De beste brilleglassene til bilkjøring – Nå målet trygt

Spesialtilpassede glass til bilkjøring gjør både at kjøringen blir mer avslappende og at sikkerheten øker betraktelig. Men hva må forbrukerne huske på når de kjøper briller til kjøring?

Hver gang vi kjører må øynene våre arbeide hardt: De må se i dårlig lys, blendende sollys, tåke og våte eller blanke veier – for ikke å snakke om de mange andre trafikantene, skiltene og informasjonen de må få med seg. Imidlertid kan de rette brilleglassene gjøre selv lange og hyppige kjøreturer hyggelige og ikke minst trygge. Men hva utgjør ideelle kjørebriller?

Dårlig syn er en av de største sikkerhetsrisikoene ved bilkjøring

De hjelper oss blant annet med å se bedre, øke trafikksikkerheten og slappe av i øynene og beskytter mot skadelig stråling; brilleglass til kjøring handler om noe langt mer enn sommermote. Studier har vist at mange sjåfører har dårlig syn. Det er en av de viktigste årsakene til trafikkulykker og er en risiko enhver sjåfør kan redusere relativt enkelt. Derfor er en helt vanlig synstest hos en optiker og eventuelt synskorrigerende tiltak viktige for sjåfører. Eksperter anbefaler at voksne tar en synstest minst annethvert år, selv om de ikke har noen åpenbare problemer med synet. Årlige synstester anbefales for alle over førti, slik at man på et tidlig stadium kan diagnostisere potensiell presbyopi.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

Godt syn ved kjøring er basert på en kombinasjon av forskjellige faktorer

Godt syn når vi kjører er avhengig av en rekke faktorer. Vi må kunne se uten blending og reflekser, men også tydelig og med kontrast om natten. Brilleinnfatningene er også viktige, ettersom de kan blokkere deler av synsfeltet hvis de passer dårlig eller skli ofte hvis de ikke holdes ordentlig på plass. Fra 40-års alder kan sjåfører kan sjåfører også lide av begynnende langsynthet, noe som gradvis gjør synet dårligere. Riktige brilleglass og godt tilpassede brilleinnfatninger avhjelper alle disse synsbehovene. De ideelle kjørebrillene gir effektiv beskyttelse mot blending med et passende antirefleksbelegg og polariserte eller fargede brilleglass – for langsynte bør progressive brilleglass ta hensyn til typiske endringer i fokus mens man kjører.  

1. Enestående antirefleksbelegg er avgjørende for kjørebriller

En rekke lyskilder kan påvirke synet når vi kjører, for eksempel sterkt sollys, frontlys, lysspredning fra gatelykter og reflekser på brillene eller frontruten. Brilleglass uten antirefleksbelegg kan forårsake synsproblemer på grunn av distraherende reflekser, for eksempel på våte veier og fra møtende trafikk. Selv for sjåfører med perfekt syn er dette en ytterligere sikkerhetsrisiko. Brilleglass med spesialbelegg – som belegget for DriveSafe-glass fra ZEISS – anbefales for sjåfører som ofte må kjøre i skumringen og om kvelden, ettersom de gir mest mulig avslappet og blendingsfritt syn.

 

2. Ekstra beskyttelse med polariseringsfiltre – Mer kontrast og mindre gjenskinn

Refleksjoner, enten de kommer fra metalloverflater eller vann på veien, kan utgjøre en ekstra risiko med vanlige brilleglass, uansett årstid. Det reflekterte lyset går i en bestemt retning og forårsaker ubehagelig blending. Brilleglass med polariseringsfilter gir bedre sikkerhet i disse situasjonene. Polarisering siler vekk lyset og reduserer farlige refleksjoner fra våte veier eller snø. Samtidig forbedrer en spesiell fargetone på brilleglassene kontrasten og fargeopplevelsen. Dette gjør at motgående kjøretøy kan bli sett tidligere og mer tydelig, uansett sikt.
Vær oppmerksom på at polariserte brilleglass kan gjøre det vanskelig å se enkelte dashbord. Det er best å undersøke dette før du kjøper.

3. Det er mer enn bare kosmetisk – Glass med fargetoner gir mer komfort

Visse fargetoner kan være spesielt gode til bilkjøring. Brune eller grå fargetoner bidrar til å se lyssignaler som trafikklys eller bremselys på millisekunder, noe som indirekte gir lengre reaksjonstid. Tips: Fargede glass med fargeoverganger gir bedre oversikt over instrumentpanelet, siden de blir lysere mot nederkanten.

4. Ingen sjanse for støv og smuss på brilleglass – Klart syn når det teller mest

Enten du får irriterte øyne fra varmepumper eller -ovner om vinteren eller fordi du kjører med vinden i fjeset i en åpen bil om sommeren, finnes det mange alternativer som er skånsomme mot øynene, uansett vær og føreforhold. For eksempel har enkelte typer innfatninger ekstra beskyttelse mot støvpartikler eller små insekter. Dessuten avstøter toppmoderne belegg, som DuraVision® Platinum eller DuraVision® DriveSafe fra ZEISS, vann og smuss og gjør at brilleglassene er effektivt beskyttet mot riper og andre skadelige miljøpåvirkninger.

Ikke la brillene ligge i bilen over lengre tid. Høye temperaturer og temperatursvingninger kan skade brilleglassene.

5. Nyskapende teknologi lager de beste progressive brilleglassene for bilkjøring

Målinger utført av FKFS* Institute på vegne av ZEISS viste at vi ser på veien foran oss og møtende trafikk i 97 % av den totale kjøretiden i gjennomsnitt. Hvem ville trodd at gjennomsnittet var så høyt? Øynene våre har imidlertid også andre oppgaver: de må skifte fokus raskt mellom sidespeilene, bakspeilet og dashbordet. Dette er vanligvis ikke noe problem for unge bilførere, men fra 35–40 år og oppover sliter øynene mer og mer med å tilpasse seg forskjellige avstander så raskt som de kunne i yngre år. Vi trenger spesielle, progressive brilleglass for å overvinne denne hindringen. Ved bilkjøring må de progressive glassene ha en sone på mellomavstand og avstand som er relativt stor, slik at vi kan fokusere raskt når blikket flyttes mellom veien foran og dashbordet med minimal hodebevegelse.

Progressive brilleglass kan også optimaliseres for bilkjøring. Den nye brilleglassdesignen fra ZEISS DriveSafe oppfyller dine behov når du kjører og vil gi deg en ny følelse av trygghet. Den vanlige regelen gjelder: jo mer nøyaktig et brilleglass er tilpasset brukerens behov, jo mer komfortabelt er det. Progressive brilleglass er som en skreddersydd dress: de er så nøyaktig tilpasset at tilpasningsperioden holdes på et absolutt minimum. Brilleglass med DriveSafe progressive brilleglass er ikke bare egnet for bilkjøring, men er perfekte til daglig bruk.

6. Skarpt syn selv om kvelden med i.Scription brilleglass til bilkjøring

Flere har problemer med å se når de kjører om kvelden, om natten og i skumringen enn i vanlig lys. Synshjelpemidler som er designet for godt syn på dagtid, med mindre pupiller, er ikke nødvendigvis tilstrekkelig. i.Profiler® fra ZEISS, en spesiell øyemåler som er basert på den innovative wave-front-teknologien, måler øynene med vidåpne pupiller som ligner nattsynet, så i.Scription®-teknologien gjør at disse målingene innlemmes når man produserer brilleglassene. Du får brilleglass som gir skarpere syn om natten og sikrere kjøring, sammen med bedre farge- og kontrastoppfatning.  

7. Velge brilleinnfatninger til bilkjøring – Hva må jeg huske på?

Brilleinnfatninger bidrar mye til det perfekte resultatet. Rammen og stengene bør være så smale som mulig og møtes ved den øvre kanten. Dette hindrer at brilleinnfatningene forstyrrer synsfeltet når du kjører. Hvis brilleglassenes størrelse maksimeres, kreves det færre hodebevegelser for å sjekke bakspeilet og sidespeilene. Brilleinnfatninger med buede brilleglass bidrar til å redusere distraherende sidelys. Rammen bør også sitte godt og sikkert på nesen for å sikre at brillene holdes på plass selv ved raske hodebevegelser. Tilpasning er stikkordet her også, ellers kan det oppstå problemer som hodepine og øyesmerter.

Brilleglass som er optimalisert for dine synsbehov bak rattet gjør også kjøringen mer behagelig – selv under dårlige lysforhold, for eksempel i regn, snø, skumring eller mørke. Følelsen av blending fra frontlysene til motgående trafikk eller lysspredning fra gatelykter, kan reduseres. Spesiell teknologi og belegg gjør dette mulig.

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Nå kan du se mer - selv om natten og ved lite lys ZEISS lanserer et nytt brilleglasskonsept for et bedre syn: få et klarere syn med god kontrast om natten og ved lite lys

24.nov.2017

Tags:

Ofte stilte spørsmål om ZEISS Digital Lenses Nøyaktig hva er ZEISS Digital Lenses?

16.okt.2017

Tags:

Lev livet til det fulle + syn uten stress ZEISS Digital Lenses fyller gapet mellom enstyrkeglass og progressive glass!

16.okt.2017

Tags:

Hvorfor det lønner seg å ha et ekstra par briller I mange situasjoner er et ekstra par briller det viktigste tilbehøret du kan ha.

16.okt.2017

Tags:

Liknende produkter