

Et patentert brilleglassdesign med en sentral klar sone og konsentriske sirkler mot den ytre kanten av glasset.

ZEISS ClearFocus design

Defokusering er kjent for å utløse forlengelsen av øyeeplet som fører til ytterligere nærsynthet. Vi har optimalisert den bakre overflaten av glasset, for å gi riktig glassstyrke og for å minimere uønsket defokus – uansett hvor øynene ser gjennom glassene. ZEISS ClearFocus-design gir god syn og håndtering av nærsynthet for alle synsvinkler.

Fem barn med briller liggende flatt på gulvet med hodet samlet og føttene vendt utover i en sirkel.

ZEISS DuraVision-overflatebehandling

Antirefleksoverflatebehandling med ripebestandige egenskaper som påføres glassoverflaten for å gjøre den mer robust – perfekt for aktive små barn. ZEISS DuraVision Barn med allsidige beskyttelsesfunksjoner kan også betraktes som en flott løsning spesielt utviklet for barn. Den tilbyr utmerkede antirefleksegenskaper for å gi små barn uforstyrret syn og lav UV-reflektans på baksiden av glasset.

En gutt som sykler i en park med briller og beskyttende hjelm.

ZEISS UVProtect-teknologi

Full UV-beskyttelse, noe som betyr at barnets øyne er beskyttet når de leker ute.

En liten jente med briller står utenfor og bruker en boblestav for å blåse såpebobler.

Hvorfor bør du velge MyoCare®-brilleglass for barnet ditt?

Syn med ZEISS MyoCare-design er like bra som med ZEISS enstyrkeglass.9

En glass som er effektiv til å håndtere progresjon av nærsynthet hos barn, skal også være komfortabel og gi brukeren klart syn. Dette er grunnen til at vi setter så stor pris på meningene til barn som bruker MyoCare. 99 % av barna som bruker ZEISS MyoCare hevder at avstanden og nærsynet deres er veldig bra, og 100 % tilpasset glassene i løpet av én dag.9
Barn skal kunne ha det gøy uten noen begrensninger. Når du bruker ZEISS MyoCare-brilleglass, vil barnet ditt fortsatt kunne lese, leke utendørs, drive med sport og mer.

Tips til effektiv behandling av nærsynthet

To jenter og en gutt med briller leker ute på en mark med forstørrelsesglass.

La barnet ditt tilbringe mer tid utendørs:
Forskning viser at minimum 2 timer utetid per dag anbefales for å forhindre eller forsinke utbruddet av nærsynthet.

To jenter med briller sitter sammen, en ung og en eldre. Den yngre jenta bruker et nettbrett og den eldre jenta bruker en smarttelefon.

Lær barnet ditt gode nærarbeidsvaner:
Reduser all overdreven tid barnet ditt bruker på nære oppgaver, som å spille på en smarttelefon eller nettbrett. Hvis barnet ditt elsker å lese, sørg for at det tar jevnlige pauser. Unngå arbeidsavstander nærmere enn 20 cm.

En optiker setter nye briller på ansiktet til en ung gutt for å se om de passer ordentlig.

Ta dem til regelmessige øyesjekker:
Tidlig oppdagelse er nøkkelen, ikke bare for å korrigere barnets syn, men også for å håndtere utviklingen av nærsynthet så snart som mulig. Alle barn over 5 år bør gå til minst én årlig synsundersøkelse til de fyller 18 – 20 år.

En ung gutt med briller sitter ved et skrivebord og holder en penn og stirrer i det fjerne.

Sørg for at barnet ditt bruker brillene så ofte som mulig:

Når det gjelder nærsynthetsbehandlingsintervensjoner, er brukbarhet en svært viktig faktor for å garantere behandlingseffektivitet. Disse glassene er bare effektive når de brukes. ZEISS MyoCare glassportefølje har god brukbarhet. 100 % av barna rapporterte at de tilpasset seg både MyoCare og MyoCare S  brilleglass i løpet av én dag.9

Ut i solen – og føler meg bra.

UV-beskyttelse for barneøyne.

Effektiv beskyttelse mot skadelig UV-stråling er et må-ha for alle brilleglass, spesielt for barns sensitive øyne. Full UV-beskyttelse leveres som standard med alle klare ZEISS-glass for behandling av nærsynthet. Slik kan barnet ha det gøy i solen uten å skade øynene.

Større visuell komfort og ripebestandighet – ideelt for barnebriller.

Også tilgjengelig for ZEISS MyoCare: ZEISS DuraVision BlueProtect. Blålysbeskyttelse for barn med nærsynthet som opplever at blått lys fra smarttelefoner, nettbrett, LED-er, TV-er og dataskjermer forstyrrer. Dette inkluderer integrert førsteklasses beskyttelse mot riper og et spesielt smussbestandig overflatebehandling.

Relaterte artikler

Finn en ZEISS-optiker nær deg