Pasienthistorie og behov for analyse hos din optiker

Første etappe for å få de perfekte brillene

Vi er alle vant til å måtte beskrive våre symptomer i detalj til legen vår når vi er syke eller er skadet. Denne pasienthistorikken, også kjent som anamnese, er avgjørende når du besøker optikeren din, fordi det er første steget på veien til perfekte briller. Men hvilke spørsmål bør en god optiker stille? Og hvorfor er denne informasjonen så viktig for å sikre at brillene dine både gir deg sylskarpt syn og ivaretar alle dine synsbehov?

En viktig del av det å lage optimalt tilpassede briller er en en-til-en konsultasjon med optikeren din. De vil ikke bare inneha omfattende ekspertise, men også vise profesjonell interesse for sine kunders spesielle behov. Hver persons øyner er like unike som fingeravtrykk, og ingen har de samme visuelle behovene og vanene. Jo mer optikeren din vet om din synsprofil og typiske visuelle adferd, jo mer presist kan de individualisere brillene dine for å ivareta din synsprofil. Dette er den eneste måten brillene dine kan matche livsstilen din og gi deg perfekt synskorreksjon.

Derfor er det avgjørende at optikeren din bruker tid i samtale med deg. De vil lage en sykdomshistorie, det vil si be in informasjon som er relevant for helsen din, og diskutere hva du forventer av de nye brillene dine. Der er mange forskjellige faktorer å ta hensyn til, inkludert:

  • Hva er dine daglige rutiner? Hvordan bruker du tiden din?
  • Hvor bruker du brillene dine mest? Hjemme? På arbeid? Mens du driver med sport eller utøver en bestemt hobby?
  • Bruker du mye tid på digitale enheter som datamaskiner, lesebrett eller smarttelefoner?
  • Enkelte synsfeil kan også spille en rolle; for eksempel: Er øynene dine sensitive for lys? Opplever du synsproblemer om natten?
  • Ønsker du å ha bedre syn i gitte situasjoner, slik som mens du ser på objekter på medium avstand eller mens du jobber?
  • Hadde du problemer med de gamle brillene dine, laget de for eksempel trykkmerker på nesen eller gled innfatningen ofte ned i ansiktet?
  • Hva likte du spesielt med de gamle brillene dine?
  • Hva forventer du deg av de nye brillene dine?
  • Like viktig er ting som form, farge og magteriale på innfatningen - individualisert til å matche livsstilen din, din sans for mote eller for en spesiell type bruk.

Optikeren din kan også observere din fysiske adferd. For eksempel: legger du hodet litt på skakke? Hvordan endrer posituren din seg når du skifter fra stirring på mellomdistanse til noe som er nært? Ansiktsformen din er også ganske viktig for tilpasning av brillene dine. Kun ved å utføre en grundig analyse er det mulig for optikeren din å gi deg en optimal konsultasjon og nøyaktig tilpasse brilleglassene slik at de passer dine synsbehov.

Ha i bakhodet denne tommelfingerregelen: jo mer optikeren din vet om dine visuelle vaner, ønsker og forventninger, jo bedre råd kan de gi deg. Så vær klar til å dele litt om deg selv.

Ta en titt på vår produktinformasjon for å lære alt du trenger å vite om de forskjellige brilleglassene fra ZEISS:

Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

Hvordan finner du en god optiker? Vi vil fortelle deg hva som er viktig, fra første synsundersøkelse og helt fram til tilpasning av brillene.

08.des.2017

Tags: Hos din optiker

Sjekkliste for kjøp av nye briller Briller for nært eller langt, progressive briller,sportsbriller, lesebriller eller briller til arbeidet: hva trenger du å vite?

01.nov.2017

Tags: Hos din optiker

Råd for å velge optiker eller øyelege

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Carl Zeiss Vision - regn med å få noe ekstra hver gang I mer en 160 år har Carl Zeiss' nyskapende drivkraft vært med på å forbedre optikkens verden

16.okt.2017

Tags: Hos din optiker

Liknende produkter