ZEISS FOR OPTIKERE

ZEISS BlueGuard brilleglass

Brilleglass som effektivt blokkerer blått lys

La kundene se komfortabelt og ta seg godt ut uten forstyrrende blålilla refleksjoner i blålysglassene. Vår innovative blålysblokkerende glass beskytter mot potensielt skadelig blått lys og gir full UV-beskyttelse. Den er spesielt egnet for kunder som bruker mye tid på å jobbe på datamaskiner eller som konstant er på sine digitale enheter.

 • Beskytter øynene mot blått lys og UV
 • Adresserer digital belastning på øynene
 • Se godt ut med mindre blålilla refleksjoner

Hvorfor er beskyttelse mot blått lys så viktig for kundene dine?

 • 70 %

  økning i bruk av smarttelefon verden over.3

 • 2/3

  Opptil to tredjedeler av voksne som bruker digitale enheter regelmessig opplever forskjellige symptomer som er assosiert med digital belastning på øynene.4

 • 80 %

  8 av 10 sier det viktig at øynene beskyttes mot blått lys.5

Mer eksponering mot blått lys - uavhengig av alder.

COVID-19-pandemien har hatt en drastisk innvirkning på både vårt arbeidsliv og våre personlige liv. Forskning har vist at mennesker i alle aldre bruker betydelig mer tid på digitale enheter. I tillegg til å være utsatt for potensielt skadelig blått lys fra solen, bruker også folk mer tid innendørs hvor bygninger i vår tid er utstyrt med LED-lys som utstråler blått lys.  Dette kan forårsake digital belastning på øynene og påvirke søvnen.

Hva er digital belastning på øynene?

Trenger kundene spesielle PC-briller?

Kundene er ofte uvitende om hvor ofte de ser på skjermer i løpet av dagen. I virkeligheten er de konstant omgitt av lyskilder som digitale enheter og LED-lys som sender ut uforholdsmessig mye blått lys. Blått lys har en tendens til å spre seg over glasslegement i øyet når den treffer øyet og forårsake såkalt "visuell støy".

Kunder kan oppfatte dette som ubehagelig gjenskinn og reduksjon i kontrastoppfatning. I tillegg kan blått lys forårsake langsgående aberrasjon som fører til slørete bilder. Dette kan bidra til visuelt ubehag og symptomer assosiert med digital belastning på øynene.

Vanlige symptomer på digital belastning på øynene (DES) er.

 • hodepine
 • sløret syn
 • tørre eller brennende øyne

Heldigvis kan de typiske symptomene lindres med litt innsats. De berørte kan prøve å redusere skjermtiden, og de kan også bruke briller med blålysblokkerende glass.

Hvordan påvirker blått lys søvnen?

Blått lys har stor innflytelse på vår søvn-våken-syklus. Dette er fordi det synlige lysspekteret også inneholder blå lysbølger – og disse hjelper oss å holde oss våkne og oppmerksomme i løpet av dagen.

Når solen går ned, signaliserer mangelen på lys at kroppen skal produsere melatonin. Dette hormonet er ansvarlig for at vi blir trøtte og sovner. Blått lys fra smarttelefoner eller bærbare datamaskiner kan for eksempel forstyrre frigjøringen av melatonin. Som et resultat kan dette ofte føre til problemer med å sovne og sove gjennom natten. Du kan nå foreskrive høykvalitets glass som blokkerer blått lys for kundene for å blokkere den delen av det blå lysspekteret.

Hvordan virker blålysblokkerende glass?

En del av lyset som utstråles fra solen er i det blå spekteret. Videre stråler nesten alle moderne digitale enheter og LED-lyspærer ut blått lys. Det menneskelige øyet kan ikke blokkere synlig blått lys, så overeksponering kan bidra til opplevd belastning på øynene og sløret syn. Brilleglass som blokkerer blått lys kan blokkere den delen av det blå spekteret som kan være potensielt skadelig og irriterende for kunden.

Med blålysblokkerende glass fra ZEISS kan du bidra til å forbedre kundenes generelle livskvalitet.

ZEISS BlueGuard brilleglass: Neste generasjon blålysblokkerende glass

I tideligere produkter som ZEISS  BlueProtect-belegg ble blokkering av blått lys oppnådd ved hjelp av et belegg på brilleglasset som filtrerte blått lys.

Med BlueGuard®-glass fra ZEISS blir egenskapene for blokkering av blått lys innlemmet i selve materialet i brilleglassene. I tillegg til å blokkere det potensielt skadelige blå lyset fra solen filtrerer det også irriterende digitalt blått lys som kan påvirke øynene til kunden.

ZEISS BlueGuard-glass: Neste generasjon glass som beskytter mot blått lys
Diagram med viktige tall på ZEISS BlueGuard-glass sammenlignet med lignende produkter.

Hva gjør ZEIS BlueGuard blåttlysblokkerende glass unike?

 • Har egenskaper for blokkering av blått lys som en iboende del av den kjemiske sammensetningen av brilleglasset.
 • Blokkerer opptil 40 %1  av potensielt skadelig og irriterende blått lys.
 • Inkluderer UV-beskyttelsesteknologi som gir full UV-beskyttelse opp til 400 nm.

Dokumentert kundetilfredshet med ZEISS BlueGuard brilleglass.

Brukertester så vel som tilbakemeldinger fra kunder viser høy grad av tilfredshet med ZEISS BlueGuard brilleglass:

 • 90 %

  av brillebrukere er enige i at de er veldig fornøyde med klarheten i ZEISS BlueGuard brilleglass.6

 • 93 %

  av brukerne sier de opplever mindre digital belastning på øynene ZEISS BlueGuard-glass.6

 • 92 %

  av glassbrukere oppgir at de opplever færre symptomer som trøtte eller tørre øyne med ZEISS BlueGuard-glass.6

 • 72 %

  av kundene uttaler at ZEISS BlueGuard-glass viser mindre intense refleksjoner enn ZEISS DuraVision BlueProtect.7

 • 95 %

  av brukerne foretrekker ZEISS BlueGuard framfor sine tidligere brilleglass.6

 • 9 av 10

  av brukerne vil anbefale ZEISS BlueGuard-glass til familie og venner.6

Egnethet og tilgjengelighet for ZEISS BlueGuard brilleglass

ZEISS  BlueGuard-glass er egnet for alle aldersgrupper og tilgjengelig for det fleste relevante ZEISS-design unntatt følgende:  

 • Bifokale og trifokale glass
 • DriveSafe-glass
 • Sportsglass  
 • Brilleglassprodukter for nærsynthet.  

Du kan tilby kundene BlueGuard-glass for alle plastglass-materialindekser.

En ypperlig balanse mellom beskyttelse, visuell komfort og estetikk.

Kontakt oss

Planlegg en avtale

Skjemaet lastes inn ...

Informasjonen som er angitt i kontaktskjemaet vil bli brukt til å svare på forespørselen din av  Carl Zeiss Vision Care via e-post eller telefon. Klikk her for å lese vår erklæring om databeskyttelse.

Bli en ZEISS-partner

Skjemaet lastes inn ...

Informasjonen som er angitt i kontaktskjemaet vil bli brukt til å svare på forespørselen din av  Carl Zeiss Vision Care via e-post eller telefon. Klikk her for å lese vår erklæring om databeskyttelse.

 • 1

  ZEISS BlueGuard brilleglass med ZEISS UVProtect-teknologi gir full UV-beskyttelse og blokkerer nå i tillegg opptil 40 % av potensielt skadelig og irriterende blått lys. Kilde: Interne målinger og beregninger basert på BVB (blåfiolett) metrikk. Analyser utført av Teknologi og Innovasjon, ZEISS Vision Care, Tyskland 2020

 • 2

  For et godt utseende både on- og offline gir ZEISS BlueGuard brilleglass opptil 50 % mindre refleksjoner av digitalt blått lys sammenlignet med ZEISS DuraVision BlueProtect-belegg. Kilde: Interne målinger og beregninger basert på DBRLED (refleksjoner av digitalt blått lys) metrikk. Analyser utført av Teknologi og Innovasjon, ZEISS Vision Care, Tyskland 2020

 • 3

  70 % økning i bruken av smarttelefoner. Kilde: Watson A. (2020). Bruk av media i hjemmet som følge av coronavirus-utbruddet blant internettbrukere verden over per mars 2020, etter land. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  Opptil to tredjedeler av voksne som bruker digitale enheter regelmessig opplever forskjellige symptomer som er assosiert med digital belastning på øynene. Kilde: Vision Council of America Report, 2016.

 • 5

  8 av 10 sier det viktig at øynene beskyttes mot blått lys. Kilde: Test av brukerpreferanser med N= 100 brillebrukere i Tyskland i september 2020, utført av eksternt institutt for markedesundersøkelser.

 • 6

  Undersøkelse om forbrukeraksept – Topp 2-boksresultater av n=187 brillebrukere som kjøpte og bruker ZEISS BlueGuard-glass i Kina, mai 2021.

 • 7

  Forbrukerpreferansetest med N=100 brillebrukere i Tyskland i september 2020 av eksternt markedsundersøkelsesinstitutt (subjektiv visuell vurdering på hvit bakgrunn opplyst med typisk innendørs LED-belysning.