ZEISS FOR OPTIKERE

ZEISS UVProtect-teknologi

Full UV-beskyttelse i klare glass Hele dagen. Hver dag. For alle.

Tilby kundene dine full UV-beskyttelse i  klare glass  for sunne øyne og sunt syn. Alle klare ZEISS-glass kommer som standard med full UV-beskyttelse opp til 400 nm, samme beskyttelsesnivå som premium solbriller.  

 • Glassene blokkerer UV-stråler opp til 400 nm
 • Full UV-beskyttelse av øynene og huden rundt
 • Tilbyr samme UV-beskyttelse som premium solbriller

Hvorfor er UV-beskyttelse viktig i klare brilleglass?

 • 400 nm

  Den internasjonale kommisjonen for ikke-ioniserende strålingsbeskyttelse (ICNIRP) og en rekke helseorganisasjoner har definert standarden for UV-beskyttelse som 400 nm.1  

 • 40 %

  Omtrent 40 % av dagslysets UV-stråling ligger i bølgelengder som ikke er fullstendig blokkert av materialer som kan hevde «100 % UV-beskyttelse» men bare blokkerer opp til 380 nm.2

 • 50 %

  Opptil 50 % av de totale UV-strålene vi er utsatt for ved fylte 60 år skjer før vi når 20-årsalderen.3

 • 20 %

  Verdens helseorganisasjon (WHO) oppgir at omtrent 20 % av all grå stær er forårsaket eller forsterket av UV-stråling.  4  

 • 5 - 10 %

  Mellom 5-10 % av all hudkreft forekommer spesifikt på øyelokkene.5

 • 9 %

  Bare 9 % av forbrukerne mener at deres nåværende brilleglass gir 100 % UV-beskyttelse.6

UV-stråling.

UV-stråling er alltid tilstede – hele dagen, hele året, om vinteren og sommeren, i solrike og til og med overskyede forhold.  

Av den grunn er kravet om beskyttelse universelt. For å beskytte huden kan kundene dine bruke solkrem. Men de har egentlig ikke mange alternativer når det gjelder å beskytte øynene mot skadelige UV-stråler.

Eksponering for UV-stråling øker.

Menneskelig eksponering for UV-stråling øker på grunn av ozonnedbrytning og globale klimaendringer som påvirker overflatestrålingsnivåene. En økning i forventet levealder og stadig utviklende livsstil fører til mer tid brukt på fritidsaktiviteter i ultrafiolett-intense miljøer. Dette har en innvirkning på øynene, og som optiker må du se utover vanlig UV-glassbelegg for å beskytte kundenes øyne bedre.    

Eksponering for UV-stråling øker.
Bildet viser et nærbilde av en kvinnes ansikt, med fokus på venstre øye.

Kundenes øyehelse er for viktig til å risikere.

Selv om lys er en viktig del av livene våre – avhengig av dose og eksponering  –  kan usynlig UV-stråling være skadelig for kundenes helse og syn. Tatt i betraktning disse helserisikoene, er det fullstendig fornuftig å beskytte seg mot det hver dag. Det er aldri for sent å forhindre ytterligere skade.  

Bildet viser et nærbilde av et usunt øye, som illustrerer hvordan potensielle farer for øynene kan se ut.

Helserisiko for kundens øyne.

UV-stråling kan forårsake strukturelle endringer og skade på cellene der den absorberes. Spesielt absorberer det krystallinske glasset og hornhinnen UV-stråling, men en del av UV-A når også netthinnen hvor den bidrar til oksidativt stress.

Potensielle farer for øynene:  Pterygium, keratitt, grå stær og makuladegenerasjon.

Bildet viser et nærbilde av et usunt øye, som illustrerer potensielle okulære adnexa-farer.

Helserisiko for områdene rundt øyet

Vevet rundt øyet gir også beskyttelse. Dette vevet absorberer en stor del av UV-stråling med bølgelengder på opptil 400 nm.  

Kundene kan oppleve potensielle okulære adnexa-tilstander:  fotoaldring, rynker, solflekker, hudkreft.  

Mange brilleglass hevder å beskytte øynene mot UV-stråling.

Dessverre beskytter ikke alle glass kundenes øyne og huden rundt. Omtrent 40 % av UV-stråling fra dagslys ligger i bølgelengder som ikke er fullstendig blokkert av materialer som hevder 100 % UV-beskyttelse. Disse materialene blokkerer ofte bare opp til 380 nm.2  

Mange brilleglass hevder å beskytte øynene mot UV-stråling.
Bildet viser et diagram som sammenligner nivået av UV-beskyttelse til ZEISS-glass og andre på markedet.

Nivå av UV-beskyttelse

I dag forsyner den optiske industrien markedet med glass som tilbyr ulike nivåer av UV-beskyttelse, ved bruk av spesielle belegg eller andre substrater. Dette skaper forvirring om hvor mye beskyttelse som er tilgjengelig og nødvendig. Av denne grunn har ZEISS laget UV-beskyttelse som standard i alle sine klare glass.

Hever standarden for øyehelse

Den internasjonale kommisjonen for ikke-ioniserende strålingsbeskyttelse (ICNIRP) og en rekke helseorganisasjoner har definert standarden for UV-beskyttelse som 400 nm. ZEISS har justert glassutvalget sitt for å sikre at disse anbefalingene og førsteklasses beskyttelsesstandarder blir oppfylt.  UVProtect-teknologi går utover aksepterte standarder til et høyere nivå av UV-beskyttelse, noe som gjør det mulig for klare ZEISS plastglass å blokkere skadelige UV-stråler opp til 400 nm. Dette er den samme UV-beskyttelsstandarden som premium solbriller gir.

Hever standarden for øyehelse
Bildet viser et linjediagram som illustrerer den totale og relative irradiansen under hver bølgelengde.

Hvorfor er 400 nm den beste standarden for UV-beskyttelse?

På grunn av den potensielle helserisikoen forbundet med UV-eksponering, har vitenskapelige og regulerende organer og organisasjoner som forsker på den biomedisinske virkningen av lys og stråling klart definert behovet for UV-strålebeskyttelse som 400 nm. Irradiansen mellom 380-400 nm er mye mer intens og representerer 40 % av den totale solinnstrålingen målt på jorden.    

Ved å beskytte opptil 400 nm kan ZEISS-glass gi kundene dine beskyttelsesnivået anbefalt av disse  anerkjente  organisasjonene.

UV-beskyttelse på bakoverflaten – ekte UV-beskyttelse fra alle sider.

En del av UV-strålingen har en indirekte innvirkning på øyet fra sidene og baksiden av glasset. For å forhindre refleksjoner fra baksiden av glasset inn i øyet, har ZEISS UV-beskyttelse på baksiden som standard med ZEISS  DuraVision-belegg. Denne kombinasjonen gir kunden sårt tiltrengt, full UV-beskyttelse.

Dokumentert kundetilfredshet med ZEISS UVProtect-teknologi.

Brukertester samt tilbakemeldinger fra våre kunder viser høye tilfredshetsvurderinger med UVProtect-teknologi fra ZEISS:
 • 96 %

  av brillebrukere er fornøyd med klarheten og estetikken til ZEISS UVProtect-glass.7

 • 99 %

  av forbrukerne er enige i at klare brilleglass som tilbyr like mye UV-beskyttelse som solbriller, vil være fordelaktig.7

Kontakt oss

Planlegg en avtale

Skjemaet lastes inn ...

Informasjonen som er angitt i kontaktskjemaet vil bli brukt til å svare på forespørselen din av  Carl Zeiss Vision Care via e-post eller telefon. Klikk her for å lese vår erklæring om databeskyttelse.

Bli en ZEISS-partner

Skjemaet lastes inn ...

Informasjonen som er angitt i kontaktskjemaet vil bli brukt til å svare på forespørselen din av  Carl Zeiss Vision Care via e-post eller telefon. Klikk her for å lese vår erklæring om databeskyttelse.

 • 1

  «ICNIRPs retningslinjer om begrensninger for eksponering for ultrafiolett stråling ved bølgelengder mellom 180 nm og 400 nm (20 usammenhengende optisk stråling)»

 • 2

  NASA Technical Memorandum, A. T. Mecherikunnel and J. C. Richmond – Spectral Distribution of Solar Radiation, 1980.
  Industry Standard AS-NZS 1067 (2003) (English): Sunglasses and fashion spectacles [By Authority of Australian Consumer Protection Notices No.13 of 2003 and No. 4 of 2005].

 • 3

  Green AC, Wallingford SC, McBride, P. Childhood exposure to ultraviolet radiation and harmful skin effects: Epidemiological evidence. Prog Biophys Mol Biol. 2011 Des: 107(3): 349-355.

 • 4

  Global data on visual impairment in the year 2002.Resnikoff S, Pascolini D, Etya'ale D, Kocur I, Pararajasegaram R, Pokharel GP, Mariotti SP Bull World Health Organ. 2004 Nov; 82(11):844-51.

 • 5

  Cook BE Jr, Bartley GB. Treatment options and future prospects for the management of eyelid malignancies: an evidence-based update. Ophthalmology2001 Nov; 108(11):2088-98.

 • 6

  Abraham J, Jabaley M, Hoopes JE. Basal cell carcinoma of the medial canthal region. Am J Surg 1973; Oct; 126(4):492-5. https://news.liverpool.ac.uk/2017/07/06/misapplication-sunscreen-leaving-people-vulnerable-skin-cancer/

 • 7

  ZEISS sin eksterne brukerprøve med 106 brilleglassbrukere og 7 øyeleger i 2018, D.