i.Scription-teknologi
ZEISS FOR OPTIKERE

i.Scription-teknologi

Tilby pasientene bedre syn, dag og natt.

i.ScriptionTechnology lar deg lage et personlig synsfingeravtrykk gjennom ZEISSi.Profiler plus, for å tilby hver pasient en unik glassløsning med forbedret syn dag og natt.

 • Bedre synskontrast
 • Bedre fargesyn
 • Bedre syn om natten og ved lite lys

ZEISS brilleglass med i.Scription-teknologi

Gi pasientene den ideelle synskorreksjoner med ZEISS-glass med i.Scription-teknologi. Det reduserer effekten av gjenskinn, gir mer glans og skjerper kontrasten. Disse førsteklasses kvalitetsglassene skaper en mulighet til å skille praksisen din fra konkurrentene dine.

Visste du at....?

 • 90 %

  av pasientene ønsker å få tilbake sitt naturlige syn og er bekymret for synets helse?1

 • 95 %

  av brukerne foretrekker ZEISS Individual  enstyrkeglass  optimalisert med   i.Scription®-teknologi framfor ZEISS Individual  enstyrkeglass uten i.Scription.2

Er måten vi forstår refraksjon på fortsatt relevant?

Hvorfor vår tilnærming til refraksjon er viktig.

Tradisjonelt fungerer refraksjon fortsatt som grunnlag for brilleresepter. Dette er resultatet av en todelt prosess:

 • Objektiv refraksjon: Brytningsfeilene i øyet estimeres først objektivt ved bruk av retinoskopi eller autorefraksjon etterfulgt av  

 • Subjektiv refraksjon: En resept er subjektivt raffinert av en optometrist, slik at pasienten kan sammenligne synet sitt gjennom prøveglass, enten ved å bruke et refraktorhode eller en prøveinnfatning.  

Subjektiv refraksjon bruker forskjellige brilleglassstyrker for å korrigere brytningsfeil (som nærsynthet,  hyperopi  eller astigmatisme) i øyet, som kalles lavere ordens  aberrasjoner  (LOA).  

På grunn av variasjoner i pupillstørrelse med varierende lysforhold oppstår imidlertid andre typer aberrasjoner som påvirker synets kvalitet. Disse påvirker den endelige kvaliteten på synet som brukeren opplever. Dette omtales som høyere ordens aberrasjoner, HOA (f.eks. koma, trefoil og sfærisk aberrasjon).  

Hvordan virker i.Scription-teknologien?

i.Scription®-teknologi fra ZEISS er basert på ZEISS' øyemålesystem kalt   i.Profiler®  plus, spesielt utviklet for å bestemme det nøyaktige "fingeravtrykket" til øynene og gi målinger som er unike for pasientens øyne.  

En  ZEISS  i.Scription-resept tar hensyn til effektene av lavere- og høyere ordens aberrasjoner på bildekvaliteten på netthinnen ved å måle opptil 1500 punkter på hvert øye. Dette gjøres for å gi forbedrede synskorreksjoner som gir optimalt syn over et bredere spekter av luminansnivåer, selv under krevende synsforhold som nattkjøring.  

i.Scription®-teknologi analyserer sirkelen med minst mulig forvirring for å gi en mest mulig nøyaktig resept.

Hvordan virker i.Scription-teknologien?
Hvordan virker i.Scription-teknologien?

La oss se nærmere på det.

Bølgefrontaberrasjoner representerer en praktisk måte å  karakterisere  komplekse optiske feil produsert av et optisk system. På et hvilket som helst punkt over blenderåpningen til det optiske systemet, for eksempel pupillen, er bølgefrontfeilen den effektive optiske separasjonen mellom den faktiske aberrerte bølgefronten og den ideelle referansebølgefronten.  

Den generelle formen til bølgefrontavviket kan modelleres og kvantifiseres matematisk og modelleres ved hjelp av polynomer. Zernike-polynomer brukes til å  karakterisere  de optiske aberrasjonene i øyet.  

Hva er laver ordens aberrasjoner (LOA)?

Hva er laver ordens aberrasjoner (LOA)?

LOA er assosiert med sfæren og den sylindriske styrken til øyet eller det optiske glasset; det inkluderer defokus og skrå- så vel som med-regelen/mot-regelen astigmatisme. De har størst innvirkning på synets kvalitet og korrigeres tradisjonelt med reseptbelagte brilleglass eller kontaktlinser.

Hva er høyere ordens aberrasjoner (HOA)?

Hva er høyere ordens aberrasjoner (HOA)?

HOA  karakteriserer  de mer subtile avvikene til en aberrert bølgefront fra den ideelle formen. De har en tendens til å ha mindre innvirkning enn LOA på kvaliteten på synet. HOA har en tendens til å ha større innvirkning på synsevne ved lavere luminansnivåer når individets pupill er større enn gjennomsnittet, for eksempel når du kjører om natten.

i.Scription®-teknologi kombinerer lavere ordens (LOA) og høyere ordens aberrasjoner (HOA) for å gi den mest nøyaktige resepten for bedre syn dag og natt ved å  analysere  bildekvaliteten på netthinnen.

Hvorfor er i.Scription®-teknologien spesielt gunstig ved dårlige lysforhold?

Konvensjonell manifestrefraksjon utføres i godt opplyste rom, noe som fører til reseptverdier som fungerer godt i dagslyssituasjoner. Men ettersom pupillen utvider seg under dårlige lysforhold, kan de perifere aberrasjonene i øyet føre til brytningsforskyvninger, noe som resulterer i en konvensjonell resept som ikke lenger er gyldig.  

Hvorfor er i.Scription-teknologien spesielt gunstig ved dårlige lysforhold?

Optimalt dag- og nattsyn

i.Scription®-teknologi er i stand til å kombinere informasjonen om perifere aberrasjoner gitt av  i.Profiler® plus med manifestrefraksjon. Resultatet er en optimalisert, personlig resept, som gir pasienten optimalt dag- og nattsyn.

Optikere og brukere vil oppleve fordelene

Fordeler for optikere inkluderer:

 • Gir  en skreddersydd løsning for synet til hver pasient.
 • Lever  den beste resepten for pasienten, og forbedrer synet og den generelle synsopplevelsen.
 • Finjusterer brytningen til 1/100 av et diopter.
 • Reduserer tiden i stolen gjennom optimal refraksjonsbestemmelse.
 • Gir en differensierende faktor i forhold til konkurrentene.
Optikere og brukere vil oppleve fordelene

Fordeler for brukerne

Ingen personer ser verden på eksakt samme måte. Sørg for at du kan gi hver enkelt pasient en personlig synsløsning som passer perfekt til deres behov. 

Brukere vil dra nytte av den beste ZEISS-teknologien på følgende måter:

 • Bedre syn, dag og natt

 • Høyere oppløsning, høyere kontrast og mer levende farger

 • Redusert blendingseffekt

Våre brukere ble overbevist av ytelsen til glass med i.Scription®-teknologi.

 • Brukerne vurderte ZEISS-glass med i.Scription høyere for avstandssyn, nattsyn og fargeoppfatning.3 

 • ZEISS-glass med i.Scription-teknologi presterte også bedre i gjennomsnitt enn konvensjonelle brilleglass når det gjelder mål på mesopisk synsskarphet og kontrastfølsomhet.3 

 • Brukere med lav til moderat brillestyrke foretrakk oftere ZEISS-glass med i.Scription-teknologi for avstandssyn, aktivt syn, skarphet, endring av fokus og generelt syn.4 

 • Brukerne foretrakk oftere ZEISS-glass med i.Scription-teknologi for nattsyn, livaktige farger og mindre gjenskinn.4 

 • ZEISS-glass med i.Scription-teknologi presterte også bedre enn konvensjonelle brilleglass i målinger med lav kontrast, mesopisk synsskarphet med omtrent en halv skarphetslinje.4 

Kontakt oss

Planlegg en avtale

Skjemaet lastes inn ...

Informasjonen som er angitt i kontaktskjemaet vil bli brukt til å svare på forespørselen din av  Carl Zeiss Vision Care via e-post eller telefon. Klikk her for å lese vår erklæring om databeskyttelse.

Bli en ZEISS-partner

Skjemaet lastes inn ...

Informasjonen som er angitt i kontaktskjemaet vil bli brukt til å svare på forespørselen din av  Carl Zeiss Vision Care via e-post eller telefon. Klikk her for å lese vår erklæring om databeskyttelse.

 • 1

  IMW-KÖLN studie 2015, brillebrukere (n = 11.845).

 • 2

  Kevin Reeder, OD, Earl Sandler, OD, Joel Cook, OD og Lynette Potgieter, B. Optom (RSA) – The Carmel Mountain Study (Orange County, California), dobbel blindtest på preferanse mellom ZEISS i.Scription-glass og sammenlignbare ZEISS friform testglass (n=37), 2016.

 • 3

  InSight Eyecare, Missouri. Dobbelmaske klinisk studie (n=40).

 • 4

  Clinical Research Center of the School of Optometry ved University of California. Berkeley. Klinisk studie (n=30).