Perfekt syn for sykling: hvilke er de beste brillene for syklister?

Fart, skiftende lysforhold og partikler i luften gir spesielle utfordringer når det gjelder briller for sykling: her er noen tips fra BEDRE SYN.

Enten du er en profesjonell syklist eller du sykler fordi det er kjekt, så er et godt par sportsbriller essensielt når du sykler. Høye hastigheter på asfalt eller off-road, ofte skiftende lysforhold fra sterkt solskinn til flimrende lys og skygge, insekter og skitt eller grus som flyr i ansiktet på deg, gør sykkelbriller til et viktig sikkerhetsmoment i denne sporten. BEDRE SYN kan hjelpe deg med å finne ut hva du skal se etter når du kjøper et par sykkelbriller og hvilke valgmuligheter du har når du skal velge glass.

Briller for syklister må være allsidige, beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler, luftstrøm, insekter, støv - og til og med skitt og sandkorn i luften. Og de må gjøre alt dette uten å være til ulempe: sykkelbriller må være lette, og neseputer og brillestenger må være komfortable under hjelmen. I tillegg er det veldig viktig med syn med høy kontrast når du sykler. Øyet må konstant justere for skiftende lysforhold og lys- og skyggespill. I tillegg må brillene gi skikkelig beskyttelse mot skarpt lys.

Brilleglass for sykkelbriller

I tillegg til en godt tilpasset, solid og buet innfatning er brilleglassene veldig viktige. De må gi beskyttelse mot UV-stråler, vind og luftbårne partikler, og må gi syklisten godt syn i sterkt solskinn, i skyggen og til og med i dårlig vær. Carl Zeiss Vision har laget en serie med brilleglass som gir sykkelryttere både kompromisstløst syn og god visuell komfort. Glassene er designet spesielt for lysforhold som skifter fra lite lys til sterkt sollys.

1. Polariserte brilleglass

Raskt og ofte skifte mellom lys og skygge er anstrengende for øynene dine. Hvis du legger blendende lys og refleksjoner eller bakgrunnslys til miksen kan det hende at farer, svinger eller filskifter ikke er synlige før det er for sent. Dette betyr ikke bare at man mister tid fordi man må bremse, men det kan også utgjøre en sikkerhetsrisiko. Briller - med eller uten korreksjoner- med polariserende glass gir ideell beskyttelse mot sterkt lys og filtrerer ut refleksjoner fra lyse, jevne overflater. Du kan se bedre mens du sykler og se farer tidligere på grunn av mindre blendende lys.

 

2. Buede glass

Kurvaturen på innfatningen er veldig viktig. Brillene må passe perfekt til ansiktet ditt for å kunne beskytte øynene dine. Skarpt syn gjennom hele synsfeltet er avgjørende, spesielt hvis du trenger synskorreksjon. Potensielle farer må være synlige også gjennom de perifere områdene. Mange syklister bruker kontaktlinser under sportsbrillene. Men hvis støv eller sand klarer å komme bak brillene og under kontaktlinsene kan det utgjøre et stort problem. Tidligere kunne den sporty, vinklede posisjonen til kurvede glass skape ukomfortabel aberrasjon i periferien på grunn av glassenes fysiske form. Takket være den spesielle teknologien som brukes i design og fabrikasjon av ZEISS sportsglass er vi i stand til å tilby ekstremt presist syn også i den vinklede delen av glassets periferi. Enten du trenger progressive eller enstyrkeglass - buede sportsglass fra ZEISS sørger for at du ikke får noe synstap, heller ikke med stor styrke i glassene.

ZEISS nettbaserte synstest Hvor godt ser du kontrast og farge? Sjekk synet ditt raskt og enkelt her!

De beste glassfargene for syklister

Gyldne og rosafargede glass øker synsskarpheten og anbefales for sykling. De gir det lyseste synsfeltet og er ideelle for svakt til ingen sollys. Takket være deres gode fargekontrast er disse fargene spesielt å anbefale når man sykler på vei. Ved å forbedre reaksjonstiden din hjelper de med å forbedre sportsprestasjonene dine og sikkerheten din. Når der er lite eller ingen sollys er det desto viktigere å ha farger som gjør at du ser også de minste detaljene raskt og klart. Når du velger en farge for sykling, pass på at du ikke velger en for mørk variant, ettersom du raskt kommer til å skifte mellom strekninger med sterk sol og og skyggefulle områder - som for eksempel under trær og i tunneler. Vi anbefaler ikke syklister selvfargende glass, fordi på tross av at moderne selvfargende glass har veldig gode egenskaper så klarner de for sakte under de forholdene du skal bruke dem.

Grå glass kan også anbefales selv om de ikke er fullt så effektive. De reduserer blendende lys og gjengir fargene naturtro. De gir godt syn hele året, til og med i skarpt solskinn.

Siden blått lys er dominant i atmosfæren vår er vår evne til å se kontraster begrenset. For eksempel kan bakken se jevn ut selv om den ikke er det. Gule glass filtrerer ut mye av de blå bølgelengdene i lyset og gjør det mulig for oss å se kontraster bedre. Denne fargen garanterer syklister bedre syn ved mindre lys, med andre ord i mørkere lysforhold med mindre sollys.

Vanligvis er blå dempeglass (som for eksempel Skylet fra Carl Zeiss Vision) spesielt nyttige i sterkt solskinn. De reduserer transmisjonen av blå bølgelengder og øker dermed kontrastene samtidig som de presenterer fargene på en naturlig måte.

Mange sportsglass er også tilgjengelige i polariserende varianter. Et polariserende glass eliminerer den vertikalt svingende delen av lyset, som typisk dannes av sterke lyskilder som en våt overflate på vegen etter en regnskur.

Brilleglassbelegg og materialer for sykkelbriller

Sykkelbrillene dine må tale mye. Etter at du har kjørt med dem vil de være dekket av mer støv, skitt og insekter enn andre typer sportsbriller. Invester i et godt CleanCoat-belegg for å gjøre brilleglassene lette å holde rene. Med vannavstøtende belegg vil svette, regn og andre væsker ganske enkelt renne av. Et godt antirefleksbelegg - spesielt på baksiden av glasset - minimaliserer forstyrrende refleksjoner som kan være svært forvirrende.

Sist men ikke minst må glassene i sykkelbrillene dine være veldig robuste og uknuselige. Vi anbefaler glass laget av polykarbonat og polyamid (nylong) som kan motstå et fall.

Hva du må huske på:

  • Når du er hos optikeren, tenk deg godt om når du bestemmer deg for hva sykkelbrillene skal prestere.
  • Husk på å ta med deg hjelmen når brillene skal tilpasses, og sjekk at synsfeltet er stort nok for deg.
  • Beskytter brillene deg godt nok fra luftstrømmen? Noen optikere har spesialisert seg på sportsbriller og har vifter eller racersykler i butikken for å kunne simulere faktiske forhold.
  • Er brillene lette å ta på og ta av?
  • For å teste fargen, pass på at du venter til en solrik dag før du besøker optikeren
Min synsprofil Kartlegg dine personlige synsvaner nå og finn din personlige brilleglassløsning.
Finn en ZEISS-optiker nær deg

Liknende artikler

De beste solbrillene for idrett Hvilke utfordringer møter atleter når de bedriver favorittsporten sin?

29.jun.2018

Tags: Sport og fritidsbriller

Bedre syn for sportsutøvere Sportsutøvere, både profesjonelle og amatører, nyter godt av spesielle sportsbriller.al and amateur athletes benefit from special sports eyeglasses

01.nov.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Kun det beste synet er godt nok når man skal stå på ski Hvem har vel ikke opplevd å kjører i blinde ned bakken når man står på ski?

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Våre 10 beste tips for sportsbriller. Hva bør du huske på når du kjøper briller til sport? Lær mer om hvordan du kan forbedre dine sportsprestasjoner samtidig som du beskytter øynene dine.

16.okt.2017

Tags: Sport og fritidsbriller

Liknende produkter